Енн Хетеуей виконує роль Верховної відьми / кадр з фільму

Напередодні Хеловіна глядачі відправляються в кінотеатри, щоб полоскотати собі нерви фільмами про відьом, перевертнів та іншу нечисть відповідно до атмосфери свята. Цього разу роль "головного фільму жахів" сезону повинен виконати фільм оскароносного Роберта Земекіса "Відьми".

За сюжетом картини добра бабуся в спробі врятувати свого онука від злих чаклунок відправляється в шикарний готель, де вони розраховують знайти безпечний притулок. Але за іронією долі саме там проходить зліт цих самих чаклунок, і головний герой потрапляє просто до них у лапи: злісні дияволиці перетворюють хлопчика на мишу.

Здавалося б, більш відповідний сюжет до свята придумати складно, і фільм приречений на успіх, але як то кажуть, «не все сталося, як гадалося». І вище планки чергового хелловінського фільму "відьмам" перестрибнути не вдалося.

Перші півгодини картини вийшли затягнутими, проте глядач все одно терпляче вдивляється в екран в надії, що ось зараз почнеться, нарешті, відьмин шабаш з польотами, погонями, перетвореннями і всім тим, що ми розраховуємо побачити в подібних казках. На жаль, цього так і не відбувається. Єдина чаклунка, яка бере активну участь у дії – це героїня Енн Хетеуей. Всі інші відьми за рівнем значущості для сюжету знаходяться приблизно на рівні стільця.

Постер фільму

І в цілому сюжет фільму вийшов недопрацьованим. Мотивація персонажів не завжди ясна, через що створюється відчуття штучності того, що відбувається. Логічні діри тут також присутні. Наприклад Головна відьма легко трощить меблі і спопеляє поглядом, але для того щоб потрапити в замкнуту кімнату, їй обов'язково потрібно взяти запасний ключ у портьє.

Читайте такожГенрі Кавалл показавши фото зі зйомок іншого сезону "Відьмака"У певний момент фільм сюжет стає просто абсурдним. Персонажі губляться без будь - яких "родзинок" в образі і оригінальних думок.

Але слід віддати належне, у картини є одна безперечна прикраса, і це головна антагоністка фільму - Верховна відьма у виконанні Енн Хетеуей. Спостерігати за мімікою актриси у фільмі - одне задоволення. Легкий вигин губ, ледь помітний вогник в очах-і ось ти вже втискаєшся в крісло з почуттям, що тебе ненавидить і зневажає головне втілення зла на землі. Попри те, що ми звикли бачити актрису в основному в позитивних образах, роль злісного чудовиська з виразками на голові і розрізаним до вух ротом їй вдалася на славу.

Стенлі Туччі виконує роль менеджера готелю / кадр з фільму

Витягають картину своєю грою також зірка "Прислуги" Октавія Спенсер і Стенлі Туччі, для якого роль послужливого помічника є вже звичною і вельми органічною.

В цілому, зі своєю місією кіно для Хеловіна «відьми» справляються, і якщо ви не очікуєте від картини занадто багато, а також любите Енн Хетеуей, то можете відправлятися за своєю порцією магії і містики в кіно.  

В українському прокаті фільм виходить 29 жовтня.