Кадр з фільму "Носоріг" / фото Arthouse Traffic

Що подивитися на вихідних: "Носоріг", "Лакрична піца", "Падіння Місяця" і "Техаська різанина бензопилою"

08:33, 17.02.2022
7 хв.

З 17 лютого в українських кінотеатрах стартують покази кримінальної драми українського режисера Олега Сенцова "Носоріг", а також комедійної драми "Лакрична піца" Пола Томаса Андерсона і фільма-катастрофи "Падіння Місяця" Роланда Еммеріха. Онлайн, тим часом, покажуть продовження культового хоррору "Техаська різанина бензопилою", фінал "Миротворця" Джеймса Ганна, другий сезон сатиричної комедії "Космічні війська" і прем'єру четвертого сезону комедійної драми "Дивовижна місіс Мейзел". Про ці та інші кіносеріальні новинки тижня читайте в огляді УНІАН.

Найближчий уїк-енд видасться досить насиченим на новинки як на "великих екранах", так і онлайн. Причому прем'єри очікуються найрізноманітніші – як для кіноестетів, так і для тих, хто хоче просто розслабитися за переглядом фільму або серіалу.

Що нового в кінотеатрах з 17 лютого

По-перше, в широкий український прокат нарешті вийде кримінальна драма про "лихі 90-і" від українського режисера Олега Сенцова "Носоріг" / Rhino (Україна, Польща, Німеччина, 2021). Світова прем'єра фільму відбулася ще на початку вересня минулого року на Венеціанському кінофестивалі, пізніше фільм показали в рамках Українського тижня кінокритики. Ну а до масової аудиторії фільм почав добиратися тільки з середини лютого – спочатку в рамках передпоказів, а тепер вже у вільному доступі.

Події фільму розгортаються в Україні в 90-х роках, а в центрі сюжету – бандит на прізвисько "Носоріг", який намагається відвоювати своє місце в злочинних колах. Не гребуючи навіть найкривавішими методами.

Головну роль у фільмі виконав непрофесійний актор Сергій Філімонов – громадський активіст, лідер неформального молодіжного руху "Гонор", він же колишній голова київського осередку ЦК "Азов" і столичного осередку партії "Національний корпус".

Варто відзначити, що ще до прем'єри "Носоріг" обріс цілим шлейфом суперечливих реакцій. Фільм хвалили, фільм лаяли, часто за одні й ті ж речі – однак байдуже повз нього точно ніхто не пройшов. Чи це не привід подивитися новинку?

До слова, на IMDb у фільму наразі досить непоганий рейтинг 6,2 бали з 10. Крім того, права на фільм купив Netflix – показати його на найбільшій у світі стрімінговій платформі обіцяють ближче до кінця весни.

Рецензію УНІАН на фільм "Носоріг" можна прочитати за посиланням.

Ще одна варта уваги прем'єра тижня – комедійна драма "Лакрична піца" / Licorice Pizza (США, 2021) від режисера Пола Томаса Андерсона ("Ночі в стилі бугі", "Нафта", "Майстер"). Багато авторитетних кіноінститутів, критиків і агрегаторів назвали її одним з найкращих фільмів 2021 року, а на майбутньому "Оскарі" у картини три номінації, включаючи "Найкращий фільм", "Найкращий режисер" і "Найкращий оригінальний сценарій".

Події фільму відбуваються в середині 70-х минулого століття. 15-річний Гері Валентайн збирається сфотографуватися для шкільного альбому, коли раптом він помічає 25-річну асистентку фотографа Алану Кейн. Хлопець зав'язує з дівчиною розмову, проте спочатку вона відкидає його залицяння. Втім, пізніше вона все ж зустрічається з ним за вечерею, і між ними зав'язується міцна дружба.

Головні ролі у фільмі виконали молоді актори Алана Хаїм і Купер Хоффман, а також їхні більш імениті колеги – Шон Пенн, Том Вейтс і Бредлі Купер.

Також з 17 лютого в українських кінотеатрах стартують покази науково-фантастичного блокбастера "Падіння Місяця" / Moonfall (США, Канада, Китай, 2022) від режисера Роланда Еммеріха, який прославився цілою купою фільмів-катастроф – "День незалежності", "Післязавтра", "2012", "Годзілла", "Зоряна брама" і "Універсальний солдат".

Цього разу Еммеріх задумав обрушити на голови нещасних землян... Місяць. З невідомих причин, супутник Землі сходить з орбіти і починає рухатися на планету. Врятувати світ доведеться колишній астронавтці, а нині главі НАСА, відставному астронавту і прихильнику теорій змови.

Головні ролі у фільмі виконали Хеллі Беррі ("Бал монстрів", "Люди Ікс"), Патрік Вілсон ("Закляття", "Аквамен") і Джон Бредлі ("Гра престолів", "Вийду за тебе"). Також у фільмі знімалися Стенлі Туччі, Дональд Сазерленд і Майкл Пенья.

Крім цього, в прокат вийдуть трилер "Золото острова Гардіан" / Dangerous (США, 2021) зі Скоттом Іствудом, Кевіном Дюрандом, Фамке Янссен і Мелом Гібсоном, і ще один трилер "Випередити час" / The Desperate Hour (США, 2021) з Наомі Уоттс. Також глядачам покажуть європейські комедії "(Не)ідеальні парочки" / Per tutta la vita (Італія, 2021) і "Фантазії для дорослих" / Les fantasmes (Франція, 2021), а ще сімейну анімацію "Пригоди на Місяці" / Moonbound (Німеччина, 2021).

Що нового онлайн з 17 лютого

Почнемо з того, що 17 лютого на HBO Max виходить фінальний епізод першого сезону супергеройського серіалу "Миротворець" / Peacemaker (США, 2022). Глядачі нарешті дізнаються, чи зможе безжалісний вбивця і справжній патріот Америки Крістофер Сміт на прізвисько "Миротворець", разом з командою невдах з "Аргуса", своїм другом "Лінчувачем" та одомашненим орлом, дати бій злісним метеликам із Космосу.

До речі, режисер Джеймс Ганн учора офіційно підтвердив, що серіал матиме 2 сезон.

18 лютого на Netflix вийде слешер "Техаська різанина бензопилою" / Texas Chainsaw Massacre (США, 2022), що є прямим продовження культового хоррора 1974 року. Тож можете освіжити пізнання тільки щодо першого фільму, інші сиквели переглядати не обов'язково.

Події фільму розгортаються через 50 років після першого фільму. Група молодих людей відправляються у віддалене місто Харлоу в Техасі, щоб почати нове бізнес-підприємство. Але їхня мрія незабаром перетворюється на кошмар, коли вони випадково руйнують будинок безжального вбивці на прізвисько Шкіряне обличчя. Тепер на жителів району, включаючи єдину, хто вижила в різанині 1974 року Саллі Хардесті, чекає битва за життя.

Крім того, цього тижня Netflix випустить другий сезон сатиричного серіалу "Космічні сили" / Space Force (США, 2020-). За сюжетом серіалу, американський генерал Марк Нейрд, який мріє очолити ВПС США, замість цього стає командувачем Космічними силами. Тепер він повинен почати освоєння Місяця і забезпечити Америці панування в космосі. Допомагає йому в цьому (або заважають) вельми строката компанія.

Головні ролі в серіалі виконали Стів Каррел ("Офіс", "Гра на пониження", "Ця безглузда любов") і Джон Малкович ("Імперія сонця", "Тінь вампіра", "Бути Джоном Малковичем").

Також 17 лютого на Netflix вийде другий сезон кримінальної драми "Молодий Валландер" / Young Wallander (Швеція, Великобританія, 2020-), заснованої на творах Хеннінга Манкелла про вигаданого інспектора Курта Валландера. Серіал розповідає про початок кар'єри детектива.

Крім того, 18 лютого Apple TV+ випустить перші два епізоди трилера "Поділ" / Severance (США, 2022), що розповідає про загадкову компанію, співробітники якої погоджуються розділяти особисте життя і роботу за допомогою фільтрації спогадів. Головні ролі в серіалі виконали Адам Скотт, Брітт Ловер, Джон Тортурро, Крістофер Вокен, Патриція Аркетт та інші.

Amazon Video 18 лютого запустить четвертий сезон комедійної драми "Дивовижна місіс Мейзел" / TheMarvelousMrs. Maisel (США, 2017-), що оповідає про американську домогосподарку часів 1950-х років, яка після того, як від неї йде чоловік, виявляє у себе талант до стендапу.

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Як працюють кінотеатри в умовах карантину

Згідно з оновленими правилами карантину в Україні, які набули чинності з 6 грудня 2021 року, відвідувати кінотеатри можна тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання). Правило поширюється на "жовту", "помаранчеву" і "червону" карантинні зони.

Гарного перегляду і бережіть себе!

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся