Перший епізод "Локі" вийшов 9 червня / фото Marvel Studios

Що подивитися на вихідних: черговий "Форсаж", мюзикл "На висотах Нью-Йорка" і старт серіалу "Локі"

09:35, 12.06.2021
12 хв.

Нинішній тиждень виявився доволі скромним на прем'єри в кінотеатрах. Серед новинок – черговий блокбастер із серії "Форсаж" з Віном Дізелем, мюзикл "На висотах Нью-Йорка" і мультфільм "Спірит: Дикий мустанг". Ну а кіногурманів порадують ретроспективні покази культового фільму "Пролітаючи над гніздом зозулі" з Джеком Ніколсоном. Зате в онлайні на глядачів чекає довгоочікуваний перший епізод міні-серіалу "Локі" про одного з найпопулярніших персонажів кіновсесвіту Marvel у виконанні Тома Хіддлстона. Крім того, на Netflix вийде друга частина першого сезону французького пригодницького серіалу "Люпен" з Омаром Сі. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 10 червня

Травень видався доволі насиченим в плані кіноновинок – в прокат вийшли вельми успішні діснеївська "Круелла" з Еммою Стоун, а також хоррори "Тихе місце 2" і "Закляття 3: З волі диявола". Крім того, до "великих екранів" нарешті дісталася українська драма Наталії Ворожбит "Погані дороги". І поки кіномани дидивляються все те, що не встигли переглянути в минулі тижні, нинішній кінопрокатний тиждень підготував лише три новинки і одну ретроспективу.

Отже, з 10 червня в український прокат вийде мюзикл "На висотах Нью-Йорка" / In the Heights (США, 2021), що також проходить під назвою "На висоті мрії". Події фільму відбуваються в нью-йоркському районі Вашингтон-Хайтс. У центрі сюжету відразу кілька персонажів, у кожного з яких є свої мрії і, звісно ж, своя любовна історія.

З огляду на явний латиноамериканський акцент в касті, всі пісні й танці, характерні для мюзиклів, обіцяють бути ще більш гарячими. Танцювальну основу в ньому складають елементи хіп-хопу і сальси, тож вже цим він помітно відрізняється від класичних фільмів-мюзиклів, які всі звикли бачити на "великих екранах".

Варто відзначити, що фільм знятий за мотивами вельми успішного бродвейського мюзиклу "На висотах", що став лауреатом безлічі театральних і музичних премій, в тому числі "Тоні" і "Греммі".

Фільм поставив американський режисер Джон Чу, відомий по роботі над фільмами "Крок вперед 2: Вулиці", "Крок вперед 3D", "Джастін Бібер: Ніколи не говори ніколи", "G. I. Joe: Кидок кобри 2", "Ілюзія обману 2" і "Шалено багаті азіати".

Головну роль у фільмі виконав американський актор і співак Ентоні Рамос, який також грав свого персонажа в більш пізніх постановках мюзиклу на Бродвеї – власника невеликого магазинчика Уснаві. Також в одній з ролей засвітився режисер оригінальної постановки "На висоті" Лін-Мануель Міранда. Правда, якщо в перших спектаклях він сам грав роль Уснаві, то у фільмі йому дістався інший персонаж. В цілому ж акторський склад фільму складається з молодих акторів, до цього в основному задіяних в серіалах.

У фільму "На висотах Нью-Йока" на даний момент чудові відгуки – на IMDb у нього рейтинг 6,8 з 10, на Rotten Tomatoes – 96% свіжості від критиків, а на Metacritic – 82 бали з 100 з позначкою "всезагальне визнання".

Також цього тижня, трохи раніше раніше заявленого терміну, на українські екрани вийде чергова, якщо б не назва, вже навіть збилися б яка за рахунком серія найвідомішого американського гоночного бойовика – "Форсаж 9" / F9 (США, 2021) з беззмінним Віном Дізелем в головній ролі. Він же є продюсером довгограючого проекту, який стартував ще на початку 2000-х.

За сюжетом, Домінік Торетто веде спокійне життя разом з Летті і своїм сином Брайаном, однак, вони знають, що нова небезпека завжди десь поруч. Цього разу Домініку доведеться зустрітися з привидами минулого, якщо він хоче врятувати найближчих. Команда знову збирається разом, щоб запобігти зухвалому плау з захоплення світу, який придумав найбільш небезпечний злочинець і найбільш безбашений водій з усіх, з ким вони стикалися раніше.

Новий фільм з серії "Форсаж", судячи з трейлеру, обіцяє ще більше карколомних сцен з машинами і не тільки, збудованих проти всіх законів фізики і здорового глузду, а також нові сюжетні повороти, хоча здавалося б, куди вже далі. Цього разу у фільмі спливе злісний брат Домініка Торетто – Джейкоб у виконанні американського рестлера-актора Джоно Сіни. Також до ролей повернуться відомі за попередніми фільмами Мішель Родрігес, Джордана Брюстер, Тайріз Гібсон, Наталі Еммануель, Шарліз Терон, Сон Кан, Хелен Міррен і Курт Рассел.

При цьому, фільми з серії "Форсаж" завжди користуються великою популярністю, і ми розуміємо, чому – іноді просто хочеться подивитися щось ось таке ненапряжне, але видовищне, щоб відпочити в хорошій компанії. Та й є в "Форсажах" якась мила чарівність, і всі герої вже майже як рідні, за стільки-то фільмів.

На Заході фільм вийшов трохи раніше, і отримав змішані відгуки. На Rotten Tomatoes у нього 65% схвалення, а на IMDB – 5,3 бала. Критики оцінили фільм за екшн, а ось новий лиходій їм сподобався не дуже.

Ще одна новинка тижня – мультфільм "Спірит: Дикий мустанг" / Spirit Untamed (США, 2021) у жанрі комп'ютерна анімація від DreamWorks Animation. Це вже другий повнометражний фільм з однойменної франшизи про вільних диких конячок Америки – його попередник "Спірит: Душа прерій" вийшов аж в 2002 році та зібрав цілий оберемок всіляких нагород.

Цього разу в центрі сюжету опинилася смілива і відважна дівчина Лакі, яка не уявляє і дня без пригод та найбільше мріє знайти своє місце в світі. Переїхавши в маленьке містечко, вона зустрічає дикого мустанга на ім'я Спіріт і це змінює її життя. На них чекає неймовірна подорож, яка подарує їм дивовижні відкриття.

У США фільм вийшов у прокат 4 червня, а тому у нас вже є перші відгуки критиків. В основному "Спірит" отримав середні та змішані відгуки – на IMDb у нього рейтинг 5,8 з 10 балів, а на Metacritic – 48 балів з 100. А ось на Rotten Tomatoes думки критиків і аудиторії розділилися: якщо професіонали оцінили його лише в 43% свіжості, то публіці фільм припав до душі – рейтинг 97%.

Кіногурманів цього тижня порадують ретроспективні покази класики світового кінематографа – драми Мілоша Формана "Пролітаючи над гніздом зозулі" / One Flew Over the Cuckoo's Nest (США, 1975). Це один з найбільш знакових американських фільмів 70-х, що займає 18-ту сходинку в рейтингу "250 кращих фільмів на IMDB".

За сюжетом фільму, щоб уникнути тюремного ув'язнення, злочинець Рендл Патрік Макмерфі імітує божевілля. Так він опиняється в психіатричній лікарні, де стикається зі строгими правилами, встановленими жорстокою старшою медсестрою. Не бажаючи з ними миритися, Рендл вирішується на бунт. Роль Макмерфі – одна з найбільш знакових в кар'єрі Джека Ніколсона, який отримав за неї свій перший "Оскар".

Цікавий факт: "Пролітаючи над гніздом зозулі" знімали в справжній психіатричній лікарні, а в якості статистів були задіяні реальні пацієнти і персонал. Для того, щоб вжитися в ролі, актори репетирували в лікарні, спілкувалися і проводили час з хворими і лікарями. Ближче до кінця зйомок вони майже оселилися у відділенні. Гра була настільки переконливою, що продюсери почали хвилюватися про психічний стан виконавців.

Картина вийшла в 1975 році, швидко посівши своє місце серед шедеврів світової кінокласики. Цей фільм – один з трьох в історії премії "Оскар", які отримали "Велику п'ятірку" основних нагород: за найкращий фільм, режисера, актора, актрису і сценарій.

Що нового онлайн з 10 червня

Безумовно, головною прем'єрою тижня на стрімінгових сервісах стане довгоочікуваний перший епізод міні-серіалу "Локі" / Loki (США, 2021) про одного з найпопулярніших персонажів кіновсесвіту Marvel у виконанні Тома Хіддлстона на Disney+. Він відноситься до четвертої фази кінематографічного всесвіту Marvel і безпосередньо пов'язаний з фільмами франшизи. Таким чином, в кіностудії сподіваються краще розкрити яскравих другорядних персонажів кіновсесвіту, а також представити глядачам нових героїв, які з'являться в подальших проектах.

За сюжетом серіалу, після того як Локі тікає з тессерактом під час подорожі Месників в минуле у фільмі "Месники: Завершення" (2019), він потрапляє під контроль секретної організації "Управління часовими змінами". Виявляється, що в результаті цього альтернативна версія Локі створила нову часову лінію, і тепер харизматичному богу обману доведеться розібратися з усіма часовими парадоксами, які утворилися в результаті цього.

Крісло сценариста зайняв Майкл Уолдрон, відомий по роботі над проектами "Спільнота" і "Рік і Морті", а режисером першого сезону стала Кейт Херрон, яка раніше працювала над серіалами "Сексуальна освіта" і "Світанок апокаліпсису".

Крім Тома Хіддлстона в серіалі зіграв Оуен Вілсон ("Опівніч у Парижі", "Готель "Гранд Будапешт", "Знайомство з батьками"), чий персонаж – впливовий член "Управління часовими змінами" Мобіус М. Мобіус – вперше з'явиться в кіновсесвіті Marvel.

Нагадаємо, це вже третій серіал з кіновсесвіту Marvel в подібному форматі – в січні-лютому був показаний серіал "Ванда/Віжен" з Елізабет Олсен і Полом Беттані, а в березні-квітні вийшов "Сокіл і Зимовий солдат" з Ентоні Макі та Себастіаном Стеном, за підсумком яких глядачам представили канонічну Багряну відьму і нового Капітана Америка.

Обидва серіали отримали захоплені відгуки серед критиків і глядачів, а також вже почали збирати перші нагороди – на церемонії MTV Movie & TV Awards 2021, яка пройшла в ніч з 16 на 17 травня, вони в сумі отримали шість нагород, перемігши у всіх категоріях, в яких вони були номіновані. На "Локі" боси Marvel покладають не менші надії.

Перший епізоди міні-серіалу "Локі" вийшов 9 червня, і вже отримав вельми позитивні відгуки критиків. Так, на Rotten Tomatoes у нього досить високий рейтинг 96% свіжості від критиків, що відповідає 7,83 балам з 10, і 97% схвалення від глядачів, або ж 4,8 з 5. На Metacritic середньозважена оцінка серіалу становить 73 з 100, що вказує на "переважно позитивні відгуки", а на IMDb, де в першу чергу враховується думка глядацької аудиторії, "Локі" отримав надвисоку оцінку 9,5 балів з 10.

Не секрет, що завдяки своїй харизмі, хитрий Локі у виконанні Тома Хіддлстона практично відразу став одним з найулюбленіших серед глядачів персонажів кіновсесвіту Marvel. Не побоїмося заявити, що в трилогії "Тор" йому з легкістю вдавалося затьмарити головного героя – бога грому у виконанні Кріса Хемсворта. Тому не дивно, що з часом кіностудія вирішила присвятити герою окремий проект.

За підсумками першого епізоду критики відзначають, що Том Хіддлстон як завжди переконливий "в ролі, яку він був народжений зіграти". Примітно, що в центрі сюжету опиняється більш рання версія Локі – та сама, яка була одним з головних антагоністів у фільмі "Месники" (2012). Задовго до того, як під впливом різних обставин Локі кілька разів поміняв сторону і врешті-решт героїчно загинув у боротьбі з Таносом у фільмі "Месники: Війна нескінченності" (2018). Тому вельми цікаво буде спостерігати, як буде розвиватися персонаж Локі цього разу.

Ще один момент, за який хвалять "Локі" – акторський дует Тома Хіддлстона і Оуена Вілсона. Marvel вже не вперше вдало підбирає пари персонажів – в попередньому серіалі кіновсесвіту "Сокіл і Зимовий солдат" саме акторський дует Ентоні Макі та Себастіана Стена критики називали однією з найсильніших сторін. У випадку з "Локі" критики також відразу виділили взаємини між персонажами Хіддлстона і Вілсона як кращі моменти серіалу.

Крім того, критики високо оцінили загальну візуальну складову серіалу, особливо похваливши роботу дизайнерів і операторів. В цілому, на думку рецензентів, проект вийшов несхожим на попередні роботи в рамках кіновсесвіту, і це також вельми похвально, на їхню думку.

Netflix цього тижня також вирішив не залишатися в тіні, анонсувавши на 11 червня випуск другої частини першого сезону пригодницького серіалу "Люпен" / Lupin (Франція, 2021) з Омаром Сі в головній ролі.

Перші п'ять епізодів серіалу, заснованого на знаменитій серії романів Моріса Леблана про харизматичного авантюриста Арсена Люпена, вийшли на початку січня 2021 року, і незабаром несподівано для багатьох проект очолив святкові рейтинги переглядів на Netflix. Глядачам серіал дуже сподобався, і, на щастя, продовження не довелося чекати півтора року.

У центрі сюжету – син темношкірого мігранта Ассан Діоп у виконанні чудового Омара Сі (його український глядач найкраще пам'ятає за хітовою комедією "1+1"). 25 років тому його батька несправедливо звинуватили в крадіжці, що врешті-решт призвело до смерті чоловіка. В наші дні Ассан бере участь у крадіжці кольє французької королеви Марії-Антуанетти, що належить багатій родині Пеллегріні. Саме їх він звинувачує в тому, що сталося з батьком. Ну а натхнення герой черпає у свого улюбленого персонажа Арсена Люпена. Попутно Ассан намагається знаходити час для свого сина Рауля, який живе зі своєю матір'ю Клер (Людівін Саньє).

Нагадаємо, перша частина серіалу завершилася вельми інтригуюче – Ассан виявив зникнення свого сина, якого ймовірно викрали, а одночасно героя викрив поліцейський Юсеф Гуедіра, що полює на нього.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся