Північ Японії сколихнув потужний землетрус  / фото ua.depositphotos.com

Землетрус магнітудою 6,2 стався в північній префектурі Японії Хоккайдо, що межує з Російською Федерацією, повідомляє японське видання Kyodo News.

За інформацією метеорологічного агентства Японії, землетрус стався на глибині 136 кілометрів у водах біля Уракави на півдні Хоккайдо, а також сколихнув регіон на північному сході Японії. 

У Тітосе та інших частинах південного узбережжя префектури Хоккайдо був зареєстрований землетрус нижче 5 балів за шкалою сейсмічної інтенсивності. Повідомлень про постраждалих внаслідок землетрусу не надходило, повідомили поліція та інші місцеві органи влади.

Відео дня

На ядерних об’єктах у постраждалій зоні, включаючи атомну електростанцію та об’єкти ядерного паливного циклу, жодних аномалій не виявлено.

Залізничний перевізник Hokkaido Railway Co. призупинила роботу на деяких місцевих лініях, а в місті Саппоро був порушений графік руху поїздів метро.

Землетруси в Україні - останні новини 

8 червня на Полтавщині стався землетрус магнітудою 3,7 (відповідно до шкали Ріхтера), вже третій в цьому регіоні від початку року.

Фахівці пояснюють. що землетруси тут відбуваються внаслідок руху тектонічних плит – Полтавська область розташована на стику Українського кристалічного щита та Дніпровсько-Донецької западини.

Вас також можуть зацікавити новини: