Ще у дитинстві у Квітослави помітили захоплення музикою / скриншот

Співачка Квітка Цісик, яка підкорила США своїм унікальним голосом, була українкою. Артистка народилася у родині українських емігрантів. Вона познайомила США з культурою нашої країни.

4 квітня Цісик могло б виповнитися 70 років, проте не судилося. Вона померла 1998 році, співачці було 44 роки. У новому "Сніданку з 1+1" Сергій Савченко розповів, як Цісик стала відомою та чим вона підкорила американців.

Ще у дитинстві у Квітослави помітили захоплення музикою. У 4 роки вона вже опанувала гру на скрипці та проявляла хист до співу. Дівчинка володіла дивовижним голосом - колоратурне сопрано. Вона могла братися за будь-який репертуар, їй було легко переходити від джазу до оперних арій.

У родині всіляко підтримувався інтерес Цісик до української мови. Її батьки говорили винятково українською, дівчинку виховували у традиціях нашої країни. 

У молодості Цісик почала співати в американських барах. Вона виконувала українські пісні, а коли їй доводилося співати щось інше, то завжди наголошувала, що наші пісні - найкращі.

Голос Квітки Цісик швидко помітили, рекламні агенти вхопилися за неї. Солодкий спів дівчини міг привабити людей, а тому вона стала одним із найвідоміших рекламних голосів США. Цісик присвятила 16 років свого життя рекламі Ford, вона записувала джингли для ціїє автомобільної компанії.

За це співачка отримувала найкращі автомобілі та непристойні гонорари, проте задовольнитися однією рекламою Цісик не могла. Тому вона писала пісні, деякі з яких ставали хітами. Наприклад, її саундтрек You Light Up My Life до одноіменного фільму отримав "Оскар" та "Золотий глобус".

Окрім цього, Цісик успішно працювала з Вітні Хьюстон та Майклом Джексоном. Співачка ніколи не забувала про українську пісню. Вона мріяла, що наші пісні почують у США, проте коли друзі запитували у Цісик, де можна почути українські мелодії, вона сумувала. У ті часи не існувало якісних записів українських альбомів. 

Тому у 1980 році Цісик випустила україномовний альбом. Співачка заплатила за платівку понад 200 тисяч доларів. Їй вдалося донести до людей українські мелодії, слухачі почули бандури, скрипки, гітари, барабани та навіть симфонічний оркестр. Цей альбом сподобався меломанам, а за 9 років вона випустила другу платівку - альбом "Два кольори". Увесь цей час Цісик була під "забороною" у радянських країнах. 

У 1983 році співачка таємно відвідала Україну, вона побачила Львів та залишилася там на декілька років. Вже згодом Цісик повернулася до США, дала перше і єдине інтерв'ю українською та почала працювати над третім студійним альбомом. Платівка "Колискова" так і не вийшла, співачка передчасно пішла з життя, їй було 44 роки.

Вас також можуть зацікавити новини: