
Буряк - це невибагливий у вирощуванні коренеплід, тому багато українців висаджують його на своїх городах. Зібрані овочі можна потім варити і використовувати для салатів або перших страв. Дізнайтеся, які найкращі сорти буряка точно порадують вас своїм смаком.
Найсмачніші сорти буряка - перелік
Більшість сортів такого коренеплоду, та й не тільки його, були виведені селекціонерами спеціально, щоб можна було готувати певні страви. Звідси зрозуміло, що для вінегрету добре купити вінегретний сорт, а для борщу - борщовий, але є й інші варіанти.
Борщова
Як ми вже сказали, немає більш відповідного сорту буряка в Україні для приготування традиційної першої страви, ніж "Борщовий буряк". Він вважається середньопізнім сортом, кожен коренеплід важить 300-400 грамів. Через підвищену концентрацію цукру такий буряк дуже солодкий і соковитий.
Негритеня
Один з найбільш затребуваних українськими дачниками середньопізніх сортів, в основному, через свою невибагливість і чудовий смак. Якщо ви не знаєте, які сорти буряка найсолодші, то спробуйте саме "Негритёнок", точно не розчаруєтеся. Коренеплоди вагою приблизно 300 грамів можуть лежати в погребі 9 місяців і довше, якщо правильно їх зберігати.
Ріваль
Ще один солодкий і соковитий сорт буряка, який можна зустріти на городах нашої країни. У коренеплодах "Ріваль" немає кілець, і вони здатні залишатися хрусткими навіть після термічної обробки. Це теж середньопізній сорт, коренеплоди важать по 200-300 грамів, відмінно підходять і для салатів, і для борщу.
Бордо
Жоден дачник не ризикне перераховувати найсмачніші сорти буряка без згадки "Бордо". Перевага його не тільки в смаку, а й у "таланті" до зберігання - він може спокійно лежати в льосі аж до наступного врожаю за умови, що ви правильно обладнаєте приміщення. Коренеплоди середньопізнього сорту важитимуть по 300-400 грамів, з них можна готувати страви на кожен день або закуски на зиму.
Вінегретний
Ідеальний варіант сорту буряка для вінегрету - це, як не дивно, варіант з однойменною назвою. Середньопізній, з темними і солодкими коренеплодами, він точно порадує вас своїм смаком. До речі, навіть за найгірших умов вирощування коренеплоди будуть по 120-150 грамів, а умілі городники можуть виростити навіть півкілограмових "велетнів".