Кадр з фільму "Закляття"

Що подивитися на вихідних: продовження "Закляття", музичний бунт під The Smiths та еротичні короткометражки

08:31, 03.06.2021
9 хв.

Якщо минулий кінопрокатний тиждень подарував глядачам одразу кілька гучних прем'єр, то нинішній виявився скромнішим: серед новинок - фільм жахів із серії "Закляття" з Вірою Фармігою та Патріком Вілсоном, кримінальний трилер "Янгол помсти" з Рубі Роуз і Морганом Фріменом, а також музична комедія про юних меломанів, що дуже засмутилися через розпад гурту The Smiths. Також цього тижня на кіноманів чекає добірка еротичних короткометражок. Крім того, онлайн вийде екранізація роману Стівена Кінга "Історія Лізі", постапокаліптичний серіал "Ласун" і другий сезон серіалу "Чому жінки вбивають". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 3 червня

У минулий четвер в український кінопрокат вийшли відразу дві довгоочікувані новинки – диснеївська кримінальна комедія "Круелла" з Еммою Стоун і продовження хоррора "Тихе місце 2" з Емілі Блант і Кілліаном Мерфі. Обидва фільми отримали позитивні відгуки від критиків, і наша редакція, яка також вже подивилася їх в кінотеатрах, з ними згодна – обидві картини варті того, щоб їх подивитися на "великому екрані". Тож поспішайте, якщо ще не встигли. Наш відгук на "Круеллу" можна почитати за посиланням.

Крім того, до кінотеатрів дісталася комедія "Кролик Петрик 2: Втеча до міста". Детальніше з усіма новинками минулого тижня можна ознайомитися за посиланням. Ну а ми перейдемо до прем'єр 3 травня.

Однією з найбільш інтригуючих новинок тижня можна назвати фільм жахів "Закляття 3: За велінням диявола" / The Conjuring: The Devil Made Me Do It (США, 2021). Взагалі, кіновсесвіт "Закляття" виробництва New Line Cinema вже налічує з десяток фільмів, і, судячи з усього, зупинятися на цьому кіностудія не планує. Одна тільки серія "Закляття" налічує три фільми, найсвіжіший з яких українські глядачі якраз і зможуть подивитися на великому екрані цього тижня. Але ж є ще "Прокляття Аннабель", "Прокляття монахині" і "Прокляття Лорелей"!

Всі фільми франшизи об'єднує тематика зіткнення героїв з привидами та іншими надприродними силами. У декількох фільмах головними героями є американські дослідники паранормальних явищ, подружжя Ед і Лоррейн Уоррен, у яких, до слова, є реальні прототипи. Їхні ролі виконують Патрік Вілсон ("Привид опери", "Хранителі", "Фарго", "Аквамен") і Віра Фарміга ("Хлопчик у смугастій піжамі", "Мотель Бейтс", "Годзілла 2: Король монстрів").

Цього разу герої візьмуть участь у реально існуючому судовому процесі над Арні Шайєнном Джонсоном. Це перша відома судова справа в США, де захист намагався довести невинність на підставі заяви підсудного про одержимість демонами і заперечення особистої відповідальності за злочин.

В цілому, фільм навряд чи зможе подарувати світовому кінематографу щось нове, проте, судячи з трейлеру, вийшло доволі лячно і видовищно, як і личить всім фільмам із серії "Закляття". Не дарма ж вона є найкасовішою хоррор-франшизою, випередивши навіть "Пилу" і "Воно".

До слова, на IMDb у фільму рейтинг 7 балів з 10 на основі майже 2 тисяч відгуків, а на Rotten Tomatoes - 66% свіжості від критиків.

Також цього тижня виходить кримінальний трилер "Янгол помсти" / Vanquish (США, 2021) з бойовою красунею Рубі Роуз ("Обитель зла: Остання глава", "Три ікси: Світове панування", "Джон Вік 2") і легендарним Морганом Фріменом ("Шофер міс Дейзі", "Втеча з Шоушенка", "Сім").

У центрі сюжету – колишній російський наркокур'єр Вікторія, яка намагається залишити своє темне минуле позаду. Однак її планам заважає відставний поліцейський, який змушує жінку виконувати його накази, утримуючи в заручниках її доньку. Тепер Вікторія повинна знищити низку жорстоких гангстерів або вона ніколи більше не побачить свою дитину.

Погодьтеся, сюжет звучить досить банально, проте наявність Фрімена і режисера Джорджа Галло вселяє певний оптимізм. Його остання картина "Афера по-голлівудськи" (2020), в якій також одну з ролей зіграв Фрімен, вийшла доволі непоганою. Також Галло був сценаристом перших "Поганих хлопців".

З іншого боку, критики сприйняли фільм більш ніж прохолодно – на IMDb у нього 2,7 бали з 10, а на Rotten Tomatoes – 5% свіжості від критиків і 11% від глядачів.

Меломанів цього тижня порадує комедія "Злодюжки всього світу" / Shoplifters of the World (США, 2021). У центрі сюжету – четверо друзів з американського Денвера, які дуже засмутилися через раптовий розпад культового британського інди-рок гурту The Smiths влітку 1987 року. З цієї нагоди вони вирішують закотити божевільну вечірку, тоді як один хлопець захоплює місцеву радіостанцію і змушує діджея / фаната хеві-металу всю ніч ставити пісні The Smiths.

Сюжет фільму в значній мірі заснований на інциденті 1988 року, коли вісімнадцятирічний хлопець майже здійснив план із захоплення радіостанції в Денвері.

Фільм вийшов в американський прокат в березні 2021 року, отримавши при цьому середні відгуки – 5,3 бали з 10 на IMDb і 45% свіжості від критиків проти 71% від глядачів на Rotten Tomatoes.

Ті ж, хто розуміє тонкий французький гумор, зможуть подивитися на великому кінотеатрі комедію "Коп на драйві" / 30 jours max (Франція, 2020) від режисера Тарека Будалі, який також виконав головну роль у фільмі. Він є членом відомої у Франції комічної трупи La Bande à Fifi, а кіноглядачі могли бачити його в таких фільмах, як "Superнянь" і "Одружуйся зі мною, чувак".

У центрі сюжету картини – досить боягузливий і незграбний молодий поліцейський Райан. Його лікар помилково повідомляє йому, що він хворий і йому залишилося жити всього 30 днів. Райан думає, що йому більше нічого втрачати, і вирішує ризикнути. Він хоче стати героєм у своїй поліцейській дільниці й таким чином справити враження на свою симпатичну колегу Стефані, а тому йде на величезний ризик, щоб затримати небезпечного торговця наркотиками. На IMDb фільм отримав рейтинг 5 з 10.

Крім того, цього тижня в кінотеатрах покажуть добірку еротичних короткометражок Best Erotic Shorts 3, до якої увійшли найкращі пікантні ролики виробництва США, Франції, Німеччини, Іспанії, Мексики, Нідерландів, Аргентини та Швейцарії, випущені за останній рік.

Що нового онлайн з 3 червня

Цього тижня на глядачів чекає відразу кілька цікавих серіальних проектів. Зокрема, Apple TV+ спробує зробити практичні неможливе – випустити гідну адаптацію роману Стівена Кінга. Твори "короля жахів" екранізують у величезних кількостях вже не перший десяток років, проте останнім часом в більшості випадків виходить якось не дуже. Цього разу взялися за роман "Історія Лізі" / Lisey's Story (США, 2021), в центрі якого – вдова відомого письменника. Жінка не може змиритися зі смертю чоловіка, паралельно намагаючись вберегти його творчу спадщину від спраглих до сенсацій літературознавців. Паралельно в її житті починають відбуватися незрозумілі похмурі події, що відкривають жахливі секрети з минулого чоловіка.

Серіал "Історія Лізі" зібрав приголомшливий акторський склад – головна роль дісталася Джуліанні Мур ("Ганнібал", "Великий Лебовскі", "Kingsman: Золоте кільце"), а її чоловіка зіграв Клайв Оуен ("Близькість", "Місто гріхів", "Не спійманий – не злодій"). Також в серіалі знялися Джоан Аллен ("Ніксон", "Плезантвіль", "Щоденник пам'яті"), Дейн Дехаан ("Місце під соснами", "Убий своїх коханих", "Валеріан і місто тисячі планет") і Сон Кан (франшиза "Форсаж", "Нестримний").

Перший епізод серіалу вийде 4 червня на Apple TV+.

Netflix цього тижня теж не сидітиме без діла – найбільший стрімінговий сервіс світу 4 червня випустить екранізацію коміксу від Vertigo / DC Comics "Ласун" / Sweet Tooth (США, 2021), що оповідає про постапокаліптичний світ, де раптово починають народжуватися гібриди людей і тварин. У центрі сюжету –напівмальчик-напіволень Гас, який намагається врятуватися від тих, хто вирішує винищити "дітей-гібридів", попутно розгадавши таємницю, чому вони народилися саме такими.

Продюсерами серіалу виступили Роберт Дауні-молодший і його дружина Сьюзан Дауні, а сценаристом і режисером – Джим Мікл ("В тіні місяця", "Ми такі, які є").

Також 4 червня на Netflix вийде другий сезон драматичного серіалу "Як же добре..." / Feel Good (Великобританія, 2020). У центрі сюжету – стендап-комік Мей Мартін, яка грає саму себе. Вона намагається налагодити відносини зі своєю новою подругою-лесбіянкою на ім'я Джордж, паралельно відбиваючись від засудження рідні і друзів, а також ведучи нерівну війну з алкогольною і наркотичною залежностями. До слова, одну з ролей у фільмі зіграла Ліза Кудроу, найбільш відома за роллю Фібі Буффе в культовому ситкомі "Друзі", спецвипуск якого вийшов минулого тижня (наш огляд можна почитати за посиланням).

3 червня Netflix також випустить японський двосерійний аніме-фільм Sailor Moon Eternal: The Movie (2021), заснований на культовій манзі "Сейлор Мун" Наоко Такеучі. Фільм служить прямим продовженням аніме-серіалу "Сейлор Мун Кристал". За сюжетом, коли темрява огортає Землю після повного сонячного затемнення, розкидані по всьому світу Вартові повинні возз'єднатися, щоб повернути світу світло.

Любителів котиків Netflix на цих вихідних порадує нідерландським документальним фільмом Kitty Love: An Homage to Cats, змонтованим з кумедних відео з життя чотириногих пухнастиків, а тих, хто хоче подивитися щось серйозніше – документальним фільмом Breaking Boundaries: The Science of Our Planet за участю легендарного британського натураліста Девіда Аттенборо. Разом з вченим Йоханом Рокстремом він досліджуватиме колапс біорізноманіття на землі й те, яким чином цій кризі все ще можна запобігти.

Крім того, 3 червня Paramount+ випустить перший епізод другого сезону серіалу в жанрі чорна комедія "Чому жінки вбивають" / Why Women Kill (США, 2019). Перший сезон серіалу розповідав про трьох жінок, які в різний час живуть в одному і тому ж особняку в Пасадіні (штат Каліфорнія) і стикаються з подружньою невірністю. Головні ролі дісталися Люсі Лью, Джинніфер Гудвін і Олександрі Даддаріо. Втім, серіал знятий в жанрі антології, а тому в другому сезоні будуть зовсім інші герої у виконанні нових акторів. Цього разу головні ролі виконали Елісон Толман ("Фарго", "Касл Рок", "Сутінкова зона"), Нік Фрост ("Зомбі на ім'я Шон", "Типу круті лягаві", "Армагеддець"), Лана Паррія ("Одного разу в казці"), Меттью Даддаріо ("Сутінкові мисливці") та інші.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся