Головні серіали жовтня 2023 / колаж УНІАН, скріншоти

Топ-10 серіалів жовтня: "Локі", "Люпен", "Падіння дому Ашерів" та "Уроки хімії"

09:03, 01.10.2023
8 хв.

Жовтень буде вельми насиченим на серіальні новинки. Зокрема, вже зовсім скоро стартують серіали "Падіння дому Ашерів" від Майка Фленагана та "Уроки хімії" з Брі Ларсон. Також у жовтні вийдуть нові сезони багатьох популярних серіалів, серед яких – "Локі" з Томом Гіддлстоном, "Люпен" з Омаром Сі та "Наш прапор означає смерть" з Тайкою Вайтіті. Про ці та інші серіали місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів жовтня 2023 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Бекхем

Beckham (Великобританія, Netflix, документальне, 1 сезон, прем'єра – 4 жовтня)

У новому біографічному серіалу шанувальникам футболу та світської хроніки обіцяють розповісти раніше невідому історію одного з найуспішніших футболістів в історії – британця Девіда Бекхема. Окрім інтерв'ю самого спортсмена та його знаменитої дружини Вікторії, в шоу обіцяють показати розмови з іншими зірками футболу та шоу-бізнесу, а також до цього ніде не показані архівні відеоматеріали.

Режисером серіалу виступив лауреат премії "Оскар" Фішер Стівенс ("Бухта", "Палмер").

Мінісеріал налічуватиме чотири епізоди, усі вони вийдуть одночасно.

Люпен

Lupin (Франція, Netflix, кримінал/бойовик/драма, 3 частина, прем'єра – 4 жовтня)

Серіал "Люпен", що є одним з найуспішніших французьких телешоу, нарешті повертається. В центрі сюжету – харизматичний авантюрист Ассан Діоп, який хоче помститися сім'ї, яка несправедливо звинуватила його батька в крадіжці. Натхнення для втілення свого плану він черпає у свого улюбленого персонажа "джентельмена-грабіжника" Арсена Люпена. Паралельно герой намагається знаходити час для свого сина Рауля.

Головну роль у серіалі виконує Омар Сі ("1+1", "Піна днів", "Світ Юрського періоду 3"). Також у шоу задіяні Людівін Саньє ("8 жінок", "Басейн", "Наполеон"), Клотильда Ем ("Постійні коханці", "Усі пісні лише про кохання"), Ніколь Гарсія ("Жандарм одружується", "Труп мого ворога ") та інші.

Третя частина серіалу налічуватиме сім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Усе й зараз

Everything Now (Великобританія, Netflix, комедія/драма/підліткове, 1 сезон, прем'єра – 5 жовтня)

Не встигли вщухнути обговорення фінального сезону "Статевого виховання", як Netflix вирішив потішити молоду аудиторію новим зухвалим серіалом про дорослішання. В центрі сюжету – 16-річна Мія, яка після кількох місяців лікування розладу харчової поведінки складає список бажань із типовими підлітковими пригодами, щоб надолужити втрачений час.

Головну роль в серіалі виконує 26річна австралійська акторка Софі Вайлд, яка у 2023 році засвітилася на "великих екранах" одразу в двох гучних проектах – фентезі "Магічні двері" та хорорі "Поговори зі мною". Також одну з ролей у серіалі виконав знаменитий британський комік Стівен Фрай ("Аліса в країні чудес", "Шерлок Холмс: Гра тіней"), який нещодавно побував з візитом у Києві.

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Наш прапор означає смерть

Our Flag Means Death (США, Max, пригоди/біографія, 2 сезон, прем'єра – 5 жовтня)

Серіал є оригінальною інтерпретацією біографії англійського аристократа Стіда Боннета, який вирішив стати піратом. На своєму шляху він стикається з безліччю колоритних особистостей, в тому числі з легендарним Чорною бородою.

Головні ролі в серіалі виконали Ріс Дарбі ("Рок-хвиля", "Що ми робимо в тіні", "Джуманжді"), Юен Бремнер ("На голці", "Крізь сніг"), Рорі Кіннір ("Страшні казки", "007") і Тайка Вайтіті ("Що ми робимо в тіні", "Кролик Джоджо", "Персонаж").

Другий сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, перші три з яких вийдуть одночасна, а решта – по два на тиждень з фіналом 26 жовтня.

Локі

Loki (США, Disney+, фентезі/пригоди/супергеройське, 2 сезон, прем'єра – 6 жовтня)

У новому сезоні Локі почне неконтрольовано ковзати у часі та просторі. Під час цих подорожей він зрозуміє, що світу загрожує знищення. Разом зі своїм напарником з "Управління часовими змінами", агентом Мобіусом М. Мобіусом вони мають розгадати цю загадку та врятувати світ від знищення.

У другому сезоні серіалу до своїх ролей повернуться Том Гіддлстон (Локі), Оуен Вілсон (Мобіус М. Мобіус), Софія Ді Мартіно (Сільвія), Гугу Мбата-Роу (Равонна Ренслейер), Вунмі Мосаку (мисливиця В-15) та Джонатан Мейджорс (Канґ Завойовник).

Крім того, в новому сезоні до акторського складу серіалу приєдналися Ке Хей Кван ("Все завжди і водночас"), Рафаель Касаль ("Бездоганний") і Кейт Дікі ("Відьма", "Варяг").

Другий сезон серіалу налічуватиме шість епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з фіналом 9 листопада.

Падіння дому Ашерів

The Fall of the House of Usher (США, Netflix, жахи/драма, 1 сезон, прем'єра – 12 жовтня)

П'ятий серіал режисера Майка Фленагана ("Привиди будинку на пагорбі", "Привиди маєтку Блай", "Опівнічна меса", "Клуб опівнічників") для Netflix заснований на однойменному готичному оповіданні Едгара Алана По, втім його події перенесені у наш час. Тепер в центрі сюжету – генеральний директор корумпованої фармацевтичної компанії, чиї діти починають вмирати таємничими й жорстокими способами. Одночасно на горизонті з'являється загадкова жінка з минулого, яка прагне помсти.

Головні ролі в серіалі виконали Марк Гемілл (Люк Скайвокер в кіноепопеї "Зоряні війни"), Брюс Грінвуд, Карла Гуджино, Кейт Сігел, Зак Гілфорд, Саманта Слоян, Рахул Колі та ціла низка інших акторів, які знімалися у попередніх серіалах Фленагана.

Перші два епізоди серіалу були показані на фестивалі Fantastic Fest в Техасі у вересні 2023 року та отримали вельми схвальні відгуки. Зокрема, на Rotten Tomatoes у нього наразі 94% схвалення від критиків з поміткою "Сертифікована свіжість", тоді як на Metacritic йому дали 74 бали зі 100, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Загалом мінісеріал "Падіння дому Ашерів" налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Уроки хімії

Lessons in Chemistry (США, Apple TV+, драма, прем'єра – 13 жовтня)

Серіал, заснований на однойменному романі Бонні Гармус, розповідає про Елізабет Зотт, яка стала улюбленою ведучою кулінарних шоу в 1960-х роках у Південній Каліфорнії після того, як за десять років до цього її звільнили з роботи хіміка.

Головну роль у серіалі виконала Брі Ларсон ("Капітан Марвел", " Конг: Острів Черепа", "Форсаж 10"). Також у шоу задіяні Льюїс Пуллман ("Погані часи у "Ель Роялі", "Топ Ґан: Меверік"), Ейжа Наомі Кінг (серіал "Як уникнути покарання за вбивство", фільм "Народження нації"), Томас Манн ("Хелловін убиває", "Конг: Острів Черепа") та інші.

Мініеріал налічуватиме вісім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 24 листопада.

Рік та Морті

Rick and Morty (США, Adult Swim, анімація/фантастика/пригоди/комедія, 7 сезон, прем'єра – 15 жовтня)

В центрі сюжету цього культового анімаційного серіалу для дорослих –ексцентричний вчений-алкоголік Рік Санчес, який подорожує паралельними світами разом зі своїм онуком Морті Смітом та іншими членами родини.

Новий сезон мультсеріалу традиційно налічуватиме десять епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень. Сьомий сезон не стане для шоу останнім, адже раніше його було продовжено щонайменше до десятого сезону.

Тіла

Bodies (Великобританія, Netflix, кримінал/драма/історичне, 1 сезон, прем'єра – 19 жовтня)

Серіал розповість про чотирьох детективів, які в різних часових проміжках розслідують одне й те саме вбивство в Лондоні.

Головні ролі у серіалі виконали Шира Хаас (серіал "Неортодоксальна", фільми "Марія Магдалина", "Дружина доглядача зоопарку"), Стівен Ґрем ("Великий куш", "Ірландець", "Банди Нью-Йорка"), Джейкоб Форчун-Ллойд (серіали "Ферзевий гамбіт", "Велика"), Кайл Соллер (серіали "Андор", "Порожня корона") та інші.

Мінісеріал налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Попутники

Fellow Travelers (США, Showtime, драма/романтика/ЛГБТ, 1 сезон, прем'єра – 29 жовтня)

Серіал розповідає про багаторічний роман двох чоловіків через призму різних історичних подій у США у 1950-1980 роках.

Головні ролі у серіалі виконали Метт Бомер (серіали "Білий комірець", "Американська історія жаху", "Фатальний патруль") та Джонатан Бейлі (серіали "Бродчерч", "Бріджертони").

Мінісеріал налічуватиме сім епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з фіналом 10 грудня.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів вересня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся