Від білокрилки можна позбутися швидко і легко / depositphotos.com

Білокрилка - крихітна комаха, яка селиться на внутрішній стороні листа і там же відкладає яйця. Помітити її важко на відміну від завданих збитків - рослини, уражені шкідником, дають поганий і неякісний урожай. Ми підкажемо найефективніший засіб від білокрилки, для якого не потрібно спустошувати гаманець.

Чому важлива боротьба з білокрилкою у відкритому грунті - ризики і загрози

Така комаха висмоктує з рослин соки, листя починає жовтіти і скручуватися, саджанець висихає. Крім такої шкоди, білокрилка завдає і іншу - після себе шкідник залишає на листках липкий наліт, який стає прекрасним середовищем для розмноження грибка. Особливо бурхливо комаха розмножується в теплицях - там створені ідеальні для білокрилки умови.

Основна проблема, пов'язана з атакою шкідника, полягає в тому, що на яйця комахи не діють ніякі препарати - знайти "хімію", здатну знищити личинок, практично нереально. Причина - на відкладених яйцях утворюється тонка мембрана, яка захищає потомство комахи від впливу препарату. Саме ця обставина ускладнює процес боротьби, проте не робить його неможливим.

Відео дня

Як позбутися від білокрилки народними засобами - два методи

З огляду на той факт, що купувати хімічні препарати, сподіваючись прогнати білокрилку, безглуздо, краще скористатися натуральними розчинами або народними методами. Для початку можете зробити настої з трав:

  • 20-30 грам кореневищ кульбаби + 40 грам листя залити літром теплої води, 2-3 години настоювати, процідити через марлю і обприскувати рослину 1 раз в 2 тижні;
  • 100 грам часнику подрібнити на тертці, залити 500 мл теплої води, настоювати 5-6 днів, процідити через марлю, потім кожні 5 мл розчину розвести в 1 л води і обробляти рослини 1 раз в тиждень.

Якщо перераховані вище методи не допомогли, рекомендуємо використовувати йод від білокрилки. Вам потрібно змішати 1 ч.л йоду і 2 ч. л соди, додати 40 грам рідкого мила і розвести кашку в 1 літрі теплої води.

Далі розбавити 10 літрами води, доводячи настій до потрібного обсягу. Сода від білокрилки, поєднана з милом і йодом, готова до застосування відразу після приготування - обприскувати краще кожні 2-3 дні.

Раніше ми говорили про те, як позбутися від попелиці швидко і назавжди.

Вас також можуть зацікавити новини: