Віце-прем’єр-мінстр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко в ефірі Радіо НВ прокоментував відмову України від участі в Євробаченні.

Читайте такожMaruv про скандал з Євробаченням: буду жити на два роки менше

Він зазначив, що, на його думку, відмова від Євробачення є нелогічною, але рішення суспільного мовника потрібно поважати.

“Якщо з якихось причин суспільне мовлення вирішило припинити розмову з тими, хто виступав у фіналі (відбору на Євробачення), і оголосити про неучасть України, то це рішення суспільного мовника, яке вони ухвалили в межах своїх повноважень”, - заявив Кириленко.

Водночас, за його словами, це не найкращий вихід, тому що “ще був і час, і інструменти для того, щоб обрати представника, який, з одного боку, влаштував би значну частину спостерігачів, експертів, професіоналів, суспільну думку, а, з іншого боку, не був би задіяний на гастролях на території держави-агресора і визнавав би територіальну цілісність та суверенітет України”.

Віце-прем'єр також зазначив, що швидше за все зараз почнеться інформаційна хвиля від проросійських сил, що нібито в Україні немає свободи волевиявлення.

"То ось що я їм хочу розповісти. Усі ці російські пропагандисти і в Україні, і в самій Росії нехай подивляться на своє суспільство, на відсутність у них свободи, волевиявлення і висловлення своєї думки, і займаються своїми справами", - додав Кириленко.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого голова Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія повідомив, що Україна не буде брати участь в Євробаченні.