Новинки в кінотеатрах і онлайн з 22 лютого / колаж УНІАН, скріншоти

"Зона інтересу", "Прокляття Беґхед" та аніме: що подивитися на вихідних

08:33, 22.02.2024
7 хв.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок цього тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Головною прем'єрою цього тижня в українських кінотеатрах стане моторошна біографічна драма про коменданта Аушвіцу Рудольфа Гьосса "Зона інтересу" від режисера Джонатана Ґлейзера. Стрічка вже зібрала чимало престижних нагород та претендує на п'ять "Оскарів".

Також на "великих екранах" можна буде подивитися фільм жахів "Прокляття Беґхед" з зіркою "Відьмака" Фреєю Аллан в головній ролі, аніме "Вбивця Демонів: Навчання Хашира" та ще кілька новинок.

Онлайн, тим часом, вийде юридичний трилер "Мистецтво провини" з колишньою учасницею Destiny's Child Келлі Роуленд в головній ролі.

Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

Зона інтересу

The Zone of Interest (Велика Британія, США, Польща, 2023, драма/байопік)

Головний герой фільму – Рудольф Гьосс – не лише успішний кар’єрист, але й сімейна людина та батько п’яти дітей. Робота і сім’я – дві найбільші цінності в його житті. Він дбає про затишок родини: вони живуть на гарній віллі з басейном і садком. Але так само він відданий і роботі, тож їхнє помешкання розташоване буквально за парканом від місця, де він працює. Однак є важлива деталь: його посада – комендант Аушвіцу, одного з найстрашніших нацистських концтаборів. Фільм заснований на однойменній книзі Мартіна Еміса.

Головні ролі у фільмі виконали сучасні зірки європейського кіно – Сандра Гюллер ("Анатомія падіння", "Тоні Ердманн") та Крістіан Фрідель (серіал "Вавилон-Берлін", фільм "Біла стрічка").

Режисером фільму виступив Джонатан Ґлейзер ("Сексуальна бестія", "Опинись у моїй шкірі", "Народження").

Прем'єра "Зони інтересу" відбулася на Каннському кінофестивалі 2023 року, де картина здобула Ґран-прі – нагороду, що вважається другою за важливістю після "Золотої пальмової гілки". Пізніше фільм отримав по кілька номінацій на премії Європейської кіноакадемії та "Золотий глобус", а згодом здобув три нагороди премії BAFTA. Також фільм має п'ять номінацій на "Оскар": за найкращі фільм, міжнародний фільм, режисерську роботу, адаптований сценарій і звук.

Нині оцінка фільму на IMDb становить 7,9 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 93% схвалення від критиків з відзнакою "Сертифікована свіжість" та 77% від глядачів. Тим часом, на Metacritic кіноексперти оцінили його в 91 бал зі 100 з позначкою "Обовʼязковий до перегляду" (відповідає характеристиці "всезагальне визнання"), а широка аудиторія – в 7,4 бали з 10 ("в цілому позитивні відгуки").

Чому варто подивитися цей фільм, читайте в нашій окремій рецензії.

Вбивця Демонів: Навчання Хашира

Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Hashira Training (Японія, 2024, аніме)

Нова історія зі всесвіту культового аніме розповідає про завершення запеклої битви між Танджіро та Четвертим Вищим Місяцем Хантенґу, а також про тріумф Недзуко над сонцем. Повнометражна картина включатиме в себе події арки Тренування Хашира – підготовки до битви між Вбивцями Демонів і Королем Демонів Мудзаном Кібіцуджі.

Історія починається з того, що Танджіро Камадо – хлопчик, чию сім'ю вбив демон, приєднується до Корпусу Вбивць Демонів. Він прагне знайти шанс перетворити свою молодшу сестру Нідзуко назад на людину після того, як вона стала демоном. 

Хронологія цієї історії наступна: у квітні 2019 року виходить телевізійний аніме-серіал "Вбивця Демонів" з аркою "Непохитна рішучість" Тандіро Камадо, у жовтні 2020 року з’являється повнометражний фільм в рамках арки "Нескінченний потяг", рівно за рік також у жовтні – телесеріали "Нескінченний потяг" і "Квартал розваг", а у квітні 2023 року світ побачила арка "Селища ковалів".

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 7,9 з 10 балів.

Прокляття Беґхед

Baghead (Велика Британія, 2024, жахи)

Стрічка розповідає про молоду дівчину Айріс, яка отримує в спадок від давно зниклого з її життя батька будівлю колишнього паба. Втім, невдовзі вона відкриває страшний секрет – у будівлі живе сутність, яку називають Беґхед. Вона дає людям можливість поговорити з мертвим, але лише 2 хвилини. Живі вважають, що можуть контролювати створіння, але це зовсім не так – і за все доведеться заплатити свою ціну.

Головну роль у стрічці виконала Фрея Аллан, найбільш відома глядачам за роллю Цірі в екранізації фентезійної саги "Відьмак".

Режисером фільму став Альберто Корредор, який у 2017 році зняв оригінальний короткометражний фільм "Беґхед". Тоді стрічка стала справжнім хітом на міжнародних фестивалях, а згодом отримала культовий статус серед поціновувачів жанру.

Прем'єра "Прокляття Беґхед" відбулася у січні 2024 року і він отримав доволі погані відгуки. Наразі оцінка фільму на IMDb становить 5,4 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав лише 11% схвалення від критиків.

Бійка президентів. Другий тур

Second tour (Франція, 2023, комедія)

В центрі сюжету фільму – парочка журналістів-невдах, які намагається з’ясувати все про нового кандидата в президенти і розкрити "зраду" державного масштабу.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 6,6 з 10 балів.

Мій двійник-робот

Robots (США, 2023, комедія/фантастика/романтика)

Чарльз – ловелас, Елейн – мисливець за грошима заможних чоловіків. Щоб ефективніше досягати своїх цілей, вони незаконним шляхом купують собі роботів-двійників, які роблять за них усю попередню роботу зі спокуси клієнтів. Якось їх шляхи перетинаються – і коли кожен має отримати своє (Чарльз – ніч кохання, а Елейн – гроші), налагоджена система дає збій. Їхні копії закохуються одна в одну і вирішують втекти. Щоб не опинитися за ґратами, Елейн та Чарльзу доведеться об'єднатися і вирушити в погоню за своїми двійниками-роботами.

Головні ролі у фільмі виконали Шейлін Вудлі (франшиза "Дивергент", фільми "Мавританець", "Феррарі") та Джек Вайтголл (серіал "Вечірка", фільми "Круїз по джунглях", "Великий червоний пес Кліффорд").

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 5,5 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав лише 20% схвалення від критиків та 39% від глядачів. На Metacritic широка аудиторія оцінила фільм в 4,9 балів з 10, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Кіт & Пес: Шалені пригоди

Chien et chat (Франція, 2024, комедія, пригоди)

Події фільму розгортаються навколо кота і собака, які вислизають із кліток та тікають від господарів в аеропорту. Тепер їхнім власникам потрібно пройти довгий шлях, щоб повернути своїх улюбленців. Та чи вдасться їм об'єднати зусилля та стати командою?

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 3,6 з 10 балів.

Мистецтво провини

Mea Culpa (США, 2024, юридичний трилер)

В центрі сюжету фільму – адвокатка, яка береться за справу звинуваченого в убивстві митця, але зрештою їй доводиться робити вибір між сім’єю, обов’язками й власними небезпечними бажаннями.

Головні ролі у фільмі виконали Келлі Роуленд (більш відома як співачка та колишня учасниця гьорлз-бенду Destiny's Child) та Тревант Роудс ("Місячне сяйво", "Пташиний короб").

Режисером та сценаристом фільму виступив Тайлер Перрі, на рахунку якого також такі фільми, як "Навіщо ми одружуємося?", "Хороші вчинки" та "Шлюбний консультант".

Фільм стане доступний на Netflix 23 лютого 2024 року.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали лютого 2024 року – цього тижня на Netflix вийде пригодницький фентезі "Аватар: Останній захисник", а на AMC/AMC+ стартує зомбі-хоррор "Ходячі мерці: Ті, хто живе".

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся