Емма Томпсон / скріншот YouTube

Сьогодні, 19 березня, відомій українській письменниці Ліні Костенко виповнилося 94 роки. З цього приводу британська акторка Емма Томпсон прочитала її вірш під назвою "Крила".

Акторка в рамках проекту UNITED24 записала ролик, в якому сказала, що підтримує Україну, тому у такие знаменний для країни день, коли свій день народження святкує видатка Ліна Костенко, вона вирішила прочитати її вірш англійською мовою.

Українці подякували дворазовій лауреатці премії "Оскар", "Золотий глобус" та BAFTA Еммі Томпсон. У коментарях вони написали їй слова вдячності та зазначили, що перемога буде за Україною.

Чим відома Емма Томпсон

Прорив акторка здійснила у 1987 році у головних ролях одразу в двох міні-серіалах на телеканалі ВВС "Доля війни" (Fortunes of War) і "Тутті Фрутті" (Tutti Frutti). За них акторка у 1988 році отримала премію BAFTA за найкращу жіночу роль.

Голлівудський прорив Емми Томпсон трапився у 1992 році, після однієї з головних ролей у драмі "Маєток Говардс Енд" (акторка зіграла спільно з Ентоні Гопкінсом та Геленою Бонем Картер).

Фільм отримав 49 номінацій та 32 нагороди, в тому числі три "Оскари", з яких один для Емми Томпсон у номінації "Найкраща актриса головної ролі".

Вас також можуть зацікавити новини: