"Вибір продюсера" – нове правило пісенного конкурсу / Фото Скріншот Instagram

Організатори міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" ввели нові правила жеребкування. У гранд-фіналі 25 з 26 учасників зможуть обрати номер свого виступу у першій або другій половині конкурсу. А також за допомогою вибору продюсера. Про це йдеться у повідомленні шведської суспільної телекомпанії SVT на офіційному сайті пісенного конкурсу. 

Згідно з новим правилом "Вибір продюсера", організатори шоу самостійно визначать номер виступу артиста. Таке право може отримати будь-хто з учасників під час випадкового жеребкування.

Виконавці можуть обрати по 6 місць у першому та другому півфіналах, а вже продюсери оберуть інші 13. Причиною запровадження нового правила стало бажання організаторів зробити конкурс цікавішим. Тобто, створити непередбачуваний порядок виступів конкурсантів.

"Вся річ у тому, щоб створити найкраще телевізійне шоу та дати всім артистам шанс сяяти. У попередні роки, маючи лише жеребкування першої та другої половини, ви могли виявити, що багато пісень потрапили в одну частину шоу або багато фаворитів були обрані для виконання в іншій половині. Додавання гнучкості Producer’s Choice дає мені можливість створити ще кращий потік різних темпів і ще більш захопливий великий фінал", – поділився продюсер шоу Крістер Бьоркман.

Як відомо, Україну на "Євробаченні-2024" представить дует співачок Jerry Heil та alyona alyona. Вони виступлять на конкурсі з піснею "Teresa & Maria".

Нагадаємо, раніше букмекери назвали лідерів на "Євробаченні-2024". Україна увійшла в п'ятірку кращих.

Вас також можуть зацікавити новини: