Аніта Луценко склала раціон для схуднення / Скріншот Instagram

Фітнес-тренерка Аніта Луценко розповіла, які продукти варто вживати щодня, аби схуднути та втриматися у меньшій вазі. Вона підкреслила важливість сезонних овочів.

Як експертка розповіла в інтерв'ю УНІАН, кожного сезону є безліч овочів, які гарно насичують організм, тому їх краще вживати частіше.

"Чим більше видів доступних овочів ви будете їсти, тим краще для вашого здоровʼя. Не забувайте, що споживати їх можна в різній формі, зокрема, у супах, у квашеному вигляді, в запіканках, пареними, мороженими та, звісно ж, свіжими", - сказала Луценко.

Відео дня

Вона додала, що вводити овочі у раціон варто поступово, якщо раніше ви їх не полюбляли. Інакше вашій травній системі може бути дискомфортно.

Фітнес-тренерка назвала головні продукти для схуднення

Крім того, продовжила Луценко, раціон харчування на схудненні має бути збалансованим, повноцінним та здоровим:

"Зокрема, завжди половину вашої тарілки повинні складати овочі чи фрукти – це забезпечить ваше тіло необхідною клітковиною і вітамінами. Чверть цієї ж тарілки повинна бути наповнена джерелом білка: м’ясом, рибою, яйцями, птицею, кисломолочним сиром чи бобовими. Іншу чверть в такому випадку займуть складні вуглеводи, що містяться в хлібі, каші, картоплі та макаронах. Такий раціон призведе до схуднення та не сформує нездорових харчових звичок. Втім треба контролювати обʼєм їжі, який споживаєте і не переїдати".

Вас також можуть зацікавити новини: