Себастіан Стен / фото instagram.com/imsebastianstan/

13 серпня 2021 року голлівудському акторові Себастіану Стену виповнюється 39 років.

Широкій публіці харизматичний румуно-американський актор відомий в першу чергу за роллю Бакі Барнса / Зимового солдата у фільмах кіновсесвіту Marvel. Вперше маловідомий на той момент Стен виконав цю роль в 2011 році у фільмі "Перший месник". Другий раз він повернувся до цієї ролі у фільмі "Перший месник: Зимовий солдат" 2014 року. Однак тоді його персонаж був вже не другорядним, а одним з основних.

Зимовий солдат у виконанні вельми продуктивного в плані фізичної роботи Стена настільки припав до душі як публіці, так і босам Marvel, що в підсумку актор повернувся до цієї ролі ще кілька разів у фільмах кіновсесвіту, включаючи "Месники: Завершення" (2019). А в 2021 році вийшов окремий серіал "Сокіл і Зимовий солдат" за участю персонажа. Також відомо, що актор повернеться до цієї ролі в майбутніх фільмах Marvel, проте поки не ясно в яких.

Втім, говорити про те, що Себастіан Стен є актором однієї ролі, абсолютно не варто. Тому УНІАН вирішив згадати інші гідні ролі актора.

Марсіанин / The Martian ( США, 2014)

Пройшовши через кілька серіалів, включаючи хітову "Пліткарку" і досить непоганих "Політиканів", а також низку прохідних фільмів, завдяки успіху в Marvel Стен почав отримувати більш серйозні пропозиції. Так, в 2014 році він отримав роль в науково-фантастичному фільмі Рідлі Скотта "Марсіанин", де його партнерами по знімальному майданчику були Метт Деймон, Джессіка Честейн, Майкл Пенья і Кейт Мара. 

Тоня проти всіх / I, Tonya (США, 2017)

У 2017 році вийшла біографічна спортивна драма з елементами чорної комедії від режисера Крейга Гіллеспі "Тоня проти всіх", що розповідає історію скандальної американської фігуристки Тоні Хардінг. Головну жіночу роль у фільмі зіграла Марго Роббі, тоді як Себастіан Стен отримав головну чоловічу роль. Він зіграв колишнього чоловіка спортсменки, чиї дії в тому числі поставили хрест на її кар'єрі.

Час відплати / Destroyer ( США, 2018)

Кримінальна драма "Час відплати" з Ніколь Кідман в головній ролі розповідає історію жінки-детектива, яка опинилася на самому дні, однак в ході чергового розслідування отримала можливість поквитатися зі злочинцями, відповідальними за смерть її напарника-коханця багато років тому. Саме його роль і дісталася Себастіану Стену.

Диявол завжди тут / The Devil All the Time (США, 2020)

У 2020 році найбільший стрімінговий сервіс світу Netflix випустив психологічний трилер "Диявол завжди тут" з вражаючим акторським складом – Том Холланд, Роберт Паттінсон, Джейсон Кларк, Райлі Кіо, Білл Скарсгард, Себастьян Стен, Хейлі Беннет, Мія Васиковська, Еліза Сканлен та інші. У фільмі, події якого розгортаються між кінцем Другої світової війни і початком В'єтнамської війни, розкриваються кілька історій людей, які страждають від наслідків післявоєнних травм і злочинності, Стену дісталася роль нечистого на руку місцевого шерифа-алкоголіка.

На даний момент у фільмографії актора заплановано кілька цікавих проектів. Так, зовсім недавно завершилися зйомки скандального міні-серіалу від стрімінгового сервісу Hulu "Пем і Томмі" (Pam & Tommy), що розповідає про одну з найбільш скандальних зіркових пар 90-х – моделі та актриси Памели Андерсон і барабанщика рок-гурту Mötley Crüe Томмі Лі. Головні ролі дісталися Лілі Джеймс і Себастіану Стену, які, судячи з фото, ідеально перевтілилися в нові образи. Також в серіалі задіяні Сет Роген і Тейлор Шиллінг. Режисером проекту, реліз якого запланований на 2022 рік, став все той же Крейг Гіллеспі, який зняв "Тоня проти всіх" і "Круэллу"

Читайте такожКрісу Хемсворту – 38: не тільки Marvel і бойовики в кар'єрі австралійського красеня

Також на 2022 рік запланований вихід шпигунського трилера "355", що розповідає про співробітниць розвідки п'яти різних країн, які змушені працювати разом. Головні ролі у фільмі зіграли Джессіка Честейн, Пенелопа Круз, Фань Бінбін, Лупіта Ніонго і Діана Крюгер, тоді як Себастіану Стену дісталася головна чоловіча роль, втім, суть цього персонажа тримається в секреті.