Сол Гудман-головний герой серіалу "Краще телефонуйте Солу" / скріншот

Американський журнал "Time" підвів рейтинги року в розділі телесеріалів і назвав 10 найбільш рейтингових проектів 2022 року. 

10 місце - "Справжній реп" (Rap SH!t)

Це американський музичний комедійний серіал 2022 року з Інессою Рей на HBO Max. Розповідається в ньому про двох подруг, які вирішили підкорити музичну індустрію.

9 місце - "Іграшка для дорослих" (Made for Love)

Цей ТВ-серіал об'єднує в собі відразу кілька жанрів: наукова фантастика, чорний гумор, комедійна драма. Головний герой Байрон Гоголь - успішний бізнесмен, власник комунікаційної компанії Gogol. Його дружина Хейзел вже десять років не покидає технокампус - спорудження віртуальної реальності, де можна відтворити будь-який куточок землі. Попри, здавалося б, ідеальне життя, Хейзел ризикує всім, аби втекти звідти. 

8 місце - "Дівчата з Деррі" (Derry Girls)

Британський підлітковий ситком на Netflix. Він на прикладі молодих людей розповідає про складнощі життя в ірландській провінції. Згідно з сюжетом, на дворі 1994 рік. Героїня на ім'я Ерін живе в Північній Ірландії зі своєю матір'ю, її батьком і грізним "дідусем Джо". Картина, наповнена побутовим гумором, розповідає про життя Ерін і її подруг в умовах, коли новини про свою країну вони дізнаються тільки з кримінальних зведень. 

7 місце - "Атланта" 4 сезон (Atlanta)

Серіал почав виходити ще в 2015 році. Всього вийшло чотири сезони, заключний - у вересні 2022. У центрі сюжету історія двоюрідних братів, які намагаються поліпшити свій рівень життя і життя своїх сімей, потрапивши на реп-сцену в Атланту. 

6 місце - "Все на краще" (Better Things)

Це американський телесеріал, створений Памелою Едлон і Луї Сі Кеєм для телеканалу FX. Головна героїня - актриса-невдаха Сем Фокс. Вона живе в Лос-Анджелесі, самостійно виховує трьох дочок і не втрачає надії стати справжньою зіркою. 

5 місце - "Буде боляче" (This Is Going to Hurt)

Це виробнича драма і чорна комедія в одному флаконі. На прикладі головного героя Адама показана недосконала система медицини Великої Британії середини 2000-х років: застаріле обладнання або його відсутність, брак персоналу, неможливість терміново знайти потрібні препарати для порятунку життя, високі зарплати отримують тільки лікарі з величезним стажем роботи.

Режисеркою стала Люсі Форбс, сценарій написаний за мотивами мемуарів колишнього акушера-гінеколога Адама Кея. 

4 місце - "Пси резервації" (Reservation Dogs)

Американський телесеріал Тайкі Вайтіті розповідає про чотирьох підлітків із резервації корінних американців, які промишляють дрібними крадіжками і викраденням автомобілів, щоб накопичити гроші. Мрія у всіх одна - втекти зі свого міста до Каліфорнії, щоб не повторити долю загиблого друга. Герої переконані - його "вбило" це місце. 

3 місце- "Поділ" (Severance)

Головний герой серіалу - Марк, співробітник компанії Lumon Industries. Він проходить унікальну експериментальну процедуру "поділу", при якій робочі спогади відокремлюються від неробочих. 

2 місце - "Репетиція" (the Rehearsal)

Нейтан Філдер створює правдоподібні макети важливих моментів, щоб навчити людину правильно себе в них поводити і не осоромитися. Однак навіть після такої підготовки можуть бути непередбачені ситуації, адже це життя. 

1 місце - "Краще телефонуйте Солу" (Better Call Saul)

Американський кримінально-драматичний телесеріал про адвоката Джиммі Макгілла, який переходить у сферу беззаконня і бере собі робочий псевдонім Сол Гудман. Даний серіал є спін-оффом і приквелом легендарної телевізійної кримінальної драми "Пуститися берега". 

Нагадаємо, чому історичну драму "Щедрик" варто подивитися кожному українцю. 

Вас також можуть зацікавити новини: