Названо топ-5 найкращих пісень грудня 2022 / колаж

Грудень 2022 року виявився багатим на музичні новинки. Прем'єрами слухачів вражали Позитив, Дорофєєва, Злата Огневич та інші. А Wellboy, Quest Pistols і KAZKA переспівали свої старі хіти. Що потрібно обов'язково додати в свій плейлист - читайте в матеріалі.

Quest Pistols - "Ти неймовірна"

Це україномовна версія культової пісні "Ты так красива". Вперше на українській "Ты так красива" Quest Pistols виконали на благодійному концерті на підтримку України у Варшаві кілька місяців тому. Це дуже здивувало публіку, а артисти, отримавши масу позитивних відгуків, вирішили представити оновлену версію. 

HANUMIKE і POSITIFF - 2023

Артисти випустили пісню і пророчий кліп на неї, показавши смерть російського диктатора, яка має відбутися наступного року. 

"Коли відбувається біда, коли нам страшно – ми починаємо вірити. Це єдине, що залишається і рятує. Здається, що буде новий день - і минуле зітреться, ніби його і не було. Хочеться, щоб в цю магію повірив кожен з нас і для всіх цей рік став страшним сном. Ми почнемо нове життя, відлік якого вже через кілька днів, з початком 2023-го. Давайте візуалізувати все побачене в кліпі разом!" - прокоментував відеороботу Руслан Ханумак.

KALUSH і SKOFKA – "Батьківщина"

Нова пісня реперів отримала неоднозначні коментарі з боку слухачів. Багатьом композиція "зайшла", але після її прем'єри піднялася хвиля хейту через неоднозначну рядки пісні: "Воля — це дівчина, що любить дім, тільки руским би не дала". 

Злата Огнєвіч - "Як мені бути"

Лірична композиція Злати дуже сподобалася слухачам, але не обійшлося без скандалу. Огнєвіч звинуватили в плагіаті, оскільки багато хто почув у пісні "Як мені бути" мотиви популярного хіта Біллі Айліш "Lovely". Сама зірка заявила, що нічого не плагіатила, а лише надихалася іноземними виконавцями при написанні своєї музики.

Потап - "Триклятий лютий"

Репер заспівав про події лютого, які розділили мільйони українських сімей. Своєю новою композицією артист намагався донести, що чорна смуга обов'язково скоро закінчиться. 

"Всім нам потрібно вірити, що вже скоро настане те майбутнє, в якому кожен з нас відпустить все погане, особливо той "Триклятий лютий", який агресивно і жорстоко увійшов в наше життя в цьому році", - прокоментував музикант свою прем'єру. 

Нагадаємо, TVORCHI здивували потужною піснею з Alyona Alyona.

Вас також можуть зацікавити новини: