Республіканці обіцяють продовжити підтримку України, але назвали одне" але " / фото ua.depositphotos.com

Республіканці обіцяють продовжити двопартійну підтримку України після того, як у січні Республіканська партія візьме під свій контроль Палату представників США.

Як пише CNN, Майкл Маккол, який може очолити комітет у закордонних справах Палати представників, і Майк Тернер, який є претендентом на посаду голови розвідувального комітету, висловили впевненість у тому, що президент України Володимир Зеленський "матиме двопартійну підтримку". 

Водночас вони підтримали позицію лідера республіканців Кевіна Маккарті щодо того, що в питанні фінансування України не буде "карт-бланшу".

Відео дня

Конгресмени заявили, що надання допомоги має бути "підзвітним і прозорим для американського народу". На більшій підзвітності також раніше наполягав Маккарті.

Маккол і Тернер також висловили підтримку відправленню в Україну ракет великої дальності. Окремо Тернер наголосив на важливості надання простих у використанні систем ППО.

Вибори в США та підтримка України

8 листопада пройшли проміжні вибори в обидві палати Конгресу США.

За інформацією ЗМІ, в Палаті представників більшість взяли республіканці. Остаточний результат виборів в Сенат буде відомий в грудні. 

Напередодні виборів повідомлялося, що в Республіканській партії зросло число супротивників військової підтримки України. З'являлися чутки про розкол у партії, який потенційно може перешкодити наданню військової допомоги.

В ОПУ називали заяви про зниження підтримки України після виборів в США спекулятивними і такими, що грають на руку тільки Росії. 

Вас також можуть зацікавити новини: