Як виростити герань з відростка або насінням - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кожна жінка хоче оточувати себе квітами - не тільки в букетах, але і в горщиках, і на клумбі. Герань вважається одним з найбільш красивих рослин і не найважчою у вирощуванні. УНІАН з'ясував, як виростити герань на балконі.

Як виростити герань з живців

Цей метод підійде вам, якщо вже є рослина, з якої можна відрізати живці. Даний спосіб зручний, коли ви не знаєте, як швидко виростити герань в домашніх умовах. Інструкція наступна:

  • дочекайтеся весни і відріжте живці довжиною 5-7 см;
  • переконайтеся, що на кожному з них є по 2-3 листочка;
  • посипте місця зрізів деревним вугіллям, подрібненим в крихту;
  • залиште живці на 24 години на відкритому повітрі;
  • після цього висадіть їх в пухкий грунт або річковий пісок.

Примітно, що вкривати плівкою такі посадки не потрібно - досить просто підтримувати температуру 20-22 градуси і регулярно зволожувати грунт, уникаючи переливу і попадання води на стебла і листя. Коли живці зміцніють, їх можна пересадити в окремі горщики.

Відео дня

Як виростити герань з насіння в домашніх умовах

Якщо у вас немає квітки, з якої можна відрізати живці, купіть насіння в будь-якому садівничому магазині. Герань, до речі, відноситься до посадкового матеріалу з відмінною схожістю, тому навіть новачок зможе виростити пишну квітку.

Для посадки герані беріть субстрат, в якому річковий пісок, торф і дерен будуть в пропорції 1:1:2. Розпушіть його, рясно полийте і розсипте насіння по поверхні грунту. Зверху засипте шаром того ж грунту в 2-3 см. Закрийте посадки плівкою або кришкою і зберігайте при температурі 20-22 градуси. Поливати насіння потрібно з пульверизатора і періодично знімати плівку, щоб саджанці провітрювалися.

Через 1.5-2 місяці ви побачите, що на стеблах з'явилися листочки - це знак, що герань можна пікірувати і пересаджувати в окремі стаканчики. Коли на квітці буде в два рази більше листя, їх можна прищепити, щоб забезпечити більш пишне цвітіння в майбутньому.

Вас також можуть зацікавити новини: