Україна може вступити в НАТО до закінчення війни / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Російський правозахисник і опозиційний політик Марк Фейгін розповів, які плюси дасть Україні вступ в НАТО без дії п'ятої статті Північноатлантичного договору (передбачає, що напад на одного учасника НАТО є нападом на НАТО у цілому і викликає відповідь з боку всіх членів Альянсу).

"Україну накриють ядерною "парасолькою". Звичайно, п'ята стаття - це гарантії безпеки. Але все-таки ми розуміємо, що, якщо щодо країни НАТО навіть із "замороженою" п'ятою статтею буде застосовано ядерну зброю, відповідь буде стовідсоткова. Це напевно буде заявлено", - зазначив експерт в інтерв'ю УНІАН.

Фейгін впевнений, що швидкий вступ України в НАТО навіть на певних умовах стане кроком у бік закінчення війни.

Відео дня

"Я вважаю, що не потрібно відмовлятися від навіть такого умовного членства ні в якому разі, тому що воно все одно дає масу юридичних, політичних і частково військових дивідендів, які Україні необхідні. І з історичної точки зору член НАТО не може бути окупований. Так. не діє п'ята поправка, але до певного понятійного моменту. Якщо на Київ підуть, то в НАТО можуть сказати, що так не домовлялися, і введуть війська. І нехай спробують повоювати з НАТО".

Членство України в НАТО - що повідомлялося

Нагадаємо, нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг побував у Києві. Він заявив, що всі союзники по НАТО досягли консенсусу у тому, що Україна повинна вступити в Альянс.

Також повідомлялося, що США підтримують вступ України до НАТО, однак за однієї умови - що війна Росії проти України закінчиться. .

А Польща, Чехія і Словаччина заявили, що Україна повинна отримати гарантії безпеки від НАТО ще до її вступу в Альянс.