Том Гарді / кадр з фільму "Веном"

15 вересня 2021 року британському акторові Тому Гарді, другу частину "Венома" з яким кіномани все ніяк не дочекаються в кінотеатрах, виповнюється 44 роки.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати найяскравіші ролі харизматичного британця.

Бронсон / Bronson (2008)

Завдяки своїй маскулінній зовнішності Гарді починав свою кар'єру з другорядних ролей у військових драмах –спочатку був міні-серіал "Брати по зброї", а потім історична військова драма Рідлі Скотта "Чорний яструб", обидва вийшли в 2001 році. Наступні кілька років були вельми продуктивними в кар'єрі актора – він багато знімався на ТБ, потрапляв на другорядні ролі в гучних проектах на кшталт "Листкового торта" і "Марії-Антуанетти".

Однак по-справжньому свій акторський талант він розкрив у біографічній кримінальній драмі "Бронсон" від режисера Ніколаса Віндінга Рефна про життя знаменитого ув'язненого Чарльза Бронсона. Гарді приголомшливо вжився в роль людини, визнаної одним з найнебезпечніших британських злочинців, який провів у в'язниці, переважно в карцері, майже все своє життя.

Для цієї ролі Гарді набрав 19 кілограмів м'язової маси, а також спілкувався, в тому числі при особистих зустрічах, з реальним Чарльзом Бронсоном. Подейкують, що останній був настільки вражений підготовкою Гарді до ролі, що збрив свої фірмові вуса і відправив їх акторові, щоб той міг носити їх на зйомках. Такі старання Гарді окупилися з лишком, вилившись відразу в кілька престижних номінацій, в тому числі перемогу в категорії "Найкращий актор" на British Independent Film Award.

Божевільний Макс: Дорога люті / Mad Max: Fury Road (2015)

Незабаром на актора посипалася величезна кількість пропозицій попрацювати з іменитими режисерами, серед яких – "Рок-н-рольщик" Гая Річі і "Початок" Крістофера Нолана, який пізніше також покликав актора в свої фільми "Темний лицар: Відродження легенди" і "Дюнкерк". Також актор встиг знятися у фільмах "Шпигун, вийди геть!" і "Найп'яніший округ у світі", а також серіалі "Гострі козирки". 

Але особливо на цьому тлі хотілося б виділити роль Макса Рокатанскі в масштабному постапокаліптичному бойовику "Божевільний Макс: Дорога люті" Джоджа Міллера, що вийшов на екрани в 2015 році.

Легенда Г'ю Гласса / The Revenant ( 2015) 

2015 рік видався вельми плідним для Гарді – тоді ж вийшов гостросюжетний вестерн "Легенда Г'ю Гласса" від Алехандро Г. Іньярріту, який приніс акторові номінацію на "Оскар" в категорії "Найкращий актор другого плану". У фільмі, де головною зіркою був Леонардо Ді Капріо, Харді дісталася роль негативного персонажа, і він відмінно з нею впорався.

Веном / Venom (2018) 

У 2018 році Харді увірвався в світ фільмів за коміксами Marvel, отримавши головну роль в супергеройському бойовику "Веном". Він зіграв скандального репортера Едді Брока, якому довелося не тільки "ділити своє тіло" з кровожерливим, але кумедним прибульцем-симбіотом Веномом, а й рятувати планету від інопланетного поневолення. 

Тепер же очікується вихід на екрани продовження пригод симбіозу Едді Брока і Венома, проте досі неясно, чи вийде "Веном 2" на великі екрани до кінця року: його реліз багаторазово переносили через пандемію коронвірусу (схрестимо пальчики за 14 жовтня).

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: