Чому грошове дерево вважають "тихим" убивцею / ua.depositphotos.com

Однією з найпопулярніших домашніх рослин є грошове дерево. Втім, ви навіть не підозрюєте, який шкідник оселився у вашому будинку. УНІАН розкаже, чому грошове дерево називать тихим убивцею.

Грошове дерево - це сукулент крассула. Він налічує понад дві сотні видів, але найчастіше в оселях українців зростає крассула овальна. Але з часом власники грошового дерева помітили, що відбувається в будинках, де є грошове дерево. 

Яку шкоду приносить грошове дерево?

Грошове дерево часто називають "тихим вбивцею", і це не просто містична назва. Річ у тім, що крассула - отруйна рослина. У листях грошового дерева міститься миш'як - одна з найсильніших натуральних отрут. 

Відео дня

Якщо дорослі ще можуть контролювати свої контакти з цією рослиною, то для дітей і домашніх тварин така взаємодія може закінчитися отруєнням.

Грошове дерево - вплив на людину

Розрізняють основні симптоми отруєння грошовим деревом. Серед них блювота, запаморочення, діарея, спрага, втрата свідомості, проблеми з координацією рухів, різкі болі у животі. Самолікування у цьомму випадку не допоможе. Мерщій звертайтеся до лікаря.

Щоб уникнути негативного впливу цієї рослини, варто пам'ятати, де не можна тримати грошове дерево. Отруєння крассулою може бути пасивним, коли отрута вражає організм маленькими дозами. Ви можете відчувати легке запаморочення чи погіршення апетиту. Не вирощуйте цю рослину у приміщенні, де проводите багато часу.

Відповідь на запитання, чи можна тримати грошове дерево в спальні чи на кухні, очевидна - ні. У спальні вона шкодитиме вам поступово, а на кухні - може призвести до гострого отруєння.

Якщо ж ви не можете відмовитися від цієї рослини вдома за якихось причин, дотримуйтеся правил догляду за нею:

  • По-перше, доглядати за грошовим деревом краще у рукавичках.
  • По-друге, стежте, щоб доступу до рослини не мали діти та тварини.
  • По-третє, у теплу пору грошове дерево чудово почувається на балконі чи терасі. Це ще більше мінімізує ризик отруєння.

Впевнені, що деякі факти про грошове дерево здивували вас. Однак, тепер ви точно знаєте про усі ризики та шляхи їхнього запобігання.

Вас також можуть зацікавити новини: