Кадр зі зйомок фільму «Джентльмени» / фото twitter.com/realguyritchie

Британський режисер Гай Річі, який вже давно отримав статус культового завдяки своїм неперевершеним кримінальним комедіям, 10 вересня 2021 року святкує 53-й день народження.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати найяскравіші фільми режисера.

Свій дебютний фільм Річі зняв в 1995 році – короткометражку The Hard case, проте справжня слава прийшла до нього в 1998 році завдяки першому повнометражному фільму "Карти, гроші та два стволи, що димлять".

Карти, гроші та два стволи, що димлять / Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

З тих пір він зняв понад десяток повнометражних фільмів, серед яких більшість в його улюбленому жанрі кримінальної комедії - "Великий куш", "Рок-н-рольщик", "Джентельмени". Характерною рисою для них є іскрометні діалоги і харизматичні персонажі дрібних злочинців.

Великий куш / Snatch ( 2000)

Джентльмени / The Gentlemen ( 2020)

Втім, були в його послужному списку і відступи від звичного жанру, наприклад, "Агенти А.Н.К.Л.", "Шерлок Холмс", "Меч короля Артура" і "Алладін".

Агенти А.Н.К.Л. / the Man from U. N. C. L. E. (2015)

Меч короля Артура / King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Останній на даний момент фільм Гая Річі-екшн – трилер "Гнів людський" з Джейсоном Стейтемом вийшов у прокат у квітні 2021 року. Таким чином, через 15 років режисер знову возз'єднався в творчому тандемі з британською зіркою бойовиків, який зіграв головні ролі в відразу декількох перших фільмах Річі – "Карти, гроші та два стволи, що димлять" і "Великий куш". Саме ці роботи зробили їх обох відомими.

Гнев людський / Wrath of Man (2021)

Також на даний момент завершується робота над новим бойовиком Гая Річі з Джейсоном Стейтемом в головній ролі – "П'ять очей", який має вийти в прокат в січні 2022 року. Цього разу мова піде про агента МІ-6, якого наймає міжнародна служба розвідки "П'ять очей", щоб вистежити і зупинити тих, хто стоїть за продажем смертельної зброї нового покоління.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали