Новинки в кінотеатрах і онлайн з 15 лютого / колаж УНІАН, скріншоти

"Боб Марлі: One Love", "Мадам Павутина" та "Уроки толерантності": що подивитися на вихідних

11:29, 17.02.2024
11 хв.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок цього тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Після традиційного січневого затишшя, до українських кінотеатрів почали знову потрапляти гучні кіноновинки. Зокрема, цього тижня в прокат виходять музичний байопік "Боб Марлі: One Love" про легенду реггі та супергеройський фільм "Мадам Павутина" з Дакотою Джонсон, що є частиною "Всесвіту Людини-павука від Sony".

Також на великих екранах можна буде подивитися сміливу українську комедію "Уроки толерантності", мелодраму "Смак пристасті" з Жульєт Бінош, яку цього року Франція висувала на "Оскар", французьку комедію "Найкращий нянь" та ретроспективні покази квір-драми "Керол" з Кейт Бланшетт та Руні Марою.

Тим часом, онлайн вийдуть зухвала романтична комедія "Гравці" з зіркою "Люцифера" Томом Еллісом та музичний фільм "Це я... зараз: Історія кохання" від Дженніфер Лопес, присвячений виходу її однойменного альбому та натхнений її стосунками з Беном Аффлеком.

Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

Боб Марлі: One Love

Bob Marley: One Love (США, 2024, драма/музика/байопік)

Стрічка розповість яскраву історію, що прославляє життя та музику ікони, яка надихала цілі покоління своїми посланнями любові та єдності. Уперше на великому екрані глядачі побачать захопливу історію Боба Марлі про злети та падіння, пов’язані з його революційною музикою.

Головну роль у фільмі виконав британський актор Кінгслі Бен-Адір ("Барбі", серіал "Таємне вторгнення"). Також у стрічці задіяні Лашана Лінч ("Капітан Марвел", "007: Не час помирати") та Джеймс Нортон ("Ціна правди", "Коматозники").

Режисером фільму виступив Рейнальдо Маркус Грін, який до цього зняв фільм "Король Річард" з Віллом Смітом.

Прем'єра фільму відбулася наприкінці січня 2024 року на батьківщині Боба Марлі – Ямайці. Наразі стрічка має змішані відгуки. Нині оцінка фільму на IMDb становить 7,2 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes у нього 39% схвалення від критиків. На Metacritic фільм отримав від кіноекспертів 43 бали зі 100, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Детальніше про фільм читайте в нашій окремій рецензії.

Мадам Павутина

Madame Web (США, 2024, фантастика/екшн)

Фільм познайомить глядачів з новою супергероїнею – ясновидицею та парамедикинею з Мангеттену Кассандрою Вебб, чиї екстрасенсорні здібності дозволяють їй бачити "павучий світ". За сюжетом фільму, героїні доведеться рятувати від загадкового нападника трьох дівчат, яким судилося велике майбутнє.

Головну роль у фільмі виконала Дакота Джонсон (франшиза "50 відтінків сірого"). Також у стрічці задіяні Сідні Свіні (серіали "Ейфорія", "Білий лотос"), Ізабела Монер ("Трансформери: Останній лицар", серіал "100 кроків: Встигнути до старших класів"), Тахар Рахім ("Мавританець", "Наполеон"), Емма Робертс (серіали "Американська історія жаху", "Королеви крику"), Адам Скотт (серіали "Парки та зони відпочинку", "Розрив", "Велика маленька брехня") та інші.

Режисером фільму виступила С. Дж. Кларксон, найбільш відома роботою над окремими епізодами серіалів "Герої", "Декстер", "Доктор Хаус", "Помаранчевий – хіт сезону", "Джессіка Джонс", "Спадщина" та багатьма іншими.

Стрічка є частиною "Всесвіту Людини-павука від Sony", в рамках якого раніше вийшли фільми "Веном", "Веном 2: Карнаж" та "Морбіус". Влітку в рамках серії має вийти фільм "Крейвен-мисливець". Також вже відомо про початок зйомок "Венома 3".

Прем'єра фільму відбулася 12 лютого 2024 року, і, на жаль, судячи з перших реакцій – найкращим там були сукні Дакоти Джонсон та Сідні Свіні на червоній доріжці. Нині оцінка фільму на IMDb становить 3,6 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes у нього 17% схвалення від критиків. На Metacritic фільм отримав від кіноекспертів 29 балів зі 100, що відповідає характеристиці "в цілому негативні відгуки".

Водночас варто зазначити, що фільм не має традиційної для більшості екранізації коміксів сцени після титрів.

Детальніше про фільм читайте в нашій окремій рецензії.

Уроки толерантності

Lessons of Tolerance (Україна, 2024, комедія)

В центрі сюжету фільму, знятого за мотивами п’єси Ігоря Білиця "Гей-парад" (ця вистава вже протягом кількох років успішно йде у київському "Дикому театрі") – провінційна шкільна вчителька, яка, бажаючи врятувати свою родину від розпаду та кредитів, вмовляє чоловіка і дітей підписатися на державну програму з євроінтеграції "Уроки толерантності". За її умовами, вони мають на певний час оселити у себе вдома ЛГБТ-представника та активіста. Тепер родина вимушена боротись із власною гомофобією та неприйняттям інакшості.

Головні ролі у фільмі виконали Олена Узлюк, Олександр Ярема ("Памфір", "Лишайся онлайн"), Акмаль Гурезов, Олександр Піскунов, Кароліна Мруга, Борис Георгієвський, Ніна Набока та інші.

Режисером фільму виступив Аркадій Непиталюк, який до цього зняв комедію "11 дітей з Моршина" (2018), а також працював на телебаченні.

Зауважимо, що стрічка наробила галасу ще до офіційного виходу в прокат. На жаль, частина українського суспільства досі болісно сприймає фільми на ЛГБТ-тематику (і цим нічим не відрізняється від дикунів-росіян), тож напередодні спеціального показу фільму 10 лютого у Києві невідомий вандал розмалював обурливими написами столичний кінотеатр "Жовтень", де мав проходити захід. Так, "Уроків толерантності" деяким українцям дійсно не вистачає.

Смак пристрасті

La passion de Dodin Bouffant (Франція, 2023, драма/романтика)

Події фільму відбуваються у 1885 році. Незрівнянна кухарка Євгенія останні 20 років працювала на відомого гурмана Додіна. З часом гастрономічна практика та взаємне захоплення перетворилися на романтичні стосунки. Особливий зв'язок кухарки та гурмана породжує вишукані страви, які вражають навіть найвідоміших шеф-кухарів світу. Втім, незважаючи на своє кохання, Євгенія любить свободу і не планує виходити заміж за Додіна. Щоб змінити її думку, він вирішує зробити те, чого ніколи раніше не робив – готувати для неї.

Головні ролі у фільмі виконали Жульєт Бінош ("Шоколад", "Англійський пацієнт", "Три кольори: Синій") та Бенуа Мажимель ("Піаністка", "Багряні ріки 2", "Лицарі неба").

Режисером фільму виступив французький режисер в'єтнамського походження Чан Ань Хунг, чий дебютний фільм "Запах зеленої папаї" у 1994 році був номінований на "Оскар" в категорії "Найкращий міжнародний фільм". Фільм "Смак пристрасті" також претендував на цю номінацію у 2024 році від Франції, однак він не потрапив до фінальної п'ятірки номінантів.

Прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі в травні 2023 року, де він отримав схвальні відгуки та нагороду для Чана Ань Хунга як найкращого режисера. Нині оцінка фільму на IMDb становить 7,5 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes у нього 99% схвалення від критиків із відзнакою "Сертифікована свіжість", але лише 44% від глядачів. На Metacritic фільм отримав від кіноекспертів 86 балів зі 100 з позначкою "Обов'язкове до перегляду" (відповідає характеристиці "всезагальне визнання"), а від широкої аудиторії – 6,3 балів з 10 ("в цілому позитивні відгуки").

Найкращий нянь

Comme par magie (Франція, 2023, комедія/драма)

Головний герой фільму Віктор – успішний фокусник. Зараз його кар’єра на підйомі, він збирає повні зали і нарешті йому запропонували світове турне. Але є одна дрібничка – мала дитина, за якою треба доглядати, бо він вдома і за маму, і за тата. Пошуки няні провалились, і єдиний варіант – кликати дідуся.

Головну роль у фільмі виконав Кев Адамс ("Шпигун, який мене кинув", "Нові пригоди Аладдіна", "Вічно молодий").

Зняв фільм Крістоф Барратьє, чия музична драма "Хористи" була номінована на "Оскар" у 2004 році в категорії "Найкращий міжнародний фільм".

Нині оцінка фільму на IMDb становить 5,8 з 10 балів.

Керол

Carol (США, Велика Британія, 2015, мелодрама/ЛГБТ)

Події розгортаються в Нью-Йорку в 1950-х. Молода дівчина Тереза прагне побудувати кар'єру, тоді як домогосподарка Керол нудиться в сімейній рутині. Їхня зустріч змінить життя обох та принесе неочікувані почуття і складний життєвий вибір.

Головні ролі у фільмі виконали Кейт Бланшетт (трилогія "Володар перстнів", "Загадкова історія Бенджаміна Баттона", "Тор: Раґнарок") та Руні Мара ("Дівчина з тату дракона", "Вона", "Алея жаху").

Режисером фільму виступив Тодд Гейнс, який також зняв фільми "Оксамитова золота жила", "Мене там немає" та "Травень, грудень".

Нині оцінка фільму на IMDb становить 7,2 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes у нього 94% схвалення від критиків із відзнакою "Сертифікована свіжість" та 75% від глядачів. На Metacritic фільм отримав від кіноекспертів 94 бали зі 100 з позначкою "Обов'язкове до перегляду" (відповідає характеристиці "всезагальне визнання"), а від широкої аудиторії – 7,9 балів з 10 ("в цілому позитивні відгуки").

Цікаві факти про фільм читайте в нашому окремому матеріалі.

Гравці

Players (США, 2024, романтика/комедія)

В центрі сюжету фільму – спортивна журналістка з Нью-Йорка на ім'я Мак, яка знає безліч способів почати інтрижку, у чому їй завжди допомагає її найкращий друг Адам. Однак несподівано дівчина закохується в одну зі своїх цілей – кореспондента Ніка. Тепер вона має вирішити – чи продовжити й далі жити так, як вона звикла, або все ж спробувати побудувати справжні стосунки.

Головні ролі у фільмі виконали Джина Родрігес (серіал "Незаймана Джейн"), Деймон Веянс-молодший (серіал "Новенька") і Том Елліс (серіал "Люцифер").

Зняла фільм Тріш Сі, на рахунку якої також музична комедія "Ідеальний голос 3" та мюзикл "Крок вперед 5: Все або нічого".

Фільм став доступний на Netflix з 14 лютого 2024 року.

Це я... зараз: Історія кохання

This Is Me... Now: A Love Story (США, 2024, музика)

Фільм являє собою приватні роздуми та переосмислення шляху Дженніфер Лопес до самозцілення та вічної віри у казковий кінець власними очима відомої співачки та акторки.

Реліз фільму співпадає з виходом однойменного альбому співачки – дев'ятого за рахунком  в її кар'єрі, що є сиквелом її третього альбому This Is Me… Then, випущеного у 2002 році. Натхненням для обох альбомів стали стосунки Дженніфер з актором та режисером Беном Аффлеком. Пара мала бурхливий роман з 2002 по 2003 року і навіть була заручена, однак ці стосунки не витримали випробовування шаленою славою обох. У 2021 році Лопес і Аффлек відновили стосунки, а вже у 2022 році вони нарешті одружилися.

Окрім самих Лопес і Аффлека у фільмі з'являться багато інших знаменитостей, серед яких – Софія Вергара, Джейн Фонда, Кеке Палмер, Post Malone та багато інших. При цьому усі вони зображатимуть альтернативні версії себе, натхнені реальним життям.

До речі, кліп на одну з пісень з нового альбому Дженніфер Лопес зняла українка Таня Муіньо. Крім того, у кліпі зірка з'явилася у сукні від українського дизайнера. Ймовірно, її також можна буде побачити і у фільмі.

Фільм стане доступний на Prime Video з 16 лютого 2024 року.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали лютого 2024 року – цього тижня на Apple TV+ стартує біографічна драма "Новий погляд" про знаменитого французького модельєра Крістіана Діора.

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся