У вівторок, 14 травня, палестинці в секторі Гази співали традиційні народні пісні. Імпровізований концерт був приурочений до "Євробачення", який стартував в ізраїльському місті Тель-Авів.

Про це пише турецька щоденна газета Yeni Şafak. Повідомляється, що палестинці виконали серію музичних номерів, в яких співали про любов і мир у всьому світі.

Палестинці в Газі влаштували концерт, щоб конкурувати з Євробаченням / Фото: yenisafak.com

У заході, яке було організовано місцевим громадським об'єднанням Jusoor Group for International Communication, взяли участь десятки місцевих співаків, артистів і звичайних палестинців.

Читайте такожМадонна прибула на Євробачення, але її виступ залишається під питанням

"Ми запланували концерт, щоб він збігся з конкурсом "Євробачення" в Тель-Авіві, щоб висловити своє неприйняття рішення про проведення заходу в Ізраїлі, який продовжує вчиняти злочини проти палестинського народу", - сказав координатор групи Jusoor Камел Мусаллам. "Музика - це мова миру і любові", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше угруповання «Палестинський ісламський джихад» пообіцяв зірвати пісенний конкурс Євробачення 2019. В Ізраїлі, тим часом, запевняють, що ескалація збройного конфлікту між Ізраїлем і бойовиками Сектору Гази не вплине на проведення конкурсу.