Боррель пояснив, чому ЄС не повинен зупинятися у підтримці України / фото REUTERS

Обсяги американської допомоги Україні, ймовірно, скоротяться, тому країни ЄС повинні продовжувати підтримку Києва і надалі. Про це верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив під час свого виступу в іспанській Малазі.

Він зазначив, що перед об’єднаною Європою постає багато проблем та випробувань, серед яких підтримка України є на першому місці. За словами Борреля, перспектива української перемоги над Росією "не є миттєвою".

"І ми, європейці, які маємо необхідні засоби для цього, повинні бути готовими продовжувати допомагати Україні, враховуючи, що підтримка США, швидше за все, зменшиться", – сказав дипломат.

Відео дня

Проблема із американською допомогою Україні

Як писав УНІАН, в Конгресі США не вистачає голосів для ухвалення нової програми оборонної підтримки України. Депутати-республіканці з числа так званих "трампістів" виступають категорично проти цього, а без їхніх голосів ухвалити програму неможливо. Днями верхня палата Конгресу заблокувала рішення нижньої палати про виділення допомоги Ізраїлю саме через те, що в цьому пакеті не було допомоги Україні.

Як попередили в Білому домі, у найближчій перспективі нові пакети військової допомоги Україні від США ставатимуть усе меншими, адже обсяг коштів, виділених з цією метою раніше, вже вичерпується.

Вас також можуть зацікавити новини: