Як приготувати гарбузовий суп - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Гарбузовий суп - рецепт якого знают мало які господині - дуже легко готувати. Іноді це навіть простіше, ніж просто зварити класичний курячий бульйон. УНІАН знає, як зробити ідеальне перше блюдо з осіннього овоча - швидше записуйте технологію.

Гарбузовий крем-суп - рецепт з вершками

Інгредієнти:

  • Гарбуз - 700 г
  • Картопля - 2-3 шт.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Вершки (жирністю 20%) - 70 мл
  • Олія оливкова - 3 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Насіння гарбузове (для подачі) - за смаком
  • Вода - 350 мл

Гарбуз вимити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Так само вчинити з цибулею і морквою, часник пропустити через прес. Налити в сковороду оливкову олію, розігріти. Викласти овочі, тушкувати 10 хвилин. Картоплю почистити, нарізати брусочками і викласти в каструлю. Додати до неї інші овочі зі сковороди, залити водою. Варити до розм'якшення картоплі, потім перебити весь вміст каструлі блендером. Влити вершки, перемішати, подавати гарбузовий суп з вершками до столу, прикрасивши порційно гарбузовим насінням. 

Відео дня

Крем-суп гарбузовий з куркою

Інгредієнти:

  • Гарбуз (без шкірки) - 350 г
  • Філе куряче - 150 г
  • Картопля - 200 г
  • Морква - 50 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Сир вершковий - 50 г
  • Молоко - 100 г
  • Вершки 33% - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Часник сухий - за смаком
  • Орегано - за смаком

Гарбуз почистити, вимити, нарізати брусочками. Викласти в каструлю, залити водою, варити 20 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на сковороді, змащеній олією, 2-3 хвилини. До неї додати картоплю і моркву, нарізані дрібними кубиками. Знову обсмажити 2-3 хвилини, злити олію, покрити овочі водою. Коли вона википить, прибрати сковороду з вогню. Злити воду з гарбуза, викласти до неї картоплю, моркву і цибулю, перебити все блендером. Додати вершковий сир, молоко і вершки, перемішати.

Куряче філе нарізати тонкими слайсами, викласти в суп. Поставити каструлю на вогонь і варити до готовності філе. Всипати сіль, чорний мелений перець, сухий часник і трохи орегано, перемішати і подавати гарбузовий суп з куркою до столу. 

Суп гарбузовий "пюре" без вершків

Інгредієнти:

  • Гарбуз - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Бульйон овочевий або вода (окріп) - приблизно 1 л
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - для смаження
  • Кунжут
  • Насіння гарбузове
  • Зелень

Гарбуз вимити, почистити, нарізати кубиками, так само вчинити з іншими овочами. Цибулю і часник обсмажити в каструлі, змащеній олією, до прозорості. Додати моркву, продовжувати обсмажувати до напівм'якості. Викласти гарбуз, обсмажити і тушкувати 5 хвилин. Залити овочі бульйоном або окропом так, щоб він повністю їх покривав. Дочекатися закипання, потім зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до розм'якшення гарбуза.

Після цього злити через сито бульйон, овочі подрібнити блендером. Поступово вливати бульйон в пюре, розмішуючи і домагаючись потрібної консистенції. В кінці гарбузовий крем-суп без вершків потрібно посолити, поперчити. Подавати його можна з кунжутом, насінням, сухариками або зеленню - на ваш розсуд.

Вас також можуть зацікавити новини: