Королева Єлизавета ІІ / фото REUTERS

Коронавірус в усьому світі налічується понад 750 тисяч заражених. Великобританія знаходиться на 7 місці за кількістю хворих на коронавірусну інфекцію – понад 20 тисяч хворих.

Як пише РБК-Україна з посиланням на The Sun, стало відомо, що на COVID-19 захворів лакей Єлизавети II. Коронавірус діагностували у слуги 93-річної Єлизавети II, який вигулював собак королеви, а також приносив їй їжу, напої та листи. Чоловіка відправили додому на ізоляцію. При цьому експрес-тести пройшли десятки інших службовців.

Читайте такожКоролева Британії Єлизавета ІІ звернулася до громадян у зв’язку з коронавірусом

Відео дня

Результати тестів виявилися негативними, але близькі стурбовані здоров'ям королеви, оскільки вона знаходиться в групі ризику.

"Всі в перелякані, не тільки за себе, але і за королеву і її чоловіка герцога Единбурзького", - сказав королівський інсайдер.

Після того, як у слуги Єлизавети II підтвердили коронавірус, королева покинула Букінгемський палац і переїхала в Віндзорський замок, де вона залишається ізоляції зі своїм 98-річним чоловіком принцом Філіпом.

При цьому деяким працівникам королівської сім'ї було рекомендовано ізолювати себе в якості запобіжного заходу. Зараз королева тепер обходиться без якихось близьких помічників, оскільки королівська сім'я поводить себе обережно, і обмежує доступ до неї та принцу Філіпу.

Нагадаємо, що коронавірусом заразився син королеви Великобританії принц Чарльз. І це теж викликало занепокоєння і королівської сім'ї, оскільки йому вже 71 рік. Проте, вчора стало відомо, що він успішно подолав хворобу і вже не перебуває в самоізоляції. Його ж дружина - Каміла - все ще знаходиться на карантині.

Читайте також: