Кадр з фільму "Паралельні матері" / фото vlg.film

Що подивитися на вихідних: "Паралельні матері" Альмадовара та скандальні "Пем і Томмі"

08:29, 03.02.2022
10 хв.

З 3 лютого в українських кінотеатрах стартують покази драми Педро Альмодовара "Паралельні матері" з Пенелопою Крус і української музичної комедії "Найкращі вихідні". Також у столиці пройде фестиваль "Вечори французького кіно". Онлайн, тим часом, відбудуться прем'єри серіалів "Пем і Томмі", "Джек Річер" і "У місті вбивств", а також другого сезону "Вихованих вовками" і документального фільму "Аферист з Tinder".

Початок лютого виявиться досить насиченим як на прем'єри на "великому екрані", так і на серіальні новинки. Тематика фільмів і серіалів буде найрізноманітніша, тож підшукати для себе щось цікаве зможуть як цінителі європейського кіно, так і любителі чогось легше.

Що нового в кінотеатрах з 3 лютого

Цього тижня в український прокат нарешті вийде соціальна драма іспанського гранда Педро Альмодовара "Паралельні матері" / Madres paralelas (Іспанія, 2021). Картина була представлена на Венеціанському міжнародному кінофестивалі минулого року, де вона була удостоєна нагороди за найкращу жіночу роль для Пенелопи Крус – вона тут дійсно приголомшлива. Критики при цьому також високо оцінили нову роботу лауреата двох премій "Оскар" Альмадовара ("Все про мою матір", "Поговори з нею").

Традиційно Альмадовар зосередився на темах, які проходять червоною лінією через всю його творчість – материнство, складний вибір і трагічні уроки історії. Цього разу в центрі сюжету опиняться дві іспанки, що стали матерями в один день. Джаніс (Пенелопа Крус) – успішна жінка-фотограф під 40, у якої досі не було сім'ї. Анна (Мілена Сміт) – неповнолітня дівчина із забезпеченої сім'ї, де всім до неї немає діла. Обидві вони завагітніли незаплановано, але вирішили залишити дітей. Незабаром долі обох жінки виявилися нерозривно пов'язані.

Варто відзначити, що багатьох потенційних глядачів може трохи збити з пантелику трейлер. На ділі – фільм набагато глибший, багатогранніший і зрозуміліший, ніж здається в короткому превью. Тож 2 години екранного часу пролітають легко і швидко, залишаючи за собою якийсь приємне відчуття тепла. А ще у фільмі дуже стильна картинка, що аж відразу хочеться до Мадрида, і дуже сильна титульна мелодія.

Детальніше про фільм ви можете почитати в нашому окремому матеріалі.

Також 3 лютого в столичному кінотеатрі "Жовтень" стартує щорічний фестиваль "Вечори французького кіно", що відкриє глядачам нові роботи французького кінематографа. У 2022 році він буде проходити в сімнадцятий раз. На відміну від попереднього року, покази будуть проходити виключно в кінотеатрах.

Відкриє фестиваль драматична стрічка "Висока мода" / Haute Couture (Франція, 2021) режисерки Сільві Оайон з Наталі Бай ("Це всього лише кінець світу", "Злови мене, якщо зможеш") і Ліною Кудрі ("Французький вісник", "Особливі") в головних ролях. Події фільму розгортаються навколо молодої швачки, яка відкриває для себе світ високої моди завдяки несподіваному знайомству з працівницею швейної майстерні будинку Dior.

Також до програми увійшов мелодраматичний трилер "Коханці" / Amants (Франція, 2020) режисера Ніколь Гарсії – учасник основної конкурсної програми Венеціанського кінофестивалю 2020 року. Стрічка розповідає про випадкову зустріч двох закоханих, які не бачилися три роки. Їхні стосунки припинилися після зникнення хлопця, який мимоволі став злочинцем. У фільмі знялися французькі зірки Стейсі Мартін ("Німфоманка"), П'єр Ніні ("Чорна скринька"), Бенуа Мажімель ("Піаністка").

Також у добірці драма "Маленька мама" / Petite Maman (Франція, 2021) від французької режисерки, сценаристки і ФЕМ-активістки Селін Сямми. Як і попередня її стрічка "Портрет дівчини у вогні", нова картина – це вдала репрезентація female gaze в сучасному кінематографі. Світова прем'єра фільму відбулася в 2021 році в рамках основного конкурсу Берлінале (Німеччина), а на міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні (Іспанія) робота отримала Приз глядацьких симпатій. Журнал The New York Times назвав акторську роботу юних виконавиць головних ролей однією з найкращих в цьому році поряд з Крістен Стюарт і Бенедиктом Камбербетчем.

Драматична комедія "Лети зі мною" / Envole-Moi (Франція, 2021) від Крістофа Барратьє розповість про мажора і завсідника вечірок Томаса і 12-річного Маркуса з вродженим розладом. Коли доля зіштовхує цих двох, їхні життя змінюються глибоко і назавжди.

Фільм "Тріумф" / Un Triomphe (Франція, 2020) Еммануеля Курколя розповідає про новоспеченого режисера, який живе мрією про тріумфальну прем'єру в Парижі. Тим часом його трупа – це учасники тюремного театрального гуртка, які тільки й чекають дозволу на виїзд за межі в'язниці.

Стрічка натхненна реальною історією шведського театрального режисера Яна Джонсона. У 1985 році він поставив п'єсу "В очікуванні Годо", в якій грали справжні ув'язнені. Під час турне п'ятеро з шести "акторів" втекли. У своєму фільмі "Тріумф" режисер Еммануель Курколь вільно виклав реальні події: зі Швеції він їх переніс до Франції, а саму історію переосмислив.

Головну роль у стрічці виконав Кад Мерад – популярний актор французьких комедій ("Французький жиголо", "Бобро поржалувати").

Фільм був відібраний в офіційну конкурсну програму Каннського кінофестивалю в 2020 році. У тому ж році він отримав нагороду Європейської кіноакадемії і був визнаний найкращою європейською комедією.

Одночасно 3 лютого "Тріумф" вийде в широкий український прокат, тож його можна буде подивитися не тільки в рамках фестивалю, але і в кінотеатрах по всій країні.

Крім того, цього тижня в широкий прокат вийде комедія "Найкращі вихідні" (Україна, 2022), в центрі якої будуть кілька історій, так чи інакше пов'язаних з популярним столичним музичним фестивалем. У фільмі будуть задіяні як відомі українські актриси, серед яких Ірма Вітовська ("Брама", "Мої думки тихі"), Дар'я Петрожицька ("Папік", "Бурштинові копи") і Наталія Бабенко ("Пульс", "Брати по крові"), так і популярні блогери і музиканти, серед яких Олексій Дурнєв, Андрій Данилко, Alyona Alyona, Юлія Саніна, Артем Пивоваров, Onuka та інші. В якості режисера виступив Владислав Климчук, який працював над фільмом "Інфоголік" і першими двома частинами "Скаженого весілля".

Крім цього, в український прокат вийде біографічна спортивна "Я – Златан" / I Am Zlatan (Нідерланди, 2021) про легендарного шведського футболіста Златана Ібрагімовича, фільм жахів "Відьма: Відродження" / The Unkind (Великобританія, 2021), який насправді ніяк не пов'язаний з відомим фільмом Роберта Еггерса, пригодницький мультфільм "Команда котиків" / Seal Team (ПАР, 2021) про милих тюленів, які вирішили дати бій злісним акулам, а також трилер "Флірт з дияволом" / Shattered (США, 2022), в акторському складі якого дивним чином затесалися Джон Малкович і Френк Грілло. Також у кінотеатрах покажуть свіжу добірку короткометражок "Оскар – Nominations".

Що нового онлайн з 3 лютого

Онлайн-новинок цього тижня буде також більш, ніж достатньо. 2 лютого на Hulu вийшли перший три епізоди біографічного міні-серіалу "Пем і Томмі" / Pam & Tommy (США, 2022), в основу сюжету якого ліг скандал 90-х років з витоком секс-відео актриси Памели Андерсон і її чоловіка Томмі Лі, барабанщика рок-групи Mötley Crüe.

Головні ролі в серіалі виконали Лілі Джеймс ("Малюк на драйві", "Попелюшка", "Mamma Mia! 2") і Себастьян Стен ("Я, Тоня", "Перший месник", "Сокіл і Зимовий солдат"). І саме їхнє приголомшливе перевтілення критики, що вже подивилися серіал, назвали однією з його найсильніших сторін. Також в серіалі задіяні Сет Роген ("Кінець світу 2013: Апокаліпсис по-голлівудськи", "Стів Джобс", "Горе-творець"), Нік Офферман ("Парки і зони відпочинку", "Мачо і ботан") і Тейлор Шиллінг ("Помаранчевий – хіт сезону", "Омен: Переродження"). Режисером проекту виступив Крейг Гіллеспі ("Ніч страху", "Ларс і справжня дівчина", "Я, Тоня", "Круелла").

Цікаво, що хоч в цілому серіал отримав хороші відгуки, знайшлися ті, хто розкритикував його за те, що автори шоу не отримали дозволу від Памели Андерсон використовувати її образ. Також деякі критики порахували, що серіал недостатньо засуджує викрадачів запису і продовжує сексуалізацію актриси. Інші навпаки хвалили, що серіал намагається показати глибоку внутрішню драму Андерсон, а не лише її тіло.

Тим часом, Netflix 2 лютого випустить документальний фільм "Аферист з Tinder" / The Tinder Swindler (США, 2022), який розповість реальну історію про чоловіка, який видавав себе в популярному додатку для знайомств за діамантового магната. Йому вдалося завоювати довіру у багатьох жінок і виманити у них мільйони доларів.

Крім того, 3 лютого на Netflix вийде комедійний детективний серіал "У місті вбивств" / Murderville (США, 2022), заснований на телесеріалі BBC Three "Вбивство в Саксессвіллі". Головні ролі в серіалі виконали Вілл Арнетт ("Міллери в розлученні", "З чистого аркуша") і Ханіфа Вуд ("Сказати правду"). Серед запрошених зірок числяться такі гучні імена, як Шерон Стоун ("Основний інстинкт", "Швидкий і мертвий"), Кумейл Нанджіані ("Вічні", "Кремнієва долина") і Кен Джонг ("Спільнота", "Похмілля у Вегасі").

4 лютого на Prime Video стартує екшн-серіал "Джек Річер" / Reacher (США, 2022), що є екранізацією популярних поліцейських романів The Killing Floor про колишнього майора армійської військової поліції, якого заарештовують за підозрою у вбивстві борця з корупцією. Знявши з себе підозри, герой сам береться за пошуки кілера. Перший сезон розповість про події дебютної книги. Серіал стане перезапуском бойовиків з Томом Крузом. Цього разу Джека Річера зіграє Алан Річсон, відомий за серіалами "Таємниці Смолвіля" і "Титани".

Також 4 лютого на Apple TV+ вийде перший епізод детективного серіалу "Під підозрою" / Suspicion (США, 2022). Події серіалу відбуваються в Нью-Йорку, де з елітного готелю викрадають сина багатої підприємниці. Під підозрою опиняються кілька британських громадян, які зупинилися в готелі.

Одну з головних ролей в серіалі виконала Ума Турман ("Вбити Білла", "Гаттака"). Також в серіалі задіяні Кунал Нейер ("Теорія великого вибуху"), Ноа Еммеріх ("Мільярди", "Космічні війська"), Джорджина Кемпбелл ("Чорне дзеркало", "Темні начала") та інші.

Крім цього, на глядачів чекають старти нових сезонів популярних серіалів минулих років:

  • Анімаційний сатиричний серіал "Південний парк" / South Park (США, 1997), 2 лютого, 25 сезон
  • Фантастичний трилер "Виховані вовками" / Raised by Wolves (США, 2020) від Люка і Рідлі Скотта, 3 лютого, 2 сезон

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Як працюють кінотеатри в умовах карантину

Згідно з оновленими правилами карантину в Україні, які набули чинності з 6 грудня 2021 року, відвідувати кінотеатри можна тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання). Правило поширюється на "жовту", "помаранчеву" і "червону" карантинні зони.

Гарного перегляду і бережіть себе!

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся