Спортсменка використовує соцмережі для того, щоб показати іноземцям війну в Україні / Фото Скріншот Instagram

Олімпійська чемпіонка та відома українська гімнастка Лілія Подкопаєва, яка зізналася, що її 18-річний син навчатиметься за кордоном, від початку повномасштабного вторгнення зникла з соцмереж. У її фотоблозі можна зустріти лише поодинокі дописи з дітьми. Зараз свої сторінки в соцмережах спортсменка повністю присвятила висвітленню кривавих подій в Україні.

В інтерв'ю OBOZ.UA Подкопаєва поділилася, що від 24 лютого 2022 року не може дозволити собі публікувати дописи про своє особисте життя. За її словами, це неетично.

Як пояснила гімнастка, вона використовує свою публічність та велику кількість підписників для демонстрації війни, громадської активності та допомоги іншим. Її метою є показати світовій спільноті жахіття, що відбуваються в Україні:

Відео дня

У той час, коли в Україні триває повномасштабна війна і щодня гинуть люди, відбуваються постійні обстріли житлових кварталів у Харкові та в Одесі, я вважаю, що всі публічні люди, які мають широку аудиторію, насамперед зобов'язані максимально висвітлювати події. Я використовую свої соціальні мережі насамперед для того, щоб брати активну участь у різних зборах і надавати можливість поширювати інформацію, що також важливо для оборони України.

Скріншот Instagram

На додаток, Лілія зізналася, що відчуває провину перед українцями. Як відомо, спортсменка проживає у США. Вона заявила, що їй прикро через те, що не може розділити спільне горе із земляками в Україні. Також зірка часто переймається, чи достатньо вона допомагає у часи війни.

"Коли ти далеко, то, по-перше, відчуваєш почуття провини, що ти в повному обсязі не можеш відчути біль українців, а по-друге, що ти недостатньо багато робиш для того, щоб ця війна закінчилася", – розповіла Подкопаєва.

Нагадаємо, раніше Лілія Подкопаєва розкритикувала свою куму Ані Лорак, яка отримує паспорт РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: