Потужний землетрус в Марокко вбив понад 600 людей / колаж УНІАН, скриншот з відео

Сьогодні вночі поблизу марокканського міста Марракеш стався потужний землетрус магнітудою 6,8, який спричинив серйозні руйнування та сотні людських жертв, повідомляють Al Jazeera і Reuters.

За даними Геологічної служби Сполучених Штатів, землетрус стався близько 23:00 за місцевим часом (01:00 за київським часом). Епіцентр землетрусу знаходився на відносно невеликій глибині 18,5 км, приблизно за 72 км на південний захід від Марракеша.

Численні фото та відео з місця показують, що масштаби збитків від землетрусу значні. В старому місті, яке є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, обвалилися деякі будівлі, зокрема, постраждав мінарет мечеті. Вулиці всіяни уламками, чимало людей опинилися під завалами. Більшість постраждалих і руйнувань сталися поблизу епіцентру землетрусу.

За останніми даними Міністерства внутрішніх справ країни, під час землетрусу, що стався в Марокко, загинули щонайменше 632 людини, 329 отримали поранення. 

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття марокканцям. "Від імені українського народу та від себе особисто висловлюю глибокі співчуття його Величності королю Марокко Мохаммеду VI, рідним і близьким жертв жахливого землетрусу в регіоні Марракеш", - написав він у соцмережі X. 

Президент побажав пораненим якнайшвидшого одужання. Зеленський також наголосив, що Україна солідарна з Марокко "в цей важкий час".

Оновлено (11:32): В українському Міністерстві закордонних справ уточнюють, чи є українці серед постраждалих від землетрусу в Марокко.

"Наразі така інформація не надходила", - написав речник МЗС Олег Ніколенко у Twitter.

Він додав, що для отримання допомоги українці мають звернутися на "гарячу лінію" українського посольства в Рабаті. 

Землетруси в Україні

Землетруси незначні за своєю силою час від часу трапляються в Україні. 23 липня на Полтавщині зафіксували землетрус магнітудою 2,6, 31 липня – магнітудою 2,1 стався біля Сваляви

16 серпня на Закарпатті стався землетрус біля Ужгорода. 6 вересня землетрус сколихнув Чернівецьку область.

Вас також можуть зацікавити новини: