Здорове харчування / фото ua.depositphotos.com

Фахівці зі здорового харчування розкрили список продуктів, які відрізняються високим вмістом корисних речовин. Ці продукти обов'язково повинні бути у вашому раціоні.

Морська капуста

Найвідоміша властивість морської капусти - це дуже високий вміст йоду, який необхідний для правильної роботи організму. Морська капуста підвищує працездатність і допомагає відновити сили, а також знижує ризики розвитку атеросклерозу, онкології та хвороб щитовидки. 

Селера 

Селера - справжній диво-продукт. Це один з найбільш корисних овочів. Селера відома багатим складом амінокислот, бору, кальцію, хлору, клітковини, ефірних масел, вітамінів А, Е, К і В. Цей продукт майже не містить калорій і зустрічається у великій кількості рецептів. Його рекомендують всім людям, які худнуть.

Відео дня

Гранат

Користь граната / фото ua.depositphotos.com

Гранат - один з найбільш корисних і смачних фруктів. У складі граната знаходиться високий вміст різних мікроелементів і елагової кислоти, 15 амінокислот, калій, мідь і фосфор. Продукт підвищує апетит, знижує кислотність шлунка, зміцнює судини, нормалізує артеріальний тиск, сприяє кровотворенню.

Бразильський горіх

Це досить рідкісний і дорогий продукт, але неймовірно корисний. Багатий склад бразильського горіха включає жирні кислоти, антиоксиданти, мінерали, клітковину. Цей горіх покращує роботу імунної системи, знижує ризик виникнення серцевих, онкологічних захворювань, безпліддя і алергії.

Чорниця

 Читайте також10 звичок, через які ви не можете схуднутиКористь чорниці важко переоцінити. Чорниця покращує зір, пам'ять і уважність, уповільнює процеси старіння, регулює менструальний цикл у жінок, цілюще впливає на шкіру обличчя, зміцнює нігті і кістки. У складі цієї ягоди є марганець, клітковина, вітамін К, вуглеводи, калій, кальцій, фосфор і магній, натрій, мідь, залізо, вітамін С, В1, В6, Р і пантотенова кислота.

Лосось

Користь лосося для організму / фото ua.depositphotos.com

М'ясо лососевих риб - ціле джерело корисних речовин. Лосось багатий магнієм, фосфором, вітаміном D і корисними жирними кислотами. Жирні кислоти омега-3, що у великій кількості містяться в лососі, уповільнюють процес старіння і зміцнюють кістки.

Банан

Банан відомий великим вмістом калію, вітамінів С, B6 і Е. Він регулює водний баланс, активізує роботу багатьох ферментів, покращує діяльність кишківника і серця. З'їдений банан миттєво бадьорить, дарує заряд енергії. Але переїдати цей фрукт не варто - він калорійний і сприяє набору ваги.

Кріп

Кріп корисний не тільки при вживанні листя, але також плодів і кореня. Кріп багатий на ефірні олії, залізо, кальцій, калій, вітаміни Р і В, флавоноїди. Кріп допомагає при циститі, ниркових і шлунково-кишкових захворюваннях.

Виноград

Користь винограду для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Виноград славиться високим вмістом клітковини, антиоксидантів, заліза, фосфору, вітаміну С, В, А і К, магнію і калію. Ягоди винограду зміцнюють стінки судин, знижують рівень холестерину. Виноград перешкоджає утворенню тромбів і сприяє їх розсмоктуванню. А також бореться з передчасним старінням шкіри. Екстракт кісточок винограду міститься в багатьох кремах для шкіри.

Фісташка

Фісташка може похвалитися не тільки приємним смаком, але і цілою купою корисних властивостей. У цих горіхах міститься рекордна кількість фітостеролу, який знижує рівень холестерину. Вони також багаті на лютеїн, вітаміни В6, А і Е, кальцій. Фісташки знижують ризик виникнення інфарктів і атеросклерозу, покращують зір і зміцнюють клітини нервової системи. Цей горіх дуже корисний для вагітних.

Помідор

Томати містять велику кількістю вітаміну С, калія, фоліатів і вітаміну К. Найвідоміша властивість помідорів - високий вміст лікопену. Цей антиоксидант знижує ризик серцевих захворювань і раку. Томати також знижують апетит і покращують настрій.

Абрикос

Користь абрикоса / фото ua.depositphotos.com

Абрикос містить багато бета-каротину, магнію, заліза, фолієвої кислоти, йоду, натрію, фосфору. Абрикоси швидко насичують, уповільнюють процеси передчасного старіння, зміцнюють роботу імунної системи, покращують обмін речовин. Сушений абрикос у вигляді кураги майже не втрачає корисних властивостей.