На півночі України прогнозують затоплення / фото ua.depositphotos.com

В Україні оголосили попередження про небезпечні гідрологічні явища. За даними Укргідрометцентру, сьогодні та завтра в деяких областях очікуються затоплення через підйом рівнів води у річках.

Зокрема, за даними синоптиків, 12 та 13 квітня на Десні рівень води підійматиметься на 1-20 см на добу. Це супроводжуватиметься затопленням заплави та ряду сіл, обтопленням сіл водою та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському, Ніжинському районах Чернігівської області.

Також на річці Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області. Через це на Чернігівщині оголошено ІІ рівень небезпеки.

Відео дня

Внаслідок дощів відбуватиметься подальше поповнення водою стариць, озер на заплавних територіях вздовж Десни, що обумовить подальше затоплення заплавиних територій вздовж усієї Десни у Чернігівській області (ІІ рівень небезпеки) та Броварському районі Київській області (I рiвень небезпеки).

Також 12 та 13 квiтня на ділянці Днiстра Галич-Залiщики продовжуватиметься пiдвищення рiвнiв води на 1,2 - 1,7 м над поточними вiдмiтками, без негативних наслiдкiв.

На півночі Україні оголосили I та II рівні небезпечності / фото Укргідрометцентр

Погода 12 квітня - прогноз на сьогодні

Як повідомляв Погода УНІАН, сьогодні в Україні очікується похолодання. Майже по всій країні, крім південної частини, стовпчики термометрів опустяться на кілька градусів. 

Зниження температура супроводжуватиметься опадами. Дощі сьогодні очікуються у більшості областей України.

Вас також можуть зацікавити новини: