Йод позбавить рослини від хвороб / фото depositphotos.com

А ви знали, що потрібно зробити, щоб квіти росли в два рази швидше і не хворіли? Якщо ні, тоді швидше читайте поради, які допоможуть вам при створенні домашнього ботанічного саду.

Раніше ми розповідали, чим полити квіти для пишного цвітіння, а сьогодні ви дізнаєтеся, як удобрювати квіти йодом, щоб вони були розкішними і довго радували ваше око.

Які рослини можна підгодувати йодом - список

Насправді, підгодівля рослин йодом необов'язкова, однак якщо ви хочете швидше отримати прекрасний урожай, тоді бажано додавати його в землю. В даному випадку йод буде замінювати азотисті добрива, що посилить обмінні процеси і дозволить вашим рослинам рости швидше і ніколи не хворіти.

Відео дня

Йод ідеально підходить для таких рослин як:

  • томат;
  • огірок;
  • баклажан;
  • перець;
  • полуниця;
  • капуста.

Цікаво, що овочі після такої підгодівлі будуть не тільки швидше рости, але і будуть солодшими на смак. А також йод буде працювати в якості профілактики і лікування фітофторозу.

Крім того, йод і перекис для кімнатних квітів також підходять. На літр води вам знадобиться 1 мл перекису. Однак перед поливом варто позбутися від жовтого листя.

Які кімнатні рослини люблять йод - таких всього два

Можна використовувати йод для фікуса, також підходить йод для спатифиллума. Так вони будуть цвісти дуже довго. Решта квіти краще не поливати розчином, бо є загроза їхньої загибелі. 

Як розвести йод для поливу квітів - важливо знати

На дві склянки води додайте одну краплю аптечного йоду. Замочіть розсаду в цьому розчині на 6-8 годин, а потім можете починати садити рослини. Крім того, до висадки у відкритий грунт сіянці підгодовують йодом під корінь. Однак робити це можна всього один раз.

Важливо: робити розчин варто суто за вказаними пропорціями, інакше він перетвориться на отруту для рослин, що призведе до непоправних наслідків.

Прислухаючись до цих порад, ви отримаєте прекрасний урожай. Ваші сусіди будуть вам заздрити і мучити питаннями, як вам вдалося зробити розкішний домашній ботанічний сад.

Вас також можуть зацікавити новини: