Відновлення авіаперевезень Україною: куди полетять перші пасажири

В Україні сьогодні відновлюються пасажирські авіаперевезення, поки - лише на внутрішньому сполученні, йдеться в сюжеті ТСН.

Зокрема, перші регулярні рейси розпочнуться з аеропорту "Бориспіль" - ввечері мають полетіти перші два літака до Дніпра та Одеси.

Авіаперевезення поки відновлюють поступово, при цьому авіакомпанії та пасажири мають дотримуватися усіх необхідних протиепідемічних умов - вимірювання температури, соціальна дистанція, захисні засоби. 

Усі операції з реєстрації просять, за можливості, перевести в електронний формат, а також відмовитися від готівки. Зміниться і меню на борту літаків - лише герметично запаковані їжа та напої.

Також авіаперевізників просять подбати про додаткову кількість автобусів, що підвозять пасажирів до літаків - щоб уникнути скупчення в салоні.

Як раніше повідомляв УНІАН.Туризм, з 15 червня мають відновитися і міжнародні авіаперевезення. Втім, на яких умовах українці зможуть з цього дня подорожувати і куди - поки невідомо.

Зокрема, сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сьогодні в ефірі "Сніданку з 1+1" зауважив, що відбудеться це не одразу, на увесь процес може піти кілька місяців. Адже в цьому питанні все залежить не лише від України, але й від країн, які приймають.

"Ми-то можемо відкритися, головне, щоб наші партнери теж відкрилися. Тому ми зараз ведемо перемовини з країнами, щоб вони відкривалися для нас", - зауважив Кулеба.

Також він додав, що в першу чергу на українських туристів чекають в Туреччині - з цією країною Україні вже вдалося домовитися про відновлення авіаперевезень.

При цьому міністр додав, що деякі європейські країни теж можуть вже влітку відкрити свої кордони для українських літаків, втім, станеться це десь в липні-серпні мінімум.

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

09:20, 05.06.2020
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся