Головні кіноновинки тижня в кінотеатрах і онлайн / колаж УНІАН, скріншоти

"Лишайся онлайн", "Ґодзілла та Конґ 2" та "Пам'ять любові": головні кінопрем'єри тижня

09:13, 30.03.2024
8 хв.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок цього тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Цього тижня в український прокат виходять українська драма "Лишайся онлайн" про початок повномасштабного вторгнення Росії, черговий фільм з всесвіту MonsterVerse "Ґодзілла та Конґ: Нова імперія", чуттєва драма "Пам'ять любові" з Джессікою Честейн та ще кілька новинок.

Тим часом, онлайн вийде спортивна драма "Прекрасна гра" з Біллом Наї та Майклом Вордом.

Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

Лишайся онлайн

Stay Online (Україна, 2023, драма/воєнний/трилер)

В центрі сюжету фільму – дівчина Катя, якій на початку повномасштабного вторгнення Росії до України в лютому 2022 року випадково дістається ноутбук незнайомого чоловіка. Катя ховається від ракетних обстрілів вдома, намагаючись знайти власника ноутбуку, який зник після російських ударів. Ризикуючи своїм життям та життям близьких, Катя намагається врятувати незнайомих українців. Фільм "Лишайся онлайн" – це історія звичайних українців, у яких не залишається вибору, окрім як стати героями.

Головні ролі у фільмі виконали Єлизавета Зайцева, Олександр Рудинський (фільм "Найкращі вихідні", серіал "Перші дні"), Гордій Дзюбинський, Роман Лях, Олександр Ярема ("Памфір", "Уроки толерантності", "Номери") та інші.

Режисеркою фільму виступила Єва Стрельнікова, яка до цього багато працювала на телебаченні.

Як зазначають автори фільму, він повністю – від ідеї до реалізації – був створений під час повномасштабного вторгнення за кошти приватних інвесторів. У нетиповому для українського ринку форматі скрінлайфу автори розповіли про російсько-українську війну в умовах діджиталізованого світу, де є місце людським переживанням та емоціям.

Світова прем'єра фільму відбулася у липні 2023 року. Він вже має в своєму доробку нагороду "Найкращий перший ігровий фільм" від Fantasia Film Festival, що проходив в Монреалі (Канада).

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 6,8 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 92% схвалення від критиків.

Ґодзілла та Конґ: Нова імперія

Godzilla x Kong: The New Empire (США, 2024, фантастика/екшн)

У п'ятому фільмі в рамках в MonsterVerse від Legendary Pictures могутньому Конґу та безстрашному Ґодзіллі доведеться об'єднатися, щоб дати бій новій небаченій силі, що загрожуватиме не лише їхньому існуванню, а й усьому світу. Фільм заглибиться в історію походження цих Титанів, таємниці Острова Черепа, а також міфічну битву, яка допомогла створити цих неймовірних істот і повʼязала їх навіки із людством.

Головні ролі у фільмі виконали Ребекка Голл ("Залізна людина 3", "Вікі Крістіна Барселона"), Браян Тайрі Генрі ("Вічні", "Швидкісний потяг") та Ден Стівенс (серіали "Абатство Даунтон", "Легіон").

Режисером фільму виступив Адам Вінгард, який також зняв попередній фільм франшизи. Крім того, на його рахунку хорори "Азбука смерті" (2012), "Відьма з Блер: Нова глава" (2016) та "Зошит смерті" (2017).

Світова прем'єра фільму відбулася 25 березня 2024 року в Лос-Анджелесі, і він отримав змішані відгуки – якщо критики сприйняли його середньо, то глядачам дуже навіть сподобалося. Наразі оцінка фільму на IMDb становить 6,7 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 56% схвалення від критиків та аж 93% від глядачів. Водночас, на Metacritic фільм отримав від кіноекспертів 48 зі 100 балів (відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки"), а від широкої аудиторії – 9,1 з 10 балів ("всезагальне визнання").

Детальний огляд фільму читайте в нашій окремій рецензії.

Пам'ять любові

Memory (США, Мексика, Чилі, 2023, драма/романтика)

В центрі сюжету фільму – жінка на ім'я Сильвія, яка проживає детально сплановане рутинне життя. Одного разу доля зіштовхує її з Солом – чоловіком, що постійно втрапляє в чудернацькі ситуації, бо забуває те, що з ним сталося буквально кілька годин тому. Їхня зустріч розпочалася з дивного непорозуміння, але цей випадок зближує обох і змушує замислитись, що не такі вже вони й незнайомці.

Головні ролі у фільмі виконали Джессіка Честейн ("Інтерстеллар", "Марсіанин", "Прислуга", "Багряний пік") та Пітер Сарсґаард ("Бетмен", "Ціна правди", "Джекі"). Також у фільмі  зіграли лавреатка "Еммі" Меррітт Вівер ("Шлюбна історія"), Джессіка Гарпер ("Суспірія") і Джош Чарльз ("Спілка мертвих поетів").

Режисером та автором сценарію виступив Мішель Франко – лауреат престижних нагород фестивалів класу А. Картина "Новий порядок" 2020 року принесла йому "Срібного лева" – Ґран-прі журі Венеційського кінофестивалю, а стрічка "Хронік" 2015 року – приз за найкращий сценарій Каннського кінофестивалю.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 6,6 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 85% схвалення від критиків з позначкою "Сертифікована свіжість" та 71% від глядачів. Водночас, на Metacritic він отримав від кіноекспертів 71 зі 100 балів та 7,9 з 10 балів від широкої аудиторії, що в обох випадках відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Цікаві факти про фільм читайте в нашому окремому матеріалі.

Кілер іде геть

Knox Goes Away (США, 2023, трилер/кримінал)

Головний герой фільму Джон Нокс був крутим безжальним кілером – найкращим у своїй справі. Але раптовий вирок лікарів сплутав усі карти. Швидка втрата пам’яті ставить хрест на кар’єрі, та він має незакінчені справи, які потребують негайного вирішення, адже рахунок іде на тижні.

Фільм є режисерським дебютом оскароносного актора Майкла Кітона ("Бетмен", "Бітлджюс", "Бердмен", "Людина-павук: Повернення додому"), він же виконав головну роль.

Також у стрічці зіграли Аль Пачино ("Хрещений батько", "Собачий полудень", "Обличчя зі шрамом", "Дім Гуччі"), Марсія Ґей Гарден ("Клуб перших дружин", "Таємнича річка", серіал "Ранкове шоу"), Джеймс Марсден ("Люди Ікс", "Траса 60", "Їжак Сонік", серіал "Світ Дикого заходу") та інші.

Прем'єра фільму відбулася на міжнародному кінофестивалі у Торонту восени 2023 року.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 7 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 58% схвалення від критиків та 83% від глядачів. Водночас, на Metacritic він отримав від кіноекспертів 54 зі 100 балів, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Небезпечна гра

Un coup de dés (Франція, 2023, трилер/детектив)

Головний герой фільму Матьє всім завдячує своєму другові Вінсенту: будинком, роботою і навіть порятунком життя десять років тому. Разом із їхніми дружинами вони утворюють нерозлучну четвірку і живуть безхмарним життям на Лазурному березі. Але вірність Матьє піддається випробуванню, коли він дізнається, що Вінсент зраджує своїй дружині. Коли коханку Вінсента знаходять мертвою, підозра охоплює обидві пари, а за нею тягнеться шлейф боягузтва, брехні та провини.

Головні ролі у фільмі виконали Іван Атталь ("Мюнхен", "Година пік 3"), він же виступив режисером фільму, а також Гійом Кане ("Пляж", "Відок", "Закохайся в мене, якщо наважишся"), Майвенн ("П'ятий елемент", "Жанна Дюбаррі") та Марі-Жозе Кроз ("Мюнхен", "Голгофа", "Джек Раян").

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 5,2 з 10 балів.

Велетні Ла-Манчі

Giants of la Mancha (Німеччина, Аргентина, 2024, пригоди/сімейний/анімація)

Сповнена пригод надзвичайна подорож для всієї родини розповідає про 11-річного спадкоємця Дон Кіхота та його трьох уявних кроликів, до яких приєднуються Панчо та Вікторія. Силою дружби вони рятують своє улюблене рідне місто десь у Ла-Манчі від сильного шторму. Вони мріють про нездійсненну мрію, долають свої страхи та використовують свою уяву, щоб знайти справжню силу за бурею.

Прекрасна гра

The Beautiful Game (Велика Британія, 2024, спорт/драма)

В центрі сюжету фільму – британська футбольна команда, яка їде в Рим на Чемпіонат світу серед бездомних. Новий талановитий гравець має відпустити своє минуле й влитися в команду.

Головні ролі у фільмі зіграли Білл Наї ("Реальна любов", "Інший світ", " Пірати Карибського моря: Скриня мерця"), Майкл Ворд (серіал "Ватажок"), Сьюзен Вокома (дилогія "Енола Голмс") та інші.

Режисером фільму виступила Теа Шеррок, яка до цього зняла фільми "До зустрічі з тобою" та "Айван, єдиний і неповторний", а також працювала над серіалами "Порожня корона" та "Викликайте акушерку".

Наразі на Rotten Tomatoes фільм має 86% схвалення від критиків.

Для широкої аудиторії фільм стане доступний на Netflix з 29 березня 2024 року.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали березня 2024 року – цього тижня на Hulu стартує історична драма "Нам пощастило" з Джої Кінг та Логаном Лерманом в головних ролях.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся