Фото інстаграм Еден Голан

Скандали навколо представниці Ізраїлю на пісенному конкурсі Євробачення цього року Еден Голан не вщухають. Раніше повідомлялося, що дівчина виступала в окупованому Криму, а згодом і зовсім її хотіли дискваліфікувати через конкурсну пісню.

Проте стало відомо, що Ізраїль погодився таки переглянути текст композиції під назвою "October Rain" ("Жовтневий дощ"), аби залишитися серед учасників міжнародного пісенного конкурсу. Про це пише видання Reuters.

До слова, раніше європейський мовник наголошував, що має право дискваліфікувати країну через політичний підтекст у пісні, яка наголошує на тому, що саме в жовтні стався терористичний напад ХАМАС та почалась війна в регіоні. В композиції були такі слова: "Не залишилося повітря, щоб дихати" і "Вони всі були хорошими дітьми, кожен з них".

Відео дня

Проте спочатку ізраїльська національна телерадіокомпанія Kan відмовлялася від будь-яких змін у пісні. Та після особистого звернення президента Ізраїлю, погодилася піти на компроміс. 

"Президент підкреслив, що саме в цей час, коли ті, хто нас ненавидить, прагнуть відтіснити і бойкотувати державу Ізраїль з кожної сцени, Ізраїль повинен звучати з гордістю, з високо піднятою головою і піднімати свій прапор на кожному світовому форумі, особливо в цьому році", – розповіли представники телерадіокомпанії Kan.

Зараз авторів композиції попросили попрацювати над тестом, але так, щоб зберегти "творчу свободу". Після цього телерадіокомпанія знову відправить комітету "Євробачення" новий варіант конкурсної пісні. 

Сама ж Еден не коментує всі скандали навколо себе.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українка Марія Сур може стати представницею Швеції на "Євробаченні-2024".

Вас також можуть зацікавити новини: