Петро Порошенко перебував у розшуку МВС, але потім із сайту пропав його профайл / фото REUTERS

Колишній президент України, нардеп й очільник партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко знаходився у розшуку Міністерства внутрішніх справ, а потім його профайл пропав із сайту відомства.

Екс-президента оголосили в розшук як особу, яка переховується від органів досудового розслідування, йдеться на сайті МВС.

У відомстві зазначили, що Порошенко "зник" 24 грудня 2021 року.

Відео дня
Петро Порошенко знаходиться у розшуку МВС / фото wanted.mvs.gov.ua

Читайте також"Поехали, твою мать": Порошенко пояснив, чому втікав від слідчих ДБРУвечері 17 січня профайл екс-президента зник із сайту МВС.

З сайту МВС пропав профайл Петра Порошенка / фото wanted.mvs.gov.ua

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань 17 грудня повідомило, що Петро Порошенко проігнорував слідчих, які намагалися вручити йому повістку про виклик у справі про злочинну схему поставок вугілля із захопленої частини Донбасу та сприяння самопроголошеним "ЛНР" та "ДНР".

У той же день стало відомо, що нардеп покинув територію України.

Оскільки колишньому очільнику країни не змогли особисто вручити повідомлення про підозру, документ відправили за місцем реєстрації, місцем проживання та на роботу.

Провадження правоохоронці розслідують за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (Фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (Держрада) та ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної організації) Кримінального кодексу.

Порошенко говорив, що повернеться на Батьківщину 17 січня.

Пізніше стало відомо, що в Києві Печерський райсуд заарештував все майно й активи нардепа.

Екс-президент повернувся в Україні 17 січня й відразу вирушив на засідання суду, в результаті якого йому мають обрати запобіжний захід. Судді вже пішли у дорадчу кімнату. 

Прокуратура просила суд обрати Порошенку запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з можливістю вийти на свободу під заставу у в розмірі 1 млрд гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: