Дудя визнали іноагентом в РФ / Скріншот

Російського журналіста і блогера Юрія Дудя оштрафували на 120 тисяч рублів. В одному з його інтерв'ю так звана "Ліга безпечного інтернету" нібито знайшла пропаганду гомосексуалізму. Йдеться про бесіду з художником Федором Павловим-Андрійовичем.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, за версією всього цивілізованого світу, висловлювання Федора - це скоріше спроба звернути увагу на дуже важливу для Росії проблему. За версією Мізуліної, глави цієї самої "Ліги безпечного Інтернету", всі ці висловлювання - страшна пропаганда. 

До слова, це не перший штраф Дудя з подачі Мізуліної. Його оштрафували на 100 тисяч рублів за інтерв'ю з Моргенштерном, в якому виявили пропаганду наркотиків. 

"Дудь ніколи не висловлювався проти Путіна", - йдеться у сюжеті. 

Блогер заявляв, що Революція Гідності виявилася "не такою вже Революцією Гідності". Він висловлювався на підтримку так званого референдуму в Криму і навіть намагався звинуватити Україну на початку війни на Донбасі в 2014 році, назвавши це "класичною сваркою, в якій винні обоє". Крім того, Юрій вирізав шматок інтерв'ю з Івангаєм, в якому той розповідав про історичний геноцид українського народу. Після скандалу з блогером Дудь виклав в мережу відсутній шматок, але з розмови чітко видно, як він висміює позицію співрозмовника. 

Але Дудь не підтримував війну проти України, а тому потрапив до чорного списку діячів, від яких російська влада потихеньку позбувається. Серед таких публічних персон - Максим Галкін, Костянтин Меладзе, Іван Ургант.

Раніше повідомлялося, що відомий російський журналіст і блогер Юрій Дудь виставив на продаж свою квартиру в Москві. Після того, як Росія розв'язала повномасштабну війну на території України, він поїхав в іншу країну і, мабуть, не планує повертатися на батьківщину. 

Вас також можуть зацікавити новини: