Історик Тімоті Снайдер проти мобілізації Жадана / фото колаж УНІАН

Відомий американський історик Тімоті Снайдер публічно відреагував на новину про мобілізацію українського письменника Сергія Жадана.

Чоловік виступив проти такого рішення, адже вважає, що Жадан має займатися своєю професійною справою, а не тримати зброю в руках. 

"Сергій Жадан - один з найвидатніших світових творців культури, мав би тримати в руках Нобелівську премію, а не гвинтівку", – написав Тімоті у мережі Твіттер. 

Відео дня
Скріншот допису історика 

Також чоловік наголосив, що Луганська область, де народився письменник, перебуває під окупацією. А Харків, в якому мешкає Жадан постійно обстрілюють вороги. Тому Тімоті обурюється, що США стало менше підтримувати Україну зброєю. 

"Мене засмучує, що відсутність підтримки США дозволяє Росії розширювати зону терору і наражає його та мільйони українців на небезпеку. Сергій працює над підтримкою солдатів з самого початку війни, а зараз записався в армію. Він має мужність робити це, тоді як ми не можемо надати допомогу", - сказав історик. 

До слова, зараз Сергій Жадан активно займається волонтерською діяльністю. Письменник розповідав журналістам про свої наміри вступити до лав ЗСУ, але далі не коментував цю тему. 

Нагадаємо, раніше зірка "Жіночого кварталу" розповіла про готовність воювати.

Вас також можуть зацікавити новини: