Головні серіали вересня 2023 / колаж УНІАН, фото AMC, Peacock, Apple TV+

Топ-10 серіалів вересня: "Континенталь", "Ходячі мерці: Деріл Діксон", "Ранкове шоу" та інші

07:33, 30.08.2023
9 хв.

У вересні традиційно починається новий серіальний сезон, тож на глядачів біля "малих екранів" чекає чимало новинок. Зокрема, вже зовсім скоро стартують нові серіали "Ген V", "Континенталь" та "Ходячі мерці: Деріл Діксон". Також у вересні вийдуть нові сезони багатьох популярних серіалів, серед яких – "Ранкове шоу", "Сексуальна освіта" та "Американська історія жаху". Про ці та інші серіали місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів вересня 2023 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Колесо часу

The Wheel of Time (США, Prime Video, фентезі/пригоди, 2 сезон, прем'єра – 1 вересня)

Серіал, заснований на циклі "Колесо часу" Роберта Джордана, оповідає про групу молодих людей з невеличкого селища, на яких починають полювати злі сили, намагаючись вистежити Обраного. У центрі сюжету серіалу – войовнича чаклунка Морейн Дамодред з могутнього жіночого ордена Айз Седай, яка відправляється разом з молоддю в небезпечну подорож, щоб оберегти їх і доставити в єдине безпечне місце – Тар Валон.

Головну роль у серіалі виконує Розамунд Пайк ("Загублена", "Аферистка", "Небезпечний елемент").

Другий сезон серіалу налічуватиме 8 епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 6 жовтня. Вже відомо, що серіал також продовжено на третій сезон.

Любе дитя

Dear Child (Німеччина, Netflix, детектив/драма, 1 сезон, прем'єра – 7 вересня)

В центрі сюжету цього серіалу – загадкова жінка, яка змогла втекти з жорстокого полону. Ця подія вказує слідчим на темну правду про нерозкрите зникнення, яке сталося тринадцять років тому.

Міні-серіал налічуватиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Підкидьок

The Changeling (США, Apple TV+, фентезі/жахи, 1 сезон, прем'єра – 8 вересня)

Серіал, знятий на основі однойменної новели американського письменника Віктора Лаваля, покаже альтернативну версію Нью-Йорка, в якій чоловік в пошуках свого викраденого сина та зниклої дружини потрапляє у дивний магічний світ.

Головні ролі у серіалі виконали Лейкіт Стенфілд ("Ножі наголо", "Іуда і чорний месія", серіал "Атланта"), Адіна Портер (серіали "Справжня кров", "Американська історія жахів"), Аміра Ванн (серіал "Як уникнути покарання за вбивство"), Кларк Бако (серіал "Леттеркенні") та інші.

Створила серіал Келлі Марсел, яка до цього працювала над сценаріями до фільмів "50 відтінків сірого", "Порятунок містера Бенкса" та франшизи "Веном".

Перший сезон серіалу налічуватиме 8 епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 13 жовтня.

Ходячі мерці: Деріл Діксон

The Walking Dead: Daryl Dixon (США, AMC/AMC+, жахи/зомбі, 1 сезон, прем'єра – 10 вересня)

Хоча популярний постпокаліптичний серіал "Ходячі мерці" і завершився у 2022 році після 11 сезону, його творці вирішили не прощатися зі своєю аудиторією і на радість фанатам почали запускати один за одним спін-оффи про окремих персонажів з оригінального серіалу. Зокрема, в червні 2023 року відбулася прем'єра шоу "Ходячі мерці: Мертве місто" про пригоди Меггі Грін та Нігана (його вже продовжено на другий сезон), а у 2024 році має вийте серіал "Ходячі мерці: Ті, хто живе" про те, як склалася доля Ріка Граймса, Мішонн і Джадіс Стоукс після фіналу оригінального шоу.

Ну а цього місяця фанати франшизи побачать серіал "Ходячі мерці: Деріл Діксон", події якого також відбуватимуться після завершення основного серіалу. Як не важко здогадатися з назви, в центрі сюжету буде Деріл Діксон (його роль повторить Норман Рідус), який якимось чином опиниться в Європі та протягом серіалу намагатиметься з'ясувати, як так вийшло.

Перший сезон серіалу налічуватиме шість епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з фіналом 15 жовтня.

Ранкове шоу

The Morning Show (США, Apple TV+, драма/сатира, 3 сезон, прем'єра –13 вересня)

В центрі сюжету серіалу – внутрішня кухня ранкового телебачення на вигаданому телеканалі.

Головні ролі у серіалі виконують Дженніфер Еністон, Різ Візерспун та Біллі Крудап. У третьому сезону шоу до основного акторського складу також приєдналися Джон Гемм (серіали "Божевільні", "Незламна Кіммі Шмідт") та Ніколь Бехарі (серіали "Сонна лощина", "Чорне дзеркало").

Третій сезон серіалу налічуватиме десять епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 25 жовтня. Вже відомо, що серіал також продовжено на четвертий сезон.

Дика місцевість

Wilderness (Велика Британія, Prime Video, трилер/драма, 1 сезон, прем'єра – 15 вересня)

Серіал розповідає про заплутану історію кохання, по ходу якої ідеальне життя красивої пари швидко перетворюється на справжній кошмар.

Головні ролі у серіалі виконали Дженна Коулман (серіали "Доктор Хто", "Пісочний чоловік"), Олівер Джексон-Коен (серіали "Привиди будинку на пагорбі", "Привиди маєтку Блай") та Ешлі Бенсон (серіал "Милі ошуканки").

Перший сезон серіалу налічуватиме шість епізодів.

Американська історія жаху: Вразливий

American Horror Story: Delicate (США, FX, жахи/наукова фантастика/драма, 12 сезон, прем'єра – 20 вересня)

В центрі сюжету нового сезону цього хорор-серіалу в форматі антології (в кожному сезоні нова історія і нові герої) опиниться молода жінка, яка впевнена, що якась таємнича сила заважає їй завагітніти.

Головну роль у цьому сезоні серіалу виконала Емма Робертс, яка також знімалася у п'ятьох інших сезонах шоу ("Шабаш", "Шоу виродків", "Культ", "Апокаліпсис", "1984"). Компанію їй склали супермодель Кара Делевінь ("Загін самогубців", "Валеріан та місто тисячі планет", серіали "Карнівал Роу", "Вбивства в одній будівлі") та суперзірка Кім Кардаш'ян. Обидві вони дебютують у всесвіті AHS.

Також вже відомо, що одну з гостьових ролей у цьому сезоні виконає Закарі Квінто, який до цього з'являвся у сезонах "Будинок-убивця", "Психлікарня" та "Нью-Йорк".

12 сезон серіалу буде поділений на дві частини – перші п'ять епізодів вийдуть з 20 вересня по 18 жовтня 2023 року, решта – вже у 2024 році. При цьому раніше заявлялося, що серіал матиме щонайменше 13 сезонів.

Сексуальна освіта

Sex Education (США, Великобританія, комедія/драма, Netflix, 4 сезон, прем'єра – 21 вересня)

Події серіалу розгортаються в середній школі маленького містечка Мурдейл у Великобританії. У центрі сюжету – сором'язливий підліток Отіс Мілберн, що живе зі своєю матір'ю Джин – відомим фахівцем з сексології та психології стосунків. На початку першого сезону серіалу він разом з проблемною ученицею Мейв Вайлі відкрив підпільну "клініку", де за гроші парочка допомагала іншим учням вирішувати питання інтимного характеру. Протягом перших трьох сезонів головні герої серіалу та їхні друзі регулярно потрапляли в незручні ситуації і вирішували особисті проблеми.

Головні ролі у серіалі виконують Ейса Баттерфілд (Отіс Мілберн), Емма Маккі (Мейв Уайлі), Шуті Гатва (Ерік Ефьонг), Еймі Лу Вуд (Еймі Гіббс), Коннор Суінделлс (Адам Грофф) та Джилліан Андерсон (Джин Мілберн).

Четвертий сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно. Це буде заключний сезон шоу.

Континенталь

The Continental (США, Peacock, бойовик/кримінал/трилер, 1 сезон, прем'єра – 22 вересня)

Серіал є приквелом до кінофраншизи "Джон Вік". У центрі сюжету – історія легендарного готелю "Континенталь" та молодого Вінстона Скотта в антуражі злочинного світу Нью-Йорка 1975.

Головні ролі у серіалі виконали Колін Вуделл (серіали "Первородні", "Бортпровідниця", "Судна ніч") та Мел Гібсон ("Хоробре серце", "Шалений Макс", "Смертельна зброя"). Також одну з ролей у серіалі виконала українська акторка Марина Мазепа ("Втілення зла", "Оселя Зла: Вітаємо у Раккун-Сіті").

Міні-серіал налічуватиме лише три епізоди, які виходитимуть по одному раз на тиждень з фіналом 6 жовтня.

Ген V

Gen V (США, Prime Video, бойовик/чорна комедія, 1 сезон, прем'єра – 29 вересня)

Цей серіал є спін-оффом популярного антисупергеройского шоу "Хлопаки" (The Boys). Основні події серіалу відбуватимуться у вигаданому коледжі для підлітків-супергероїв Godolkin University School of Crimefighting, яким керує корпорація Vought International. В центрі сюжету – заклиначка крові Марі Моро, яка хоча стати новою учасницею легендарної "Сімки". Втім, на її шляху постає чимало перепон.

Головні ролі в серіалі виконають зірки "Моторошних пригод Сабріни" Джез Сінклер і Чанс Пердомо, а також Ліззі Бродвей з "Американський пиріг представляє: Правила для дівчаток", Шеллі Конн з "Бріджертонів", Патрік Шварценеггер та інші.

Одним з шоуранерів серіалу "Ген V" виступив Ерік Кріпке, який також поставив основний серіал "Хлопаки", а до цього прославився завдяки шоу "Надприродне".

Перший сезон шоу налічуватиме вісім епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно, а решта п'ять будуть представлені по одному раз на тиждень з фіналом 3 листопада.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів серпня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся