При цьому артист зазначив, що знає людей, які отримували повістки як покарання / фото instagram Галича

Соліст гурту O.Torvald Женя Галич, який служить у ЗСУ, гнівно висловився про ситуації, коли чоловікам видають повістки, ніби це покарання за якийсь вчинок чи злочин. За словами артиста, карати людей армією точно не варто.

"Це п*здець, це незаконно! Чим тоді ми відрізняємося від РФ?! Повістка як покарання не може розглядатися взагалі! Може розглядатися штраф... Усе, що завгодно, але точно не повістка. Не можна карати повісткою! Нах*ра в армії невмотивовані люди? Ну навіщо?" - заявив співак в інтерв'ю на YouTube-каналі "Пряма червона".

При цьому артист зазначив, що знає людей, які отримували повістки як покарання. Їх мобілізували, але Галич вважає, що такі чоловіки можуть піти з позицій у будь-який момент.

"Я знаю людей, яких насильно, саме покаранням, забрали в підрозділ. Це максимально немотивовані люди, які просто у якийсь момент беруть та йдуть з позицій... Або зробіть прецедент мотивації, або зробіть так, щоб ця армія була професійна", - зазначив офіцер ЗСУ.

Галич пояснив, що йому дивно бачити на вулицях спортсменів, які стали членами злочинних угрупувань та їздять на "крутих" машинах, поки інші чоловіки перебувають на фронті. На думку артиста, якби людей мотивували йти воювати, то це було б справедливо.

"Потрібно створити професійну армію, яка буде полягати у тому, що ти маєш бути на військовому обліку для того, щоб зрозуміти: придатний чи непридатний. Якщо ти придатний, тебе мають мотивувати. Наприклад, от людина боїться, там всі бояться. Вона боїться брати участь у бойових діях, але в той самий час вона - хороший менеджер. Призивають хорошого менеджера, який буде займатися забезпеченням. Якщо людина програміст, то вона буде займатися технічним забезпеченням, навіть щось там програмувати, розробляти і так далі. Отак має бути. А карати повісткою - навіщо?" - гнівно резюмував Галич.

Нагадаємо, раніше співак висловився про пісню "Фортеця Бахмут". Як виявилося, Галича вона дратує.

Вас також можуть зацікавити новини: