TVORCHI посіли шосте місце / скриншот

У ніч на 14 травня відбувся фінал Євробачення. Україну цьогоріч представляли TVORCHI (музиканти Андрій Гуцуляк та Джеффрі Кенні). Вони вийшли на сцену під номером 19, усього за декілька хвилин до цього стало відомо, що росіяни вкотре влаштували ракетний удар по Україні.

Перед виступом музиканти ділилися у Stories емоціями, їх дуже засмутило те, що окупанти вдарили по Тернополю. Саме там вони заснували свою групу. У фіналі вони потужно виконали свою пісню Heart of Steel.

На Євробаченні TVORCHI посіли шосте місце. Згодом їх почали бурхливо обговорювати у мережі. Коментарі щодо виступу музикантів почали з'являтися у Twitter та в Instagram.

Українці відреагували на виступ TVORCHI / скриншот

Виступ TVORCHI викликав суперечки серед українців. Одні коментатори пишуть, що музиканти нібито не впоралися та "погано заспівали".

Мережа сперечається через виступ TVORCHI / скриншот

Втім, також є українці, які підтримали гурт та зазначили, що не кожний може виступати на сцені та усвідомлювати, що саме у цей момент російські ракети бомблять Україну.

Що українці думають про виступ TVORCHI / скриншот

Коментатори пишуть: 

  • "Дуже класна постановка номера, молодці"
  • "Дуже посередні,ніякі... З таким виступом тільки зганьбилися, краще б Юлія Саніна виступала"
  • "Ще й пісня англійська..... Чому нашою державою не співати?! Було б набагато краще. В порівнянні з минулим роком - тупо ганьба... Калуш запалив так запалив, а тут ледь тліє та іскра"
  • "Виступити, коли знаєш, що обстрілюють твою ж країну, це точно сталеве серце потрібно мати"
  • "Це ганьба чи крик душі? Важко зрозуміти, проте досить сперечатися! Могли б виступити набагато гірше, не треба їх хейтити"
  • Не вистачило кінцівки, де "Дякую Європі", "Слава Україні" чи "Мир Україні"? Цим трохи розчарована" 
  • "Дуже дякую вам, що ви не забоялися виступати на сцені, ви зайняли 6 місце, це прекрасний результат! І можу сказати, що люди просто не розуміються в справжній молодіжній та сучасній музиці".
Реакція українців на виступ TVORCHI / скриншот

Фінал Євробачення - як виступила Україна

Музиканти виконали пісню Heart of Steel, у якій йдеться про силу та незламність українців. Коли гурт стояв на сцені у Ліверпулі, в Україні майже усюди лунала повітряна тривога, росіяни запустили ракети. 

Попри це, TVORCHI "розірвали" сцену. Вони зірвали бурхливі оплески. Глядачі встали після виступу групи.

Згодом стало відомо, що музиканти посіли шосте місце. Переможницею Євробачення стала співачка зі Швеції. Також УНІАН вже повідомляв, скільки балів отримала Україна у фіналі Євробачення.

Вас також можуть зацікавити новини: