Гарбузовий суп - рецепт якого знают мало які господині - дуже легко готувати. Іноді це навіть простіше, ніж просто зварити класичний курячий бульйон. УНІАН знає, як зробити ідеальне перше блюдо з осіннього овоча - швидше записуйте технологію.
Гарбузовий крем-суп - рецепт з вершками
Інгредієнти:
- Гарбуз - 700 г
- Картопля - 2-3 шт.
- Морква - 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 1-2 зубчики
- Вершки (жирністю 20%) - 70 мл
- Олія оливкова - 3 ст. ложки
- Сіль - за смаком
- Насіння гарбузове (для подачі) - за смаком
- Вода - 350 мл
Гарбуз вимити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Так само вчинити з цибулею і морквою, часник пропустити через прес. Налити в сковороду оливкову олію, розігріти. Викласти овочі, тушкувати 10 хвилин. Картоплю почистити, нарізати брусочками і викласти в каструлю. Додати до неї інші овочі зі сковороди, залити водою. Варити до розм'якшення картоплі, потім перебити весь вміст каструлі блендером. Влити вершки, перемішати, подавати гарбузовий суп з вершками до столу, прикрасивши порційно гарбузовим насінням.
Крем-суп гарбузовий з куркою
Інгредієнти:
- Гарбуз (без шкірки) - 350 г
- Філе куряче - 150 г
- Картопля - 200 г
- Морква - 50 г
- Цибуля ріпчаста - 100 г
- Сир вершковий - 50 г
- Молоко - 100 г
- Вершки 33% - 100 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Часник сухий - за смаком
- Орегано - за смаком
Гарбуз почистити, вимити, нарізати брусочками. Викласти в каструлю, залити водою, варити 20 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на сковороді, змащеній олією, 2-3 хвилини. До неї додати картоплю і моркву, нарізані дрібними кубиками. Знову обсмажити 2-3 хвилини, злити олію, покрити овочі водою. Коли вона википить, прибрати сковороду з вогню. Злити воду з гарбуза, викласти до неї картоплю, моркву і цибулю, перебити все блендером. Додати вершковий сир, молоко і вершки, перемішати.
Куряче філе нарізати тонкими слайсами, викласти в суп. Поставити каструлю на вогонь і варити до готовності філе. Всипати сіль, чорний мелений перець, сухий часник і трохи орегано, перемішати і подавати гарбузовий суп з куркою до столу.
Суп гарбузовий "пюре" без вершків
Інгредієнти:
- Гарбуз - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Бульйон овочевий або вода (окріп) - приблизно 1 л
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Олія оливкова - для смаження
- Кунжут
- Насіння гарбузове
- Зелень
Гарбуз вимити, почистити, нарізати кубиками, так само вчинити з іншими овочами. Цибулю і часник обсмажити в каструлі, змащеній олією, до прозорості. Додати моркву, продовжувати обсмажувати до напівм'якості. Викласти гарбуз, обсмажити і тушкувати 5 хвилин. Залити овочі бульйоном або окропом так, щоб він повністю їх покривав. Дочекатися закипання, потім зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до розм'якшення гарбуза.
Після цього злити через сито бульйон, овочі подрібнити блендером. Поступово вливати бульйон в пюре, розмішуючи і домагаючись потрібної консистенції. В кінці гарбузовий крем-суп без вершків потрібно посолити, поперчити. Подавати його можна з кунжутом, насінням, сухариками або зеленню - на ваш розсуд.