Померла американська зірка соулу Бетті Райт / фото facebook.com/MsBettyWright

Американська співачка, володарка Греммі Бетті Райт померла у віці 66 років.

Про смерть зірки соулу повідомила її племінниця, передає НВ.

"Я тільки що втратила свою тітку цього ранку... і тепер мій настрій змінився... спочивай з миром тітка Бетті Райт", - написала вона в Twitter.

Племінниця також висловила жаль з приводу того, що не змогла відвідати співачку минулого тижня.

Читайте такожПомерла всесвітньо відома співачка Міллі Смолл (відео)

"Моя тітка була легендою... і я не змогла побачити тебе на минулому тижні, це буде переслідувати мене... R.I.P. Бетті Райт", - написала вона.

Точна причина смерті співачки поки не повідомляється. Але, за даними CNN, у співачки восени минулого року діагностували рак тіла матки.

Близько тижня тому вокалістка Чака Хан попросила в Twitter молитися за Бетті Райт: "Моя улюблена сестра Бетті Райт потребує підтримки. В ім'я Ісуса ми молимося за сестру Бетті".

Бетті Райт почала виступати в ранньому дитинстві, у 14 років випустила свій перший сольний альбом My First Time Around. У 1974 році отримала Греммі за пісню Where Is The Love. Райт володіла унікальним голосом, який охоплював чотири октави. Вона співала дуетом з багатьма суперзірками, включаючи Еліса Купера і Боба Марлі, Глорію Естефан і Марвіна Гея.

В 1985 році вона заснувала свій власний лейбл Ms. B Records. Через три роки Райт увійшла в історію як перша жінка, яка отримала золотий диск на власному лейблі.

Раніше УНІАН повідомляв, що в США помер співак, піаніст і композитор Літл Річард, який вважається "батьком рок-н-ролу".