Райан Рейнольдс у фільмі "Персонаж" (2021) / кадр з фільму

Що подивитися на вихідних: Райан Рейнольдс у комп'ютерній грі, супергеройські серіали і "вишневий" хоррор

08:31, 12.08.2021
10 хв.

Цього тижня українські кінотеатри підготували чималу кількість новинок, проте головною з них точно стане комедійний бойовик "Персонаж" з Райаном Рейнольдсом. Стрімінгові сервіси, тим часом, нарешті вийдуть зі сплячки і представлять відразу кілька серіальних проектів, в тому числі мультсеріал What If...? про альтернативний всесвіт Marvel, третій сезон "Титанів" від DC і хоррор "Новий смак вишні" від Netflix. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 12 серпня

Поки всі чекають звісток про перспективи третього "Дедпула", жартівник в житті та на екрані Райан Рейнольдс продовжує штурмувати "великі екрани" новими комедійними ролями. Цього разу після численних переносів через коронавірус до кінопрокату нарешті добереться комедійний фантастичний бойовик "Персонаж" / Free Guy (США, 2021), також відомий на просторах інтернету під назвою "Головний герой".

Цього разу Рейнольдс грає роль касира банку Гая, який одного разу усвідомив, що насправді він другорядний персонаж у відеогрі під назвою Free City. Після цього герой вирішує змінити своє життя. Він починає допомагати іншим персонажам і намагається звернути на себе увагу дівчини, яка йому подобається. Однак йому постійно заважає розробник Free City Антуан, вбиваючи персонажа знову і знову. Більш того, незабаром герой розуміє, що розробники мають намір закрити гру, тим самим знищивши вигаданий світ відеоігри і всіх його мешканців. Гаю в компанії друзів доведеться цьому завадити.

Головного антагоніста у фільмі зіграв Тайка Вайтити, більш відомий як режисер блокбастера "Тор: Рагнарок", трагікомедії "Кролик Джоджо" і псевдодокументального комедійного фільму жахів "Чим ми зайняті в тіні". В акторському амплуа глядачі могли бачити Тайку в недавньому "Загоні самогубців" і більшості його режисерських робіт.

Також в картині знялися Джоді Комер, відома за серіалом "Вбиваючи Єву", і Джо Кірі – зірка серіалу "Дивні дива".

"Персонаж" вже встиг обзавестися першими відгуками критиків, які в основному позитивно оцінили фільм. Так, на Rotten Tomatoes у нього 86% свіжості від професійних експертів, що відповідає середній оцінці 7,1 балів з 10, на IMDb у фільму 7,8 балів з 10 від широкої глядацької аудиторії, а на Metacritic фільм набрав 64 бали з 100, що вказує на "в цілому сприятливі відгуки". Критики зійшлися на думці, що "Персонаж" поєднує в собі "розумну" концепцію, милий самобутній гумор і харизматичний акторський склад, завдяки чому він є відмінною розвагою для широкої аудиторії.

Ще одна новинка тижня – мелодрама "Інстазірка" / Sweat (Польща, Швеція, 2020) на актуальну нині тематику. Фільм розповідає про дівчину на ім'я Сільвія. У неї величезна кількість підписників в Instagram, вона шикарно виглядає і веде популярний фітнес-блог. Однак на тлі популярності в мережі, в житті дівчина самотня. Одного разу в пориві почуттів вона записує дуже особистий ролик і зізнається, що у неї немає хлопця. Відео стає вірусним, і незабаром у Сільвії з'являється сталкер.

Ну а любителів полоскотати нерви порадує свіжа добірка короткометражок Best Horror Shorts-3, випущених протягом останнього року в різних країнах, серед яких США, Франція, Іспанія та Нідерланди, і об'єднаних тематикою страху за власну безпеку.

Тим часом для найменших кіноглядачів у кінотеатрах покажуть два мультфільми – "Щенячий патруль в кіно" / PAW Patrol: The Movie (США, 2021) і "Нюхвілль" / Smelliville (Німеччина, 2021).

Також серед прем'єр тижня – романтична комедія "Другий шанс на любов" / Then Came You (США, 2020), хоррор "Не дихай 2" / Don't Breathe 2 (США, Сербія, 2021) і драма "Наш батько" / Padrenostro (Італія, 2020).

Що нового онлайн з 12 серпня

Тим часом стрімінгові сервіси нарешті пробудяться від сплячки, що розтягнулася на останні кілька тижнів, і представлять кіноманам одразу кілька новинок.

Так, на Disney+ 11 серпня вийшов перший епізод анімаційного серіалу "Що, якщо...?" / What If...? (США, 2021), який покаже, що було б, якби ключові події кіновсесвіту Marvel з самого початку розвивалися б по-іншому. Це буде вже четвертий за рахунком телесеріал четвертої фази кінематографічного всесвіту Marvel після "Ванда/Віжен", "Сокіл і Зимовий солдат" і "Локі".

Більшість персонажів 10-серійного мультсеріалу при цьому озвучать ті ж актори, які грали їх у фільмах Marvel, в тому числі Чедвік Боузман, Майкл Б. Джордан, Кріс Хемсворт, Том Хіддлстон, Джеремі Реннер, Марк Руффало, Себастіан Стен, Хейлі Етвелл, Домінік Купер, Карен Гіллан і багато інших.

Попередньо відомо, що кожен епізод буде присвячений одній ключовій події, яка отримала альтернативний розвиток. Так, наприклад, Пеггі Картер стане Капітаном Британія замість Капітана Америка, Т'чалла – Зоряним Лордом, а Ерік Кіллмонгер – Чорною Пантерою. При цьому всі епізоди будуть об'єднані новим персонажем – Уату / Спостерігачем, якого озвучить Джеффрі Райт. Він є представником позаземної раси Спостерігачів, який спостерігає за мультивсесвітом (з яким детальніше глядачів вже почали знайомити в серіалі "Локі") та іноді втручається в події, що відбуваються в ній.

Перший епізод What If...? базується на фільмі "Перший месник" (2011), проте тут Пеггі Картер приймає сироватку суперсолдата замість Стіва Роджерса, тоді як останній отримує спеціальну броню від Говарда Старка. Критики в цілому позитивно оцінили перший епізод мультсеріалу, хоча і дещо гірше, ніж попередні серіали. В першу чергу це пов'язано з тим, що критики не очікують від нього якихось нововведень в рамках кіновсесвіту, проте відзначають, що цікаво подивитися на альтернативний варіант розвитку подій, при цьому поностальгувавши за оригінальними сюжетами. Так, на Rotten Tomatoes він отримав 90% свіжості від критиків і 84% від глядачів, на Metacritic – 67 балів з 100, що відповідає характеристиці "в цілому сприятливі відгуки", а на IMDb – 8,7 балів з 10 від широкої аудиторії.

Тим часом на HBO Max 13 серпня стартує третій сезон супергеройського серіалу "Титани" / Titans (США, 2018-) за мотивами коміксів DC. У центрі серіалу – колишній цирковий артист Дік Грейсон, якого після смерті обох батьків взяв на навчання Бетмен і зробив своїм напарником, першим Робіном. Посварившись зі своїм знаменитим наставником, він служить детективом в поліцейському департаменті Детройта і стає лідером супергеройської команди Титанів, прагнучи вийти з тіні Бетмена.

Вже відомо, що третій сезон серіалу поповниться новим персонажем – Барбарою Гордон, яка є прийомною дочкою комісара поліції Готем-сіті Джеймса Гордона. Серед головних антагоністів нового сезону – доктор Джонатан Крейн, який відомий як Опудало і використовує різні види наркотиків і психологічний тиск, щоб викликати страх і паніку у своїх ворогів. Ще одна лиходійка сезону – інопланетянка Блекфайєр, що є старшою сестрою Старфайєр з команди Титанів.

Спочатку серіал транслювався в США на DC Universe, а за їх межами – на Netflix, де досі доступні перші два сезони серіалу. Однак оскільки третій сезон серіалу перейшов до прямого конкурента Netflix – HBO Max, ймовірно, тільки там він тепер і буде доступний.

Крім "Титанів", цього тижня стартують покази нових сезонів таких серіалів, як:

  • Підліткова супергеройська драма "Старгьорл" / Stargirl (США, 2020-) від The CW, другий сезон з 10 серпня
  • Поліцейська комедія "Бруклін 9-9" / Brooklyn Nine-Nine (США, 2013-) від NBC, восьмий сезон з 12 серпня
  • Ромком у форматі антології "Сучасна любов" / Modern Love (США, 2019-) від Amazon Prime Video, що зібрав зоряний акторський склад (Енн Хетеуей, Тіна Фей, Енді Гарсіа, Дев Патель, Ендрю Скотт, Софія Бутелла), другий сезон з 13 серпня

Тим часом Netflix вельми вдало в п'ятницю, 13 серпня випустить одразу вісім епізодів першого сезону хоррор-серіалу "Новий смак вишні" / Brand New Cherry Flavor (США, 2021). Як свідчить синопсис проекту, молода амбітна дівчина на ім'я Ліза Н. Нова приїжджає до Лос-Анджелеса з наміром зняти свій перший фільм. Але коли вона довіряється не тій людині, все йде шкереберть, і проект мрії перетворюється на кошмар. У цьому кошмарі є зомбі, наймані вбивці, надприродні кошенята і таємничий татуювальник, що проклинає на людей. Тепер Лізі доведеться розгадати деякі секрети зі свого власного минулого, щоб вибратися з цієї пастки живою.

Головну роль в серіалі виконала Роза Салазар, відома за роллю Аліти у фільмі "Аліта: Бойовий ангел", а також по другій і третій частинах "Той, що біжить лабіринтом". Крім того, у фільмі зіграли дворазова номінантка на "Оскар" за ролі у фільмах "Бути Джоном Малковичем" (1999) і "Капоте" (2005) Кетрін Кінер, а також Ерік Ланж ("Залишитися в живих", "Нарко"), Менні Хасінто ("У кращому світі", "Топ Ган: Меверік") і Джефф Ворд ("Агенти ЩИТ").

Варто відзначити, що за підсумками тестових переглядів серіал отримав вельми вражаючі відгуки – на Rotten Tomatoes у нього рейтинг 100% свіжості, з середньою оцінкою 7,8 балів з 10. І враховуючи, що останнім часом Netflix доволі успішно працює на теренах жанру хоррор (зовсім недавно там відгриміла трилогія "Вулиця страху", позитивно оцінена критиками), є всі підстави вважати, що і "Новий смак вишні" не підведе.

Крім того, 13 серпня на Netflix вийде трилер "Народжений бути вбитим" / Beckett (США, 2021) з Джоном Девідом Вашингтоном ("Тенет", "Малькольм і Марі") і Алісією Вікандер ("Дівчина з Данії", "Агенти А.Н.К. Л.", "З машини"). Фільм розповість про американського туриста, який під час відпочинку в Греції стає об'єктом переслідування після жахливого інциденту. Тепер йому доведеться рятувати своє життя, намагаючись дістатися до посольства США в Афінах, щоб очистити своє ім'я, паралельно все глибше заплутуючись в небезпечному павутинні зловісної змови.

Тим часом з 11 серпня на сервісі з'явилася підліткова романтична комедія "Будка поцілунків 3" / Kissing Booth 3 (США, 2021), що є завершальною частиною популярної франшизи. Фільм розповість, чим же завершиться історія двох друзів дитинства – Ель (Джоуї Кінг) і Лі (Джоел Кортні), чиї стосунки опинилися під загрозою після того, як дівчина закохалася в старшого брата свого найкращого друга – Ноа.

Також з 15 серпня на Netflix стануть доступні вельми невдала спроба екранізувати популярну гру "Кредо вбивці" / Assassin's Creed (США, Франція, Великобританія, 2016) з Майклом Фассбендером і Маріон Котійяр і фільм жахів "Ключ від усіх дверей" / The Skeleton Key (США, 2005) з Кейт Хадсон.

Крім того, 15 серпня на Starz стартує новий телесеріал в жанрі спортивної драми "Хіли" / Heels (США, 2021), який розповість про двох братів-рестлерів, які часто вирішують на рингу сімейні проблеми. Головні ролі в серіалі дісталися зіркам серіалів "Стріла" Стівену Амеллу і "Вікінги" Олександру Людвігу.

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся