У МЗС відповіли на слова Орбана / фото УНІАН, Максим Поліщук

Заяви прем'єра Угорщини Віктора Орбана підтримує лише Кремль, а українська влада звільнятиме всі окуповані території.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у соцмережі. Український дипломат нагадав, що Орбан заявив, що не має значення хто до кого вторгся і висловив переконання, що Україна не зможе виграти війну. "У Кремлі повинні радіти: глава угорського уряду зняв відповідальність РФ за агресію проти України", – наголосив Ніколенко.

У зв'язку з цим він нагадав, що європейські лідери раніше теж вважали, що Україна в протистоянні РФ не зможе протриматися більше 72 годин, але вони помилилися.

Відео дня

"...Українці продовжать боротися до повного звільнення територій від російської окупації. Це єдиний шлях не лише для відновлення миру в Україні, а й безпеки Європи", - пояснив дипломат.

У МЗС наголосили, що зараз дуже важливо об'єднати зусилля для того, щоб Україна мала все необхідне для прискорення поразки РФ.

Позиція Орбана щодо України

Антиукраїнська позиція прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана вже давно відома. Останнім часом його скандальні заяви щодо України все частіше нагадують кремлівську пропаганду. Так, сьогодні Орбан висловив упевненість, що зусилля України з відбиття російської агресії приречені на провал, а подальша західна допомога лише призведе до більшої кількості жертв. 

Вас також можуть зацікавити новини: