Стартував фінал національного відбору на Євробачення-2023. 10 учасників будуть "запалювати" сцену і боротися за своє місце на наймасштабнішому пісенному конкурсі, який відбудеться вже в травні в Ліверпулі.

21:09 Переможці Нацвідбору на Євробачення – гурт TVORCHI!

20:59 Оголошуються результати оцінок журі. Вони оцінювали виконавців у комплексі: їхній вокал, артистизм, бекграунд. Moisei – 1 бал. Tember Blanche – 2 бали. Angelina – 3 бали. 2TONE – 4 бали. OY Sound System – 5 балів. FIINKA – 6 балів. DEMCHUK – 7 балів. Jerry Heil – 8 балів. TVORCHI – 9 балів. KRUTЬ - 10 балів.

20:58 Вже за кілька хвилин буде відомо ім'я переможця!

20:46 Лінії для голосування закриті.

20:34 На сцені Джамала!

20:29 На сцену вийшла Злата Дзюнька – учасниця від України на Дитячому Євробаченні-2022. Вона виступила в Єревані менше тижня тому. Там дівчинка посіла 9 місце.

20:20 Голосування продовжується. Віддати свій голос можна через додаток "Дія".

19:34 Усі учасники представили публіці конкурсні номери. Тепер усе в руках глядачів, які проголосують за тих, хто найбільше сподобався.

Лінії для голосування відкрито. Віддати свій голос можна лише через додаток  "Дія". Там потрібно зайти до розділу "Послуги" та відкрити опитування "Хто представить Україну на Євробаченні-2023".

Проголосувати можна лише за одного учасника та лише один раз. Змінити свій вибір неможливо.

19:25 На сцену вийшли останні фіналістці Нацвідбору - гурт TVORCHI. Андрій Гуцуляк та Джеффрі Кенні створюють сучасну прогресивну українську музику, яку, на їхню думку, слухатиме весь світ. Їхня композиція - це ще один крик про те, яка в Україні живе сильна нація - "Heart Of Steel".

"Наша пісня про незламних людей, які стикаються із болючими ситуаціями в житті, але вони посміхаються і йдуть вперед... Наша пісня про незламність духу, яку ми хочемо демонструвати усьому світу", - розповіли виконавці.

19:13 2TONE із треком "Квітка" виходять на сцену дев'ятими. Артисти кажуть, що їм не подобається сучасна українська музика та виконавці Kalush Orchestra, Skofka, Анна Трінчер та подібні. 2TONE переконані - багато артистів просто грають на почуттях людей заради своєї вигоди. Виконавці хочуть змінити це.

19:03 На відміну від попередніх учасників, Angelina вирішила співати англійською. З композицією "Stronger" вона вийшла на сцену під номером 8.

Їй лише 16 років, а вона вже прагне підкорити сцену Євробачення. Але співає вона зовсім не про дитяче, а про силу українського народу. Композиція присвячена татові, за яким дуже сумувала під час від'їзду з України через війну. Голос Angelina називає своєю зброєю, якою хоче допомогти рідній країні в такий непростий час.

18:39 Tember Blanche виходять на сцену з піснею "Я вдома" під сьомим номером. Український музичний інді-поп-дует, заснований у 2020 році, складається з вокалістки та автора пісень Олександри Ганапольської та гітариста та саундпродюсера Владислава Лагоди. Артисти закохані один в одного і хочуть дарувати це кохання своїм слухачам.

18:27 KRUTЬ методом жеребкування дістався номер 6. Її композиція "Колискова" - це історія співачки, її почуття, її душа. Пісню вона присвятила близькій людині, яка пішла воювати на фронт.

"Я дуже багато пережила і зрозуміла тих матерів, тих жінок і тих дітей, які чекають на своїх рідних з фронту. Я не знайшла нічого кращого, ніж створити метафору... Я не вмію тримати в руках автомат, але в мене є бандура, і зараз це моя зброя", - прокоментувала артистка конкурсний виступ.

18:16 П'ятою виступає уродженка Івано-Франківська FIINKA. Вона представляє пісню "Довбуш". Виконавиця каже – хоче популяризувати культуру Заходу України, та хоче, щоб її пісню почув увесь світ. Також вона своїм виступом хоче наголосити на гуцульській ідентичності.

18:04 На сцену вийшла Jerry Heil. Раніше вона вже брала участь у Нацвідборі, але перемогти не вдалося. Цього року виконавиця бореться за право представляти Україну на Євробаченні-2023 із піснею "WHEN GOD SHUT THE DOOR".

17:38 Третім на сцену виходить DEMCHUK із піснею "Alive". Він розповів, що поки що відчуває себе в шоу-бізнесі чужим, але намагається зібратися і зробити все, щоб його зірка засяяла. Тим більше, він - вже ТікТок-знаменитість.

17:25 На сцені OY Sound System з піснею "Ой, тужу". Артисти кажуть, що їхня фішка – це музика без будь-яких рамок та стандартів – вони роблять те, що відчувають. Глядачі зустріли їх бурхливими оваціями.

17:15 Першим на сцену вийшов скрипаль Moisei з піснею "I'm Not Alone".

17:10 Представлено суддів Нацвідбору. Цього року їх уперше обирали українці. Оцінюватимуть виступи Тарас Тополя, Юлія Саніна та Джамала.

Судді / Скріншот

17:08 На сцену вийшли ведучі Катерина Павленко, Тимур Мірошниченко та Злата Огнєвіч. Вони оголосили, що захід відбувається на глибині 90 метрів. Техніка працює за допомогою генераторів.

Ведучі Катерина Павленко, Тимур Мірошниченко та Злата Огнєвіч / Скріншот

17:05 Відкрили захід символічною для всього нашого народу піснею "Ой, у лузі червона калина" у виконанні всіх учасників.

17:00 Розпочався фінал Нацвідбору на Євробачення-2023! Сьогодні ми дізнаємося, хто ж представить нашу країну на пісенному конкурсі наступного року! Всім удачі!

16:20 Не пропустіть! Вже за 20 хвилин стартує фінал Нацвідбору

Цього року за перемогу на Нацвідборі боротимуться співак Moisei, гурт OY Sound System, співак DEMCHUK, співачки Jerry Heil, FIINKA і KRUTЬ, гурт Tember Blanche, співачка Angelina та гурти 2Tone і TVORCHI.

Ведучі - Тимур Мірошниченко, Злата Огнєвіч та Катерина Павленко.

Ведучі Нацвідбору на Євробачення-2023 / instagram.com/suspilne.eurovision

Пряма трансляція Нацвідбору на Євробачення-2023

Трансляція фіналу розпочнеться о 17:00 за київським часом.

Конкурс можна буде подивитися онлайн на декількох платформах:

Також онлайн можна буде подивитися Нацвідбір на Євробачення через додаток "Дія" за допомогою розділу Дія TV.

Вас також можуть зацікавити новини: