Головні серіали лютого 2024 / колаж УНІАН, скріншоти

Топ-9 серіалів лютого 2024: кілери, мода, космос, самураї

16:25, 29.01.2024
8 хв.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів лютого 2024 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

У лютому 2024 року кіноманів біля "малих екранів" чекає одразу кілька цікавих прем'єр: шпигунський комедійний екшн "Містер і місіс Сміт" від Дональда Гловера, біографічна драма "Новий погляд" про протистояння Крістіана Діора та Коко Шанель, ігрова адаптація анімаційного пригодницького фентезі "Аватар: Останній захисник", нова екранізація "Сьогуна" та ще кілька новинок.

Крім того, вийдуть нові сезони популярних серіалів "Початкова школа Ебботт" та Halo, а ще – черговий спін-офф "Ходячих мерців".

Містер і місіс Сміт

Mr. and Mrs. Smith (США, Prime Video, комедія/екшн/шпигунське, 1 сезон, прем'єра – 2 лютого)

Серіал заснований на однойменному фільмі 2005 року з Анджеліною Джолі та Бредом Піттом, що розповідав про подружжя найманих вбивць, які приховують один від одного своє ремесло, аж поки не отримують замовлення "прибрати" один одного.

В серіальній адаптації головні ролі дісталися Дональду Гловеру (серіал "Атланта", фільми "Марсіанин", "Соло. Зоряні Війни. Історія", також відомий як репер Childish Gambino), він же є одним з творців серіалу, та Майя Ерскін (серіали " Обі-Ван Кенобі", "Блакитноокий самурай"). Також у шоу задіяні Паркер Поузі ("Світське життя", "Усі страхи Бо"), Вагнер Моура (серіал "Нарко"), Джон Туртурро ("Великий Лебовські", "Бетмен"), Пол Дано ("Нафта", "Полонянки"), Александр Скашґорд (серіали "Справжня кров", "Спадкоємці"), Ейса Гонсалес ("Форсаж: Гоббс та Шоу", "Ґодзілла проти Конга"), Сара Полсон (серіал "Американська історія жаху", "Сестра Ретчед"), Урсула Корберо (серіали "Паперовий будинок", "Тіло у вогні") та інші.

Перший сезон серіалу матиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Початкова школа Ебботт

Abbott Elementary (США, ABC, ситком/мокьюментарі, 3 сезон, прем'єра – 7 лютого)

Цей серіал, перші два сезони якого отримали захоплені відгуки критиків, а також цілу низку престижних нагород та номінацій, розповідає про вчительку початкових класів Джанін Тігс, що залишається ідеалісткою незважаючи на обставини.

Головну роль у серіалі виконує американська письменниця Квінта Брансон, вона ж є його творцем.

Третій сезон серіалу налічуватиме 14 епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень.

Хейло

Halo (США, Paramount+, воєнна наукова фантастика, 2 сезон, прем'єра – 8 лютого)

Серіал, заснований на однойменній серії відеоігор, присвячений війні 26-го століття між Космічним командуванням Об'єднаних націй та релігійно-політичним союзом інопланетян Ковенантом. В центрі сюжету – спецпризначенець Джон-117.

Головну роль виконує Пабло Шрайбер, відомий за серіалами "Дроти", "Помаранчевий – хіт сезону", "Американські боги" та "Захищаючи Джейкоба".

Другий сезон серіалу матиме вісім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень.

Один день

One Day (Велика Британія, Netflix, комедія/романтика/драма, 1 сезон, прем'єра – 8 лютого)

Серіал, знятий за мотивами однойменного роману Девіда Ніколлза 2009 року розповідає про Емму та Декстера, які проводять разом одну ніч після випускного, а потім їхні дороги розходяться. Втім, схоже, доля пов’язала їх назавжди.

Головні ролі в серіалі виконали Амбіка Мод (серіал "Буде боляче") та Лео Вудалл (2 сезон серіалу "Білий лотос").

Перший сезон серіалу налічуватиме 14 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Новий погляд

The New Look (США, Apple TV+, драма/біографія, 1 сезон, прем'єра – 14 лютого)

Серіал розповість про життя знаменитого французького модельєра Крістіана Діора після Другої світової війни, коли він створює революцію у світі моди, кидаючи виклик Коко Шанель та іншим відомим кутюр'є.

Діора у серіалі зіграв Бен Мендельсон ("Місце під соснами", "Капітан Марвел", "Дочка болотяного короля"), а Шанель – Жульєт Бінош ("Англійський пацієнт", "Шоколад"). Також у шоу задіяні Мейзі Вільямс (Ар'я Старк з "Гри престолів"), Джон Малкович ("Імперія сонця", "Бути Джоном Малковичем", "Тінь вампіра"), Емілі Мортімер ("Матч-пойнт", "Ларс і справжня дівчина") та інші.

Перший сезон серіалу налічуватиме 10 епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень.

Сузір'я

Constellation (США, Apple TV+, наукова фантастика/психологічний трилер, 1 сезон, прем'єра – 21 лютого)

В центрі сюжету серіалу – жінка на ім'я Джо, яка повернулася на Землю після катастрофи під час місії в Космосі, та виявила, що частини її життя зникли.

Головну роль у серіалі виконала шведська акторка Нумі Рапас (Лісбет Саландер в оригінальній трилогії "Дівчина з татуюванням дракону", а також фільми "Шерлок Холмс: Гра тіней", "Прометей" та "Агнець").

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень.

Аватар: Останній захисник

Avatar: The Last Airbender (США, Netflix, фентезі/екшн/пригоди, 1 сезон, прем'єра – 22 лютого)

Серіал є ігровою адаптацією популярного мультсеріалу 2005 року, події якого розгортаються в зруйнованому війною азійському світі, де певні люди можуть "підкорити" одну з чотирьох класичних стихій – воду, землю, вогонь або повітря. Головний герой серіалу Аанг є Аватаром – єдиним магом, здатним використовувати всі елементи, який покликаний принести у світ мир та зупинити війну, розв'язану Народом Вогню багато років тому. Разом зі своїми новими супутниками Катарою та Соккою Аанг вивчає й розвиває свої сили, а також переховується від принца Зуко з народу Вогню, який прагне повернути собі честь, полонивши Аватара. Цей всесвіт не має жодного відношення до культової кінофраншизи "Аватар" Джеймса Кемерона, перший фільм якої вийшов у 2009 році.

Головну роль у серіалі виконав 14-річний канадський актор Гордон Корм’є, якого до цього глядачі могли бачити хорор-серіалі "Протистояння" за однойменним романом Стівена Кінга.

Перший сезон серіалу "Аватар: Останній захисник" налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Ходячі мерці: Ті, хто живе

The Walking Dead: The Ones Who Live (США, AMC/AMC+, жахи/зомбі, 1 сезон, прем'єра – 25 лютого)

Хоча популярний постпокаліптичний серіал "Ходячі мерці" і завершився у 2022 році після 11 сезону, його творці вирішили не прощатися зі своєю аудиторією і на радість фанатам почали запускати один за одним спін-оффи про окремих персонажів з оригінального серіалу. Зокрема, в червні 2023 року відбулася прем'єра шоу "Ходячі мерці: Мертве місто" про пригоди Меггі Грін та Нігана, а у вересні 2023 року вийшов серіал "Ходячі мерці: Деріл Діксон" про пригоди Деріла Діксона в Європі. Обидва серіали вже продовжено на другі сезони.

Ну а тепер прийшла черга серіала "Ходячі мерці: Ті, хто живе", за сюжетом якого Мішонн вирушить на пошуки свого зниклого чоловіка Ріка Граймса. Також у серіалі знову повернеться персонаж Джадіс Стоукс, яка зникла разом з ним.

Перший сезон цього міні-серіалу налічуватиме шість епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень.

Сьогун

Shōgun (США, Велика Британія, FX/Hulu, пригоди/екшн/історія, 1 сезон, прем'єра – 27 лютого)

Події серіалу розгортаються у 1600 році в розпал міжусобних воєн в Японії. Англійський корабель дивним чином прибиває до берегів закритої для європейців Японії. Один з моряків Джон Блекторн поступово проникається місцевою культурою та з в'язня перетворюється на радника місцевого феодала Йосі Торанаги, який сподівається використати секрети британців проти своїх ворогів. Серіал є екранізацією однойменного роману американського письменника Джеймса Клавелла 1975 року, більшість персонажів мають реальних історичних прототипів.

Головні ролі в серіалі виконали Космо Джарвіс ("Леді Макбет", серіал "Гострі картузи") та Санада Хіроюкі ("Останній самурай", "Пекло", "Швидкісний поїзд", "Джон Вік 4").

Перший сезон налічуватиме десять епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів січня 2024 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся