Дівчина розповіла, що керівник часто забирав її для "занять" в окремому кабінеті / фото ua.depositphotos.com

Колишня учасниця дитячого хору "Зірниця" звинуватила свого екс-керівника, який має звання Заслуженого вчителя України, у зґвалтуванні. Анна Хижняк розповіла про інцидент, проте не назвала прізвище чоловіка, якому вона висунула публічні звинувачення.

"Завжди винен ґвалтівник. Але, на жаль, це правило не діє в хорі "Зірниця", де Заслужений вчитель України приставав, домагався і навіть ґвалтував неповнолітніх дівчат. І я стала однією з жертв. В хор я прийшла у 2012, коли мені було 12 років. Я переїхала з іншого міста, де у мене не було друзів, але було багато комплексів, якими "він" скористався... Після концерту я пішла занести костюм. З викладачів тоді був тільки "він". Це було після Нового Року. "Він" почав мене вітати зі святами, поцілував у щоку - раз, поцілував у іншу щоку - два, засмоктав у губи, тримаючи руки на моїх грудях - три. Шок. Нерозуміння. Ступор. Врятувало те, що в кабінет зайшла інша дівчинка", - написала Хижняк у Facebook.

Також дівчина розповіла, що керівник часто забирав її для "занять" в окремому кабінеті. За словами Хижняк, він також приставав до неї у подорожах:

Відео дня

"В 2015 році після концерту у Скадовську ми їхали плацкартом додому... Вночі я прокидалася від того, що він лапає мене. Навкруги усі сплять. А навпроти нього на верхній полиці (де по 4 місця) спить його дружина, яка також є керівником цього хору. Страх. Страх закричати. Страх, що вона може не спить і буде кричати і звинувачувати мене, що це я його спокусила. І з цим страхом я ходила і мовчала 9 років... Лапання, приставання, секс. З неповнолітньою мною"

Також вона розповіла, що дружина її колишнього керівника, на 35 років молодша за нього. Хижняк повідомила, що ця жінка нібито теж була жертвою чоловіка, а потім "закохалася" у нього та народила йому дітей.

"В 22 роки я вперше знайшла сили поділитися, що зі мною відбувалося. Про це дізнався мій чоловік, який підтримав мене. Як ви думаєте, як це сказати своєму чоловіку, що першим, хто у тебе був, це дід-збоченець, якому за 70, який має дружину і двох синів? Дід, який водив тебе на окрему квартиру, аби ґвалтувати тебе. Дід, який в сусідньому кабінеті, гне тобі голову, аби ти зробила йому м*нет, коли за стінкою його дружина займається співом з іншими дівчатами", - пише дівчина.

 Заслуженого вчителя України звинуватили у зґвалтуванні / скриншот

Хижняк розповіла про усе своїм батькам. За словами дівчини, вони її підтримали. Проте їй було важко зізнатися матері у тому, що вона пережила.

"Моя мама одразу подзвонила в цей заклад і розповіла усе директорці. Ми влаштували зустріч... Я висказала усе прямо в обличчя і "його" звільнили", - додала Хижняк.

За словами дівчини, їй повірили не усі. Деякі подруги з хору від неї відвернулися. Хижняк також розповіла, що про схожі випадки у хорі знали вже давно:

"Дорослі люди покривали і досі покривають "його". Заради репутації закладу і тому що "людина хароша, нашо йому жизнь портіть". Бо в СРСР треба про таке було мовчати, бо не дай Боже хтось дізнається… "Він" створив собі справжній рай - жіночий хор, в якому "він" маніпулював дітьми і ґвалтував"

Хижняк також написала, що нині вона має підтримку адвоката, психотерапевта та близьких людей. Тому вона просить інших дівчат, які могли постраждати у цьому хорі, не боятися про це розповідати.

Журналісти ТСН поспілкувалися з дівчиною. Вона підтвердила інформацію, яку написала у Facebook. Також Хижняк розповіла де відбувалося зґвалтування:

"Було в закладі, який я поки не можу назвати. Було на окремій квартирі, куди він водив, я впевнена, не тільки мене. Відбувалось це все в Києві. Коли все це відбувалось вперше, мені було 13 років"

Також дівчина розповіла, що нині вона шукає свідків та готує звернення до правоохоронців. За словами Хижняк, нині вона не може називати прізвище свого екс-керівника. 

Окрім цього, ТСН з власних джерел дізнався, про кого йдеться у дописі дівчини. Журналісти зв'язалися з чоловіком. Він свою провину заперечує.

"Я навіть не можу нічого сказати. В нашому Палаці, хорі такого не було. Я працював багато років. Не можу навіть сказати, яка мета цієї інформації. Думаю, у неї якась мета. Чи шантажувати мене? За все життя у мене не було ворогів. Цю дівчину я пам’ятаю, зараз вона сценарист та режисер. В мене ніколи не було з нею конфліктів. З моєї сторони треба щось робити, щоб поставити на місце цю людину. З іншої сторони - мені вже 81 рік", - розповів чоловік.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що зірку серіалу "Венздей" звинуватили в згвалтуванні.

Вас також можуть зацікавити новини: