В Україні очікуються підтоплення / УНІАН

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій попередили про підвищення рівнів води на річках України. Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі ДСНС.

Зазначається, що 14-17 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни триватиме ріст рівнів води на 0,1-0,3 м за добу з подальшим затопленням заплави, порушенням транспортного сполучення, обтопленням та відрізанням від основних шляхів сполучення, частковим затопленням окремих населених пунктів та можливим початковим затопленням житлових будинків водами Дніпра та Сожу в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІІ рівень небезпеки - червоний).

Крім того, 15-18 квiтня на рiчках басейну Прип'ятi очiкується продовження підвищення рiвнiв води на 0,1-0,5 м над поточними рiвнями та подальше затоплення заплав.

Відео дня

"Збережеться рiвень затоплення сільгоспугідь та господарських споруд в прирiчкових населених пунктах Ковельського та Камiнь-Каширського районiв Волинської областi", - йдеться у повідомленні.

Також можливе досягнення вiдмiтки затоплення сільгоспугідь та господарських споруд в Луцькому районi Волинської областi та Сарненському районi Рiвненської областi (I рiвень небезпеки - жовтий).

"У зв'язку з очiкуваними опадами, 15-17 квiтня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,2-1,2 м над поточними вiдмiтками, без негативних наслiдкiв", - повідомили в ДСНС.

У багатьох областях України очікуються підтоплення / фото Укргідрометцентр

Підтоплення в Україні та розмив дамби на Київщині - яка ситуація зараз

Як повідомляв УНІАН, 12 квітня в Київській міській держадміністрації попередили, що днями внаслідок весняного водопілля через Київську гідроелектростанцію може піднятися рівень води у Дніпрі.

13 квітня у ДСНС розповіли, що у зв'язку з паводками відсутнє транспортне сполучення з деякими населеними пунктами. Зокрема, затоплені заплави і окремі ділянки у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському та Ніжинському районах Чернігівської області.

Український гідрометеорологічний центр повідомив, що у столиці, а також Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області очікується затоплення заплавних територій.

Вчора стало відомо, що у селищі Іванків Київської області внаслідок тривалих дощів розмило дамбу місцевого ставка. Сьогодні у поліції області завили, що тимчасову переправу до Іванкова підтоплено, а ситуація зі стихійним лихом лишається напруженою.

Також сьогодні, 14 квітня, голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець повідомив, що у низці прирічкових сіл Черкаського та Золотоніського районів Черкаської області сталося підтоплення територій.

Вас також можуть зацікавити новини: